Sayfalar

19 Mart 2010

TARÇINLI KURABİYE

Yoğun tarçın tadı sevenler için tarifi arkadaşım Gül'ün evsahipliğini yaptığı 56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
gönderiyorum kendisine davet için teşekkür eder kolaylıklar dilerim...
Malzemeler :
150 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
200 gr mısır nişastası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
hamuru toparlamak için biraz un
Dışını tarçına bulamak için :
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını diğer malzemelerle beraber yoğurup dinlendirelim....
Hamuru unlu tezgah üzerinde yarım cm kalınlığında açalım ve kalıplarla şekil verip orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim...
Fırından çıkar çıkmaz soğumadan 1 çay bardağı şekerle karıştırdığımız karışıma bulayalım...
Afiyet olsun....

7 yorum:

şehnaz dedi ki...

y8ıldızcım yorumun için teşekkürler.....harika bir tarif olmuş...mis gibi tarçın kokulu...sevgiler....

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok severim tarcini! ELlerinize saglik.

susamcorekotu dedi ki...

tarçın kokulu lezzetler harika olur eline sağlık

NiLaY dedi ki...

kokusu burnuma geldi :)) ellerine saglik, sevgiler..

papatya68 dedi ki...

Yıldızım tarçın kokusunu aldığım gibi kendimi senin blogda buldum desem yalan olur ama eminim ki misss gibi kokmuştur ooofff:)
ellerine sağlık canım

LEZİZCE dedi ki...

Ben bayılıyorum tarçın kokusuna ellerine sağlık canım.Tarifin yayında çok teşekkür ederim.Yine beklerim canım.Sevgiler.

Gelibolu17 dedi ki...

ellerinize sağlık canım.sevgiler.her zaman bekleriz.
blogunuzun adıda çok hoş...
bir çoğumuz eskiye özlem duyuyoruz hala...

Related Posts with Thumbnails