Sayfalar

31 Mart 2010

GELİN PATİĞİ

Bizim Tire'li gelin yapıyor bu patikleri, sağolsun banada yaptı....
O kadar zarif ki bunları nerde ne zaman kullanacağım bilemiyorum, hadi fırsat buldum diyelim kullanmaya kıyamamki, hadi kıydım giydim diyelim vallahiiiiii eskimesin diye yerimden bile kalkmam :)
En iyisi mustakbel gelin için saklamak ...
Ya o da benim düşündüğüm gibi patiklerim eskicek diye yerinden kalkamak istemezse ...
Haydaaaa patikler başıma bela olduuu :)

Read the rest of the Post >

30 Mart 2010

TAZE BEZELYE YEMEĞİ

Doğa dengesini öyle güzel kurmuş hangi mevsimde ne çıkmışsa onu yemek gerek...Kış ortasında yaz sebzeleri yaz ortasındada kış sebzeleri ve meyveleri yemenin alemi yok....
Şimdi taze bezelye zamanı....



Posted by PicasaMalzemeler :
½ kilo taze bezelye
2 adet patetes ( küçük )
1 havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır.( kabukların içindeki zar çıkartılarak taze kabukların bir bölümü kullanılabilir )
Kuru soğan ince ince kıyılarak zeytinyağında kavrulur..
Patetesler ve havuç soyularak küp küp doğranarak kavrulan soğanlara ilave edilerek birlikte 5 dakika sotelenir...
İçine salça eklenerek devam sotelenir....
Bezelyeler ve tuzu eklenerek üzerini geçecek kadar su ilave edilir...
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir..
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

29 Mart 2010

BABAANNE KURABİYESİ

Blogumu ilk açtığım zaman o kadar çok beğendiğim tarif vardı hangisini yapacağımı şaşırdım ben de 100. izleyicimin tarifini mutlaka yapacağım diye kendime söz verdim....
Veeeee.........
100. izleyicim sevgili
Hilal'in Babaanne kurabiyeleri.....
Tarifi kendi sayfasından aynen aktarıyorum....



MALZEMER




1 pkt margarin (hamur işi yada yumuşak margarin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1+1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta sarısı ( akları üzerine)
1,5 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Bir çay tabağı toz şeker
Yumurta akları


YAPILIŞI


Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Büyük parçalar halinde yuvarlanır. Önce yumurta aklarına , sonra şekere batırılarak 180 derece üstleri altın sarısı olan kadar pişirilir.


Not: Kesinlikle karbonat kullanılmalıdır. Arzuya göre içine üzeri için ceviz ve fındık da kullanılabilir. Yine arzuya göre içine limon veya portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir.


AFİYET OLSUN....

Read the rest of the Post >

27 Mart 2010

BEKAR YEMEĞİ

Akşam ben den önce işten eve gelen oğlum açlıktan gözü dönmüş olacak ki dolapda duran yemek tenceresini görmeyip ( yuuuhh ) aç kaldık düşüncesiyle bize yemek yapmış :))


Posted by Picasa
Resimde gördüğünüz gibi tam bir bekar yemeği daha sonra ketçap , mayonez ve cola eşliğinde aileye servis edildi.... ( biri şu çocuğu mutfaktan çıkarsın )
Afiyetle yedik pek sağlıklı bir menü değildi ama bu akşamda rıskımız bumuş :))
Ellerine sağlık canım :))

Read the rest of the Post >

25 Mart 2010

İZMİR'LİLER HEM BULUŞUYOR HEM SEVİNDİRİYORUZ

İzmir'li blogcular Hobicell ve mandalinçıkmazı diyor ki ......



Bildiğimiz gibi uzun bir süredir Mutlu Olalım derneğinin katkılarıyla başlatılan "kibrit kutusu" etkinliği devam etmektedir, İzmirli blog yazarları olarak, çok istediğimiz bu tanışma gününe aynı zamanda böyle yararlı bir etkinliğe kahve tadıyla imzamızı atmak istiyoruz. Bu sohbet ve kaynaşmanın bizlere, sözlerden ve anlık heyecanlardan çok daha fazlasını vereceğinden eminiz. Etkinliğin gerçekleştirileceği gün olan 23 Nisan da dernek başkanı Sn. Özlem hanımla birlikte, katılımcı ve bu işe gönül veren siz dostlarımızla birlikte hem çocuklarımızı hediyelerimizle sevindirip, sonrasın da kahve molası vererek güzel bir buluşma düşünüyoruz.
Yani kıssaca
Hasta çocuklarımızı sevindirmenin hazzıyla birlik te,
İzmir'in güzel bir mekanında kahvelerimizi yudumlayıp
dostluklarımızı sanaldan gerçeğe taşıyalım ....
Tanışalım kaynaşalım sinerji yaratalım o günün anısına resimler çekelim ...
Kahvenin tadı muhabbetimize, muhabbetimiz kahve kokularına karışsın....
Bahar güneşi bizleri ısıtsın gülüşlerimiz bulutların üzerine yükselsin ben de isterim deyip bize katılmak isteyen yorum bıraksın...
***************************************************


(gelen talepler üzerine daha sonra , gideceğimiz yer ve zaman konusunda tekrar duyurumuz olacaktır. Tekrar belirtiyorum, sabahtan çocukları sevindirip öğleden sonra sabahtan gelemeyen blog yazarlarımızla buluşucaz, burada amaç mutlu olalım derneğinin etkinliğini güzel bir şekilde sonuçlandırıp, devamında blog yazarlarıyla buluşup tanışmaktır. Daha sonra ilerleyen zamanlar da , bu tanışmanın devamı niteliğinde bir çok aktif faailyetler de bir araya gelicez. Çocuklar için hazırlanacak "kibrit kutusu etkinliği" için hazırlıklarınızı böylece hem elden ulaştırıp bire bir bu sevince ortak olmak hem de sanaldan gerçeğe dostluklar için güzel bir adım atmış olucaz. Gönlü zengin İzmir liler olarak bu davete icabet edeceğinizi umuyorum. Zamansızlığınız dan veya yoğunluğunuz dan dolayı sadece blog buluşmasına da katılabilirsiniz. Bu bilgileri içeren yorumlarınızı bekliyoruz.)
Sevgiler....
Afet ve Yıldız







Read the rest of the Post >

ZEBRA KEK

Zebra kekin sunumunu çok seviyorum tabakta çizgili görünümüyle şık bir sunum....


Malzemeler :
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker ( arttırılar bilir ben fazla tatlı sevmediğim için 1 bardak koyuyorum )
1 bardak sıvıyağ
1pk kabartma tozu
1pk vanilla şeker
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
Yapılışı :
Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır ve diğer malzemeler ve aldığı kadar unla beraber boza kıvamında bir hamur elde edilerek ikiye bölünerek yarısının içine kakao eklenerek devam karıştırılır...
Kakao eklendiği için biraz kıvamı koyulaşmış olabilir bir kaç yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz...
Yağlanmış fırın tepsisinin içine bir kepçe kakaolu bir kepçe sade olmak üzere üst üste tüm hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır...
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirilir...
Soğuyunca servis edilir...
Bir gün dinlenirse daha güzel oluyor...
Afiyet olsun.......


Posted by Picasa

Read the rest of the Post >

24 Mart 2010

ESKİ YÜNLERDEN HIRKA

Bir kaç yıl oldu bu hırkayı öreli bir kısmı evdeki artan yünleden çoğunluğunu ise dar gelen bir kazağı sökerek yaptım..

Etek uçlarına ve kol kenarlarına hanım dilendi bey beğendi örneğini koydum diğer kısımları ise dolgu boş şeklinde tığ ile yaptım düğmeler ise çok daha eski böylece evdeki giyinlemeyn kazağı ve artık yünleri değerlendirmiş oldum...

Ellerime sağlık güle güle kullanayım....







Posted by Picasa

Read the rest of the Post >

PEMBE DOMATES

Pembe domatesi duydunuz mu ?
Çocukluğumda   hatırlıyorumda  rahmetli Dedem Bodrum'da yetişrirdi asıl narinciye yetiştiricisi olduğu için sadece kendi ihtiyacımız kadar dikerdik....

Diğer domateslerden farkı renginin pembe olması, daha büyük ,ince ince kabuklu  ve çok nazik olması bir de tabi lezzeti....


Rahmetli dedemin vefatından sonra onunla birlikte domateslerde tohumlarda yok oldu gitti....
Pek yetiştirici bulunmaz bu domateslerin nedeni çok nazik olduğu için pazara getirip satıncaya kadar eziliyor ve alıcı pek bulamaması oysa ki nasıl değerli bir domates türüdür....
Veee ben bir yıllar sonra bir gün bu domatesler ile bir grupa tesadüfen rast geldim hemen üye oldum...
Bu ağın çıkış hikayesi kısaca şöyle
Pembe Domates Ağı" 2006 yılında bir İstanbul apartmanının balkonundaki "Evde Pembe Domates Serüveni " ile başlayan; daha sonra Türkiye'deki evladiyelik (heirloom) doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ...
Bir yıl boyunca bu ağın bir üyesi olarak yetiştirilen domatesleri gelen mailleri izledim artık zamanı geldi deyip ben de tohum istedim sağolsun Nalan Hanım ve Nail Bey tohumlarımı gönderdiler....
Gördüğünüz gibi tohumlarım geldi bir kaç gün içinde dikeceğim ve gelişimini adım adım yayınlayacağım....
Bu yıl kendi yetiştirdiğim domateslerim olacak :)

Read the rest of the Post >

23 Mart 2010

SUTAŞI İLE GÜL VE ÇİÇEK YAPIMI

Sutaşı ile yapımı çok hoş bir çalışma çiçekleri tamamlayıp istediğiniz yere dikebilirsiniz..
Mesela kız elbiselerine olabilir...
Güllerde çok cici olmuş yumak yumak :)
 güllerin yapılışını buradan bakabilirsiniz....

Read the rest of the Post >

YOL HİKAYELERİ 2

Benim yol hikayeleri askerlik anıları gibi anlat anlat bitmez malum günde 1.5 saatim belediye otobüslerinde geçiyor...
Geçen yazımda size yaşanan bir sayğısızlığı anlatmıştım şimdi ise komik bir olayı paylaşmak istiyorum ...
Sabah işe geliyorum otobüste yine cam kenarındayım yan koltuğun koridor kısmındada genç bir delikanlı saçlar falan jöleli kıyafetler afilli karizmatik bir tip .....
Otobüs yol aldıkça sarsıntı bellli ki bizim karizmaya beşik gibi gelmekte ve uyuklamakta öyle ki kafasını yandaki yolcunun omuzuna dayamaya varacak kadar tatlı bir uyku basmış bir kaç uyarıdan sonra o jöleli kafasını sağ tarafa döndürüp artık kimseyi rahatsız etmiyorum düşüncesiyle uyuklama hali yerini yavaş yavaş derin bir uykuya vermiş....Öyle ki kafası koridora sarkmaya başladı bi horlamadı kaldı...
Arka sırada kızlar bu durumu pek bi eğlenceli bulup aralarında kikirdemeye başladılar...
Karizma olayı farkına varıyor şöyle bir toparlanıyor ama nafile uyku gelmiş bir kere gözler kapanmakta ......
Yine aynı sahne bizim karizma ha düştü ha düşecek derken küüüüüüüt diye koridora iki seksen düşüverdi....Tabi ne oldu tahminizi alayım....
Otobüste herkes gülmekten kırıldı otobüsün ön tarafında oturanlar hariç onlar ne olduğunu anlamaya çalışadursunlar otobüsün arkası gülmekten koptu....
Ehhh be çocuuum ben ne diyeyim sana gitti karizma gitttttiiiiiiii..... yerlerdeeeee.....Oldu mu şimdi bari kızlar olmasaydı .....demi....
Keşke sabah o saçlarına şekil vermek için ayırdığın zamanın uykuda geçirseydinde şu gıcık kızları güldürmeseydin kendine:)

Read the rest of the Post >

22 Mart 2010

ARPACIK PİLAVI

Arpacık pilavı acil durum pilavıda diyebiliriz....
İyi bir markayla yapmanızı tavsiye ederim yoksa istediğiniz gibi
tane tane olmayabilir..
Malzemeler :
2 bardak arpacık şehriye
1 kaşık tereyağ
½ çay bardağı sıvıyağ
1 bulyon (et yada tavuk)
Yapılışı :
Bir bardak arpacık şehriyeyi tereyağı ve sıvıyağda esmerleşinceye kadar kavuruyoruz...
Esmerleşen arpacıkların üzerine kalan arpacıklarıda ekleyip bir dakika kadar daha kavurup üzerini geçecek kadar suyunu koyup bir tablet et veya tavuk bulyon ekliyoruz.....
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz...
Biraz demlendirip seris yapabilirz..
Afiyet olsun.

Read the rest of the Post >

YETENEK SİZSİNİZ


Öncelikle herkese iyi haftalar dileyerek söze başlamak istiyorum...
Pek fazla televizyon izleyen birisi değilimdir ama dün akşam Acul Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu ve aynı zamanda Hülya Avşar ve Ali Taran ile birlikte jüriliğini yaptığı yetenek sizsiniz proğramının finalinin son dakikaları ilgimi çekti ...
Proğramı başından itibaren takip etmişliğim yok sadece ara ara izledim gördüğüm kadarıyla Türkiye'de  çok yetenekli vatandaşlarımız var en baştan beri favorim Popping dans yapan Bilal Avcı - Uğur Karameşe ikilisi idi finaldede  birinciliğide aldılar....
Belki beni buradan okumayacaklar ama  hak ettiklerini düşünüyor onları tebrik ediyorum....
Ama ..
amma velakin
tabi bu benim düşüncem işin uzmanı değilim mutlaka bir uzman görüşü almışlardır yetkililer ... 
Bence bu yarışmaya 18 yaşından küçükleri almamalarının çocuklar için daha iyi olacağı fikrindeyim ....
Neden böyle düşünüyorsun yaşı küçük olmalarına rağmen büyüklere taş çıkaracak yetenekleri var diyebilirsiniz....Kesinlikle haklısınız çok yetenekli çocuklar var...
 Gemlik'den katılan  (yanılmıyorsam 9 yaşında )Yunus Emre'nin yarışmayı kaybedince  yüzündeki o ifade gözlerindeki o hüzün beni çok üzdü....
Hayatta tabikide kazanmakta var kaybetmekte ama bu kadar küçük bir  çocuğun bunu milyonlarca insan önünde yanlı yayında yaşaması ne kadar doğru bilemiyorum..
Dediğim gibi ben işin uzmanı değilim sadece kendi nacizane düşüncem ....

Read the rest of the Post >

21 Mart 2010

YUMURTA NASIL SOYULUR ?


Read the rest of the Post >

20 Mart 2010

118XX HATLARDA TARİFEYE DİKKAT

Yıllardır kullandığımız 118 'e son günlerde bir haller oldu sonuna başına  rakamlar eklenerek özelleşti ve tabi faturalarınızada farkına varmadan bir güzel eklendi...


 Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz bir tüketicinin, tanıtımı yapılan “118XX”li hattan, sadece öğrendiği bir telefon numarasına karşılık ödediği ücretin 3,34 lira olduğunu belirterek....
 kaynak buradan ....

Read the rest of the Post >

EV YAPIMI PUDİNG

Var mı ev yapımı gibisi :) 

  Malzemeler :
1 lt süt

2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
200 gr şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Sütü ,unu,nişastayı , şekeri ve yumurtanın sarısını bir tencereye koyup tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz......
Göz göz olup fokurdayınca ocağı kapatıp içine tereyağını ve vanilyaları ekleyip el blenderi ile 2-3 dak. çırpıp ıslatılmış kalıplara boşaltıyoruz...
İyice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz....
Afiyet olsun....



Read the rest of the Post >

19 Mart 2010

TARÇINLI KURABİYE

Yoğun tarçın tadı sevenler için tarifi arkadaşım Gül'ün evsahipliğini yaptığı 56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
gönderiyorum kendisine davet için teşekkür eder kolaylıklar dilerim...
Malzemeler :
150 gr tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
200 gr mısır nişastası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
hamuru toparlamak için biraz un
Dışını tarçına bulamak için :
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını diğer malzemelerle beraber yoğurup dinlendirelim....
Hamuru unlu tezgah üzerinde yarım cm kalınlığında açalım ve kalıplarla şekil verip orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim...
Fırından çıkar çıkmaz soğumadan 1 çay bardağı şekerle karıştırdığımız karışıma bulayalım...
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

İĞNEYE İPLİK GEÇİRME APARATI

Oldum olası iğneye iplik geçirmekte zorlanırım....
İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş derler ya o misal alışveriş için dışarı çıktığımda seyyar bir satıcının bu aparatları sattığını gördüm bir güzelde anlattı nasıl kullanılacağını aslında çok kolay.....Bir tane aldım artık iğneye iplik geçirmek çok kolay.....

Tanesi 1 TL yeşil,pembe ve sarı renkleri mevcut
İğneyinin deliği alta kalacak şekilde aparatın içine koyuyoruz 
Yandaki düğmeye basınca ince bir tığ çıkıyor ipliği oraya iliştiriyoruz
Yukarı doğru çekiyoruz...
Veeee iğneye iplik takıldı :))
Birde ayrıca dikiş makinasına iplik geçirme yeride var....

Read the rest of the Post >

18 Mart 2010

PİLAV NASIL ISITILIR ?

Artan pilavı nasıl ısıtırız ?
1) Mikrodalgada olabilir....
2) Üzerine biraz su serpiştirerek tencerede ısıtılabilir......
3) Nenem usulu .....

Ben hala nenem usulunu ile ısıtıyorum taze yapılmış gibi oluyor... Denemenizi tavsiye ederim....
Artan pilavımı bir servis tabağına koyuyorum....
Servis tabağını genişce bir tencerenin içine sonra tabağın yarısına kadar su koyuyorum....
Ocağı açıp su kaynayınca kısıp sofrayı hazırlamaya başlıyorum.....
Bu arada tencerenin kapağını hiç açmıyorum buharıyla üstüde ısınıyor demleniyor karıştırmanızada gerek yok....Hepsi bu  :)
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

YOL HİKAYELERİ 1

Her gün işe otobüsle gelip gidiyorum haftada 6 günden ayda  48-50 kez toplu taşıt araçlarını kullanıyorum..Ortalama günde 90 dakikam otobüslerde geçiyor bu da ayda ortalama 36 saat yani 1.5 gün demek....Hal böyle olunca otobüslerde çok olaya tanık oluyor insan  bazen üzücü, bazen komik, bazende sayğısızlıklar....

 Maalesef böyle bir sayğısızlık dün akşam eve giderken yine yaşandı.... 
Önden ( sağ ) 3. koltuk cam kenarında oturmaktayım trafik biraz rahatlamış ama yinede otobüs kalabalık ...
Genç bir Hanım kucağında iki yaşlarında bir oğlan çocuğu ve omuzunda kocaman bir çantayla bindi belliki çocuk yorulmuş belkide acıkmış mızıldanmakta kadın oturacak yer bulamadığı için ayakta ve oldukca zorlanıyor bir yandan mızırdanan çocuk, bir yandan çantası bir yandan düşmeme çabası içinde...
Yanımdada muhtemelen lise öğrencisi cici bir kızımız önümüzde genç bir delikanlı onun yanında tonton bir teyze ( ona sözüm yok )
onların önündede yine genç iki bey  sol tarafta yine gençler kimi uyku modunda, kimi mesajlaşıyor, kimi de müzik dinlemece....
Kimsenin umru değil bir genç kadın çocuğuyla zor durumda hiiiiiçç herkes kendi havasında ...
Sağa sola bakıyorum kimsenin yer vermeye niyeti yok onlar adına ben utanıyorum ...
Bir ara kadınla göz göze geldik ve kendimi tutamayıp
- Hamfendi size yer vermek isterim ama gençlere ayıp olur deyiverdim... dedim ama nasıl dedim bilemiyorum böyle insanlara laf sokuşturma huylarım yoktur ama sinirlerim tavan yaptı...
Bu sözler üzerine birileri kalkar diye düşündüm ama inanın kimse yerinden bile kıpırdamadı en sonunda ben seve seve kalktım ve yer verdim....Kadın teşekkür etti ve rahatsız olmasaydınız dedi....
-Rica ederim asıl siz böyle ayakta çocukla olunca ben rahatsız olurum dedim...
Böyle olaylara çok üzülüyorum ama maalesef gençlerimiz bu konuda çok ama çok duyarsız bazıları hariç tabi ......
Lüften gençler otobüslerde Hanımlara,yaşlılara,engellilere ve gazilerimize yer verelim unutmayınki sizlerde yaşalacaksınız bir an kendinizi onların yerine koyun lütfen ......

Read the rest of the Post >

17 Mart 2010

PHYSALİS * YER KİRAZI

Bu sabah işe gelirken manavımızın tezgahında değişik bir şey gördüm balon çiçeğine benziyordu ne olduğunu anlayamadım ve sordum ... "Physalis "dedi ....Keçinin bilmedi ot karnını ağrıtırmış misali almadan önce biraz araştırdım ......


Faydaları:
Physalis' in, içerdiği keroten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır.

Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler.

Orta Amerika, Güney Afrika ülkeleri ve İsrail de üretilmektedir. Ülkemizde de kısmen dahi olsa üretimine başlanmıştır.










Hmmmm iyimiş :) almak denemek lazım peki deneyen var mı acaba?
Tadı şöyle böyle ben denedim diyen...

Read the rest of the Post >

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Damla sakızlı kurabiye ilk denemem oldukca lezzetli şiddetle tavsiye edilenler arasında :) Bu sözü çok seviyorum ilk hangi blogcu arkadaşım çıkardı bilmiyorum ama lezzetli tariflere çuk oturmuş....

250 gr tereyağ ( eritilmiş ve ılık )
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz haline gelmiş damla sakızı
1 paket kabartmatozu
4 su bardağı mısır nişastası
toparlamak için aldığı kadar un



Yumurta sarıları ve şeker çırpıcı ile çırpılır ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilerek dinlenmeye bırakılır....Unlu tezgah üzerinde hamur yarım cm kalınlığında açılarak kalıpla şekiller çıkartılır veya avuç içinde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizilir...
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlanır....
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

16 Mart 2010

273 KİLO AMA ......

Bazıları diyet yapadursun  bu Hanım da kilolarına daha dahasını eklemeye çalışıyormuş...
Şu an 273 kilo olan 42 yaşındaki Amerika'lı Donna Simpson dünyanın en şişmam kadını rekorunu kırmak için sürekli yiyormuş....
Ne diyelim çatlamazsa olur inşallah:))

Read the rest of the Post >

PAZI SARMASI

Yaprak hariç diğer sarmaları uzun saramıyorum rahmetli anneannemden böyle gördüm böyle alıştım mutlaka muska şeklinde sarıyorum bu da benim tarzım.....
Bu arada sarmalarda çamlık gibi görünüyor :)

Malzemeler :
2 demet pazı
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
½ demet dereotu
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle pirinçi sıcak su ile ıslatalım...
Pazıların saplarını kesip yıkayalım...
Bir tencerede su kaynatıp pazıları batırıp hemen çıkarlım  ( kesinlikle sıcak suda bekletmeyin çok çabuk eriyor )
Pazıları soğumaya bir kenara bırakıp iç harcımızı hazırlayalım ...
Islattığımız pirinçi yıkayıp içine kurusoğan ve dereotunu ince ince kıyarak ekliyelim...
Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım...
Pazı yaprağını alıp ortadaki damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp uzunlamasına ikiye ayıralım ve uç kısmına hazırladığımız harçdan koyup sağa ve sola katlıyarak muska şeklini verelim...
Hazırladığımız sarmaları tencereye yerleştirdikten sonra 2 çay bardağı su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim...En az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz ...
Afiyet olsun.........

Read the rest of the Post >

15 Mart 2010

HANIMLARA ÖZEL CÜZDAN

 Bu şirin gün cüzdanını  Şehnaz ' da gördüm çok hoşuma gitti hemen evdeki artık yünlerden yapıverdim....
Son derece kullanışlı,temiz,derlitoplu,kişiye özel ve şık......

Read the rest of the Post >

YALAN SÖYLEMEK CİDDİ İŞTİR

Herkese iyi haftalar dilerim...
Öğleden sonra tarif ekliyeceğim şimdilik yüzlerinizde küçük bir  tebessüm için fıkra yayınlıyorum...


Dört üniversite öğrencisi.....
Yurt odasında gece geç vakitlere kadar eğlenirler, ertesi günkü sınavı gençliklerine karşı planlanmış bir saldırı olarak düşünürler. Ertesi gün de yüzlerini ve giysilerini olabildiğince kirletirler ve dekana çıkıp bir önceki gece bir düğüne gittiklerini, dönüş yolunda arabanın lastiğinin patladığını, bütün yol boyunca arabayı itmek zorunda kaldıklarından sınava yetişemediklerini söylerler. Dekan da sınavı 3 gün sonraya alabileceklerini bildirir. Kafadarlar teşekkür edip üç gün sonra sınava gireceklerini söyleyip ayrılırlar. Sınav günü geldiğinde kendilerine bu sınavın özel bir sınav olduğu, her birinin ayrı ayrı odalarda sınava girecekleri açıklanır. Son üç günde iyi hazırlanmış olduklarından bunu önemsemezler. Sınav başlar; 100 puanlık iki sorudan oluşmaktadır.
1: Adınız ve soyadınız (2 puan)
 2: Hangi lastik patladı? (98 puan)
 a) Ön sol
 b) Ön sağ
c) Arka sol
d) Arka sağ
                    Başarılar :)))

Read the rest of the Post >

13 Mart 2010

ELMALI MİNİ TART

BİR DİLİM LEZZETLER

Sevgili Alev arkadaşımızın evsahipliğinde bu ayki etkinlik konusu bir dilim lezzetler... Kendisine kolaylıklar diler bol katılımlı ve renkli bir etkinlik dilerim...
Ben de kendisine mini elmalı tartlarımla konuk oluyorum...


Malzemeler :

125 gr tereyağ

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

aldığı kadar un

İç malzemeler :

3 elma

3 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için :

2 bardak süt

1 pk vanilyalı puding

Yapılışı :

Tereyağını küp küp doğrayıp diğer malzemelerle birlikte aldığı kadar unla yoğuralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim..

Bu arada iç malzemelerimizi hazırlıyalım...

Elmaları rendeleyip şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirip ocağı kapattıktan sonra içine ceviz ve tarçını ekleyip bir kenara alalım...

Hamurumuzu alıp bir parça korarıp avcumuzda acalım ve yağlanmış tart kalıplarının içine yerleştirip içlerini bir çatal yardımı ile delikler yapalım....

Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlıyalım....

Biraz soğuyunca kalıplardan çıkarıp içlerine hazırladığımız iç malzemeden koyalım...

Sıra geldi üzerinin pudingini hazırlamaya..

Normalde hazır pudingler 3 bardak sütle hazırlanır ama koyu olması için 2 bardak süt ile yapıp hiç bekletmeden üzerlerine bir kaşık yardımıyla dökelim...

Soğuyunca üstüne biraz kakao seripştirerek birde varsa küçük bir şekerleme gibi bir şeyle renklendirebilirsiniz..

Afiyet olsun.........

Read the rest of the Post >

12 Mart 2010

ÖDÜL

Sevgili arkadaşlarım Bilge ve Tülin beni bu ödüle layık görmüşler kendilerine teşekkür eder cevabımı yazmadan önce ödülün kurallarını size aktarmak isterim....

KURALLAR:

*Sizi ödüllendirene teşekkür edin.

* Sizi ödüllendirenin blog linkini yayınlayın.

*Ödülün logosunu yayınlayın.

*7 yaratıcı blogger ödüllendirin.

* 7 blogun linkini yayınlayın.

* Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.

*Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın.

HAKKIMDA 7 İLGİNÇ ŞEY

1) Sabah kalkıp 10 dakikada evden çıkamıyorum .. Çıkanlara hayranım ...

Mutlaka bir şeyler yemem gerek yoksa kan şekerim düşüyor ve yollarda bayılıyorum yardım sever vatandaşlar tanır beni...

2) Evde ve işyerinde fellik fellik bir şeyler aramayı sevmiyorum... Ararken bir gün cinnet geçircem gibi geliyor....

3 ) Bulaşık makinasını öyle güzel yerleştirim ki sormayın bir keresinde tam 241 parça yerleştirmiştim... Bunlara çay kaşıkları dahil :)

4) Alışveriş yerlerindeki dar kabinlerde daral geliyor içime ... Adı üstünde dar- daral

5)Asla ayetel kürsi okumadan uyumam ve arabaya binmem ...Beni koruduğuna çok inanıyorum..

6)Kendimi korkutabilirim.... Nasıl mı ? Dar bir yere sıkıştığımı düşünerek....

7) Sabahları yarım saat 5 dakika arayla guguklu saat görevim var....Anneyiz ya bütün nazlar bize ...Yataktan kalmayan oğlumu bir gün kaldırmayıp aaaa bu gün pilim bitmiş o yüzden 5 dakika arayla kalk kalk kalk diye guguklayamamışım deyiveresim geliyor....

Evet benden 7 ilginçlik sıra geldi ödül vermeye ..

Gönül ister tüm arkadaşlarıma ödül vermek ama maalesef kural bu ...

*Şehnaz http://kekcafe.blogspot.com/
*Gülsüm http://mutfaktansesler.blogspot.com/
* Yeşim http://pasakizimutfakta.blogspot.com/
* Asuman http://asumantamer.blogspot.com/
* Afet http://gelinck.blogspot.com/
* Gül http://lezizce.blogspot.com/
* Fatma http://sessizkelimeler.blogspot.com/
Sıra sizde kısssssslar kolay gelsin.....

Read the rest of the Post >

BASİT BİR ŞAL ÖRNEĞİ

Bu yıl şallar altın çağını yaşıyor...
Hatırlıyorumda çocukkken yine şallar modaydı .....
Ne güzeldi.....
Yaz akşamları açık hava sinemasına giderdik dönüşdede hanımlar omuzlarına şallarını alır ben de hayran hayran bakardım....
Şimdi şal var yazlık sinemalar yokkkk :(


Yapılışı çok basit olan bu şal örümcek örneği ile yapılıyor, arttırarak istediğimiz boyuta gelince etrafına büyük çiçeklerle tamamlıyoruz...
Özellikle kırmız renk bu şala çok yakışıyor birde simli yün kullanırsanız emeğinize değer...

Read the rest of the Post >

11 Mart 2010

SALATA* DİYETTEYİZZ

Geleneksel diyet gününleri ....
İşyerinde diyete başladık gerçi çok sık yapıyoruz biz bunu geleneksel hal aldı artık....

Malzemeler :
Marul
Salatalık
Chery domates
Konserve mısır
Yeşillik
Ton balığı
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Yapılışı :
Tüm yeşilliler yıkanır ve doğranır..
Üzerine mısır ve tonbalığı koyup....Yağını tuzunu ve limonunuda ekleyip servis edilir..
Afiyetler olsun.....

Read the rest of the Post >

10 Mart 2010

ŞAL ÖRNEĞİ

En sonunda bitti....
Kış başında başladığım şal kış sonunda nihayet bitti....
Bu durumda pek de hamarat sayılmam :) Ama güzel oldu güzellll......




Manken : BizimCADIII :)) Bunu yazmazsam çatlardım.....

Read the rest of the Post >

BİBER DEĞİL LİMON :) ( MUŞ )

Biber sandıysanız benim gibi siz de yanıldınız....
Mersin'in Silifke ilçesinde biber şeklini alan biber çok ilginç görenleri şaşırtıyor....Evet bu bir biber değil bildiğimiz limon....
Ben de ilk bakışta biber sanmıştım ama değilmiş......

Read the rest of the Post >

9 Mart 2010

SOFRADA LİMONUN ŞIK SUNUMU

Sofrada bazı yiyeceklere hazır sıkılmış limon değilde direk yiyeceğinizin üzerine sıkmak istiyorsanız ama çekirdekleride sizi rahatsız ediyorsa bu sunum sanırım tam size göre..... Malzemeler :
limon
tül
kurdele
Yapılışı :
Limonları yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz temiz bir tülü daire (servis tabağını kalıp olarak kullanabilirsiniz )şeklinde kesiyoruz...Tülün ortasına yarım limonu koyup kurdele ile üst taraftan bağlıyoruz....
Hoş sunumlar......

Read the rest of the Post >

ETKİNLİK İÇİN HAZIRLADIĞIM KİBRİT KUTULARI

Bir kibrit kutusuna ne kadar mutluluk sığdırabiliriz...
Çoooooooooookk

Mutluolalım Derneği için hazırladığım etkinlik kibrit kutlularının şimdilik bir kısmı hazır sayılır sadece içlerine küçük süprizler koymak ve postalaması kaldı onlarıda en kısa zamanda tamamlıyacağım....Umarım çocuklar mutlu olur ...Yapması bana çok zevkli geldi henüz geç değil vakit var siz de yapabilirsiniz...

*Ne etkinliği bu benim haberim yok diyorsan buyrayı ......
* Ben Dernek hakkında biraz bilgilenmek istiyorum diyorsan buyarı .....
* Ben de katılayım ama nasıl yapceem diyorsan burayı .......


* Ben bilmem beyim bilir diyorsan hiç bir yeri tıklamana gerek yok.....



Hepinizin katılması dileklerimle Kolay gelsin....

Read the rest of the Post >
Related Posts with Thumbnails