Sayfalar

30 Nisan 2010

KAPLUMBAĞA

Herkesin
kedisi,köpeği,kuşu,balığı var bizimde kaplumbağamız var :)
Adı Tosbik....

Aslında hadi gidelim bir kaplumbağa alalım bizimde bir hayvanımız olsun diye sahiplenmedik, tamamen tesadüf oldu....
Kader gibi bir şey yani....
Beş yıl kadar önce Gümüldür taraflarında denize gitmiştik orada bulduk Tosbik'i ...
O zamanlar kibrit kutusu kadardı ve yanımıza geldi bizde çok sevdik , evimiz bahçeli müsait olduğu için aldık eve getirdik o günden beri bizimle yaşıyor....
Bakımı çok kolay kış boyunca zaten uyuyor kendini toprağa gömüyor ve asla bulamıyoruz...Havalar ısınınca ortaya çıkıyor baharda bahçede otlar bol ne bulduysa onu yiyor...
Yaz gelince sebze meyve Allah ne verdiyse ...
Özellikle çilek çok seviyor 1 tane çilek karnını doyurmaya yetiyor ona ....Bize gelen miafirler hatırımızı sorduktan sonra Tosbik'inde hatırını soruyorlar :))

Read the rest of the Post >

29 Nisan 2010

PORTAKALLI PASTA

Portakallı pasta dediysem öyle zahmetli bir pasta değil.
Sevgili
Deniz'in ev sahipliğini yaptığı Şımartan Meyveli Tatlar etkinliği için yaptım, malum şırmartan tarifler olunca zahmetsiz bir şey olsun istedim ki şımarma kısmı pastayı yerken kalsın :)


Sevgili Deniz şımartan tatlar adı altında topladın bütün blogcu ablalarını bak çok kötü, feci, fena halde şımarcaz haberin olsun... Sana bol katılımlı renkli bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.....
Malzemeler :
1 adet kakaolu pastaban
Kreması için :
600 gr süt
2 kaşığı şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 kaşık margarin
Üzeri için :
2 adet portakal
1 adet tart jölesi ( bitkisel )

Yapılışı :
Bir tencereye süt koyup vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri ilave ediyoruz..
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip içine vanilya ve margarinide ekleyip blender ile iyice çırpıyoruz....
Pastabanını açıp 1 tanesinin üzerine kremanın yarıdan fazlasını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz...
Pastabanın diğerini üzerine koyup kalan kremayıda güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bu arada portakalları soyup ince ince dilimliyoruz...
Dilimlediğimiz portakalları pastamızın üzerindeki kremanın üstüne yerleştirip tart jölesini paketin arkasında yazdığı gibi pişirip portakalların üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz....
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir kaç saat soğutup servis ediyoruz..
Afiyet olsun.........

NOT :
Ben dr.Oetker tart jölesi kullandım...
Firmaya mail yazdım jölelerinin bitkisel olup olmadığı hakkında ...
Bir kaç saat sonra telefonla tamamen birkisel olduğunu bildirdiler..
Kendilerine bu hassasiyetleri konusunda teşekkür ederim..
Güvenle kullanabilirsiniz....

Read the rest of the Post >

28 Nisan 2010

DOMATES ÇORBASI

Domates çorbasını herkes sevmeyebilir çünkü biraz mayhoş tadı vardır...
Bir kaçta değişik tarifi vardır yazın tabi domateslerden yapıyorum ama kışın domates püresinden....
Malzemeler :
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
1 pk ( 200gr ) domates püresi
4 bardak su
tuz
Üzeri için :
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Tereyağı eritilerek un ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur...
İçine bir paket domates püresi eklenir biraz sotelenerek 4 bardak su birer bardak şeklinde eklenir....
10 dakika kısık ateşte kaynatılır...
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis edilir....
Not:
Kaşar peyniri kalmamış evde yağsız köy peyniri vardı ondan rendeleyerek koydum ama peynirler dibe çöktü böylece üstü peynirli değilde içi peynirli oldu :)) neymiş efemdim demek ki köy peyniri ağır gelip dibe çöküyormuş :)
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

27 Nisan 2010

ELMALI KEK

Bazen çocuklar insanı deli eder onca meyve alırsın yemezler çürütürler ama abur cubura geldimi anında siler süpürürler ....
İşte bu kek yenmeyen elmalardan yapıldı ....
Böylece elma yendi :)

Malzemeler :
2 yumurta
1 bardak şeker
1bardak yoğurt
½ bardak sıvıyağ
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
2-3 elma (kalıbın büyüklüğüne ve isteğe göre )
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :
Şeker ve yumurta iyice çırpılır ve sırasıyla diğer malzemeler eklenerek aldığı kadar un ile boza kıvamından biraz koyuca hamur elde edilir...
Yağlanmış tepsiye dökülerek üzerine elma dilimleri hafif bastırılarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırırnda pembeleşinceye kadar pişirilir...
Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

26 Nisan 2010

BLOGCU BULUŞMASINDAN KARELER

Öncelikle katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim ederim..

Benim için çok güzel bir gündü hoş sohbetler eşliğinde arkadaşlarımda geçirdiğim bir kaç saatleri bu zamanla sınırlı kalmayıp dostluğumuzun daim olması dileklerimle bir sonraki buluşmaya şimdiden yine herkes davetlidir...
Efendim kimler varmış bir bakalım...
adadeniz- Saadet
Benhurum-Ayşen İstanbul 'dan )

Çeyiz sandığı-Zübeyde
Demeteris-Demet
Evli ve çocuklu-Handan
Hazan yağmuru-Fatma, kızı ve torunu Zeynep
Hobicell-Afet ve kızı Zeynep
Mandalin çıkmazı-Yıldız ve arkadaşı Zühre
Örgü çantam-Hatice
Beyaz kelebek- Selin
Uğurböceğimleafiyetle-Şerife ( katılım için özel teşekkür )
Yetenek-sizin-Nadire ( Konya'dan )
Mutlu olalım derneği-Özlem,Ezgi,Miraç

Sevgili Özlem,Ezgi ve Miraç arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlar kendilerine başarılar diler ve bizlere vesile oldukları için çok teşekkür ederim......


ve birbirimize verdiğimiz değerli elişi hediyeler



Ellerinize sağlık...


Hatice ve Zübeyde arkadaşlarımın ortak çalışması...
Evde yerini buldu ve çok beğendim...
Ellerinize sağlık....




Bir de toplantının en güzel hatunu, maskotu,en şıkı, en en en güzeli Fatma ablanın torunu Zeynep.....
Maşallah çok sakin bir bebek:)
Katılan arkadaşlara çok teşekkürler katılmak isteyipte katılamayan arkadaşların bir sonraki buluşmaya katılma dileklerimle sağlıcakla kalın....








Read the rest of the Post >

23 Nisan 2010

İZMİR'Lİ BLOGCULAR AZ SONRA BULUŞUYOR....

Öncelikle tüm 23 Nisan çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum...
Blogcu buluşmamıza sayılı dakikalar kala heyecen dorukta....
Bu yazımı siz okurken ben son hazırlıklarımı tamamlayıp blogcu buluşmasına gidiyor olacağım....
Pazartesi blogcu buluşmasında yaşananları aktarmak üzere sağlıcakla kalın.....

Read the rest of the Post >

22 Nisan 2010

MANTAR YUMURTA ( KAHVALTILIK )

Pazar sabahı gözümü açar açmaz bu yumurtaları yaptım ...
Evde küçük çocuk yok ama yinede sofraya renk gelsin istedim...

Belki içimizdeki büyümeyen çocuğun canı çekmiştir:)

Read the rest of the Post >

21 Nisan 2010

KELEBEK

Bir kelebek yaptım ...
Uçtu uçtu kondu pencereme......


Örnek burdan alınmıştır...
Nasıl mı yaptım ?
Öncelikle resimde görüldüğü gibi bir parça örüp etrafını başka bir renk yün ile sık iğne yapıyoruz....


Daha sonra kelebeğin antenlerini kafeslerin arasından geçiriyoruz....



Birazcık ortadan büzdürüyoruz ve kelebeğimiz hazır....
İyi hoş da bu ne işe yarıyacak derseniz benim aklıma bir kaç fikir geliyor...


* Perdeye süs olabilir.
* Arkasına mıknatıs yapıştırırsak buzdolabı süsü olabilir.
* Kumaş çantaya dikilebilir.
* Kız elbiselerine aksesuar olabilir.
* Yama olabilir. Kotlara çok yakışacağını düşünüyorum.
* Bir de parmak arası terliklerin üzerine yerleştirilebilir...
* Bir hediye paketi yapınca üzerine konabilir.
* Tokalara dikilebilir.
* Biraz küçük yapılırsa patik üstlerine dikilebilir.
* Havlunun bir köşesine dikilebilir.
* Bir çocuğa verilerek mutlu edilebilir...

Read the rest of the Post >

20 Nisan 2010

TUZLU ÇUBUKLAR

Aslında daha ince olmaları gerekiyordu ama inceliğini ayarlayamamışım ortaya bu görüntü çıktı :)

Artık ince kalın demeden japoncekirdegi arkadaşımın evsahipliğini yaptığı 58.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE gönderiyorum....
Kendisine bol katılımlı bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.
Malzemeler :
250 gr tereyağ veya 1 pk margarin
( oda sıcaklığında )
2 yumurta ( birinin sarısını ayırıyoruz )
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
çörekotu
susam
Yapılışı :
Tüm mlazemler aldığı kadar unla yoğrularak en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Çubuk şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir...
Soğuyunca servis edilir...
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

19 Nisan 2010

MUTLU OLALIM ÇOCUKLARINI ZİYARETE GİDECEK OLANLARIN DİKKATİNE!!!

İzmir'li blogcular buluşmasına ve mutlu olalım çocuklarının ziyeretine çok az gün kaldı... Bu konuyla ilgili
Sevgili
http://yetenek-sizin.blogspot.com/ arkadaşımızın sayfasındaki önemli duyuruyu paylaşmak istedim....


23 Nisan 2010 günü bende dahil Mutlu Olalım çocuklarını ziyarete gidecek gönüllülerimiz var. Şimdi katılımcılardan önemli bir isteğimiz var malum gideceğimiz yer hastane.. Bazı noktalarda hassasiyet göstermemiz gerekiyor.



O nedenle hastaneye çocukları görmeye gelecek olan dostlarımızın benimle irtibata geçerek yer, zaman , saat bilgisini ve uyulması gereken bazı kuralları bildirmem gerekiyor. Buradan yayınlamama sebebim tam katılımcı sayısını bilip, ona göre organize olmamız.


Etkinliğe kesin olarak katılacakların yetenek.sizin@gmail.com adresine mail atmaları ve gerekli bilgileri almaları önemle rica olunur:)






Ayrıca destek verenler; bloglarında yayınlarsa duymayan, görmeyen kalmaz.


Herkese duyarlıklarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum.


Sevgilerimle







Read the rest of the Post >

15 Nisan 2010

PATETES KROKET

Patetes kroketi yıllardır bu şekilde yaparım herkes çok beğenir en önemliside kızarırken yağ çekmemesi tabi bir kaç püf noktası var onlarıda sizlerle paylaşacağım...

Malzemeler :
4-5 adet patetes
½ bardak çökelek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
mısır nişastası ( 1 pk bazen daha fazla gerekebiliyor )
Kızartmak için sıvıyağ
ve
istenirse kroketleri bulamak için galeta unu ama ben kullanmıyorum...
Yapılışı :
patetesler haşlanır ve soğumadan rendelenir..
Rendelenmiş pateteslerin içine yumurta, çökelek ve tuz eklenerek karıştırılır...
Azar azar mısır nişastası eklenerek yoğurulur....
Hamur kıvamına gelecek şekilde olmalı ama ele yapışıyor panik yapmayın...
Sıra geldi şekillendirmeye..
Bir çay tabağının içine biraz sıvıyağ koyalım ve parmaklarımızı yağlayarak elde ettiğimiz hamurdan bir parça koparalım ....
İşaret parmağımızın uzunluğu ve kalınlığı kadar rulo yapıp şekil verelim....
Hamurumuz bitince yağı kızdıralım ve kroketleri çevirerek kızartalım... ( kızarırken biraz kabaracaklar )
PÜF NOKTALARI
1. Patetesler soğumadan rendelenecek yoksa özleşmiyor.
2. Mutlaka mısır nişastası kullanılmalı un ve buğday nişastası yağ çeker.
3. Çökelek içinde erimiyor ve yağsız olduğu için tercih ediyorum.
4. Kızartırken ocak çok harlı olmamalı yoksa dışı kızarıyor içi çiğ kalıyor bir de ocak kısık olmamalı yoksa yağ çekebilir...
Afiyet olsun............

Read the rest of the Post >

14 Nisan 2010

PAPATYALI ŞAL ( MOTİFMATİK İLE )

Annem şallara takmış durumda bu kış yaptığı 10. şal evi trikotaj atölyesine çevirdi emekli maaşının % 20 sinini yünlere yatırıyor hangi dolabı açsan yün fışkırıyor adeta :)

Bu da son kreasyonu motifmatiği yeni keşfetti bakalım bununla kaç şal yapacak...
MOTİFMATİK İLE PAPATYA YAPIMI

Read the rest of the Post >

13 Nisan 2010

GÜLLÜ KEK

Uzun zamandan beri sevgili Afet'in sayfasında gördüğüm güllü keki yapmak için bahçemdeki güllerin açmasını bekliyordum...
Nihayet güller açtı gerçi tam açmış değillerdi ama ben daha fazla dayanamayıp yaptım ...

Malzemelerde biraz değişiklik yaparak kendime göre ayarladım...
Malzemeler :
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
1 bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 fincan gül suyu
aldığı kadar un
bir avuç dolusu gül yapğı ( 2 gül )

Yapılışı :
Öncelikle gül yapraklarını yıkayıp kurumaya bırakalım ...
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile köpürünceye kadar çırpalım..
Diğer malzemeleride ekleyip devam çırpalım en son kabartma tozu ve aldığı kadar unu da ilave edip karıştıralım..Son olarak gül yapraklarını irice kıyıp karışıma ekleyip tekrar karıştırım ( kaşıkla )
yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirelim...
Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edebiliriz..
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

12 Nisan 2010

23 NİSAN DA BULUŞUYORUUUUUUZZ

Geri sayım başladı....
Tarih : 23 Nisan Cuma...
Yer : KAHVE DURAĞI
Adres : ATATÜRK CAD.NO: 330/A 1.KORDON ALSANCAK - İZMİR ((Alsancak iskelesi tam karşısında)

Saat : 15:30


http://www.kahveduragi.com/


Nezih ve ferah bir mekan olan KAHVE DURAĞI adlı yerde karar kıldık. İzmir'in sembolik yerlerinden olan kordon da bulunan bu iç açıcı yer, tam biz hatunların aradığı bir mekan. Klasik türk kahvesinden tutun, zengin salata ve tatlı menüleriyle hizmet veriyor. İşletme sorumlusu olan Esra hanımla birebir yaptığımız görüşme sonucunda bize grup indirimi yapacağını da belirtti. Bütçeyi fazla zorlamayacak menü ve ikramlarla hem damak tadımıza hem sohbet ortamımıza oldukça uygun kaliteli bir yer. Sizlerin de beğeneciğininzi umuyoruz.





Ayrıca Mutlu Olalım derneği tarafından yürütülen "kibrit kutusu etkinliği" çerçevesinde aynı gün sabahtan gerekli ziyaretler yapılacaktır, bu konuyla ilgili olarak, mutluolalım bloguna yorum bırakabilir, ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.
Öğleden sonra blogcu arkadaşlarla buluşmaya gekecek olanlar lütfen cumaya kadar bu paylaşıma yorum olarak bildirsinler. Yer ve zamanla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler mail atabilirler. En geç cuma ya kadar, işletme sahibine yaklaşık bir rakam vermemiz gerekiyor. Buluşma saati öğleden sonra 15:30 dur. Ogün 23 Nisan olması nedeniyle, sabahtan çocuklarıyla ilgili tören programlarını düşünürek öğleden sonra bir buluşma olsun istedik, yani tam beş çayı olacak hanımlar.


İlk kez görüşecek ve tanışıacak olan arkadaşlar için kaçınılmaz bir fırsat, İzmir'li yada İzmir'e aşık herkesi bekliyoruz, tatlı bir imbat esintisi eşliğinde, kahve molasında kırk yıllık hatırlara vesile olması temennisiyle hepinizi bekliyoruz.
AFET & YILDIZ

Read the rest of the Post >

CANLI HEYKELLER

Cumartesi akşam iş çıkışı Afet ve kızı Zeynep ile buluşup blogcu buluşması için yer bakmaya gittik daha sonra bir şeyler atıştırıp eve dönerken Alsancak'da Sokak Sanatları Atölyesi'nin gönüllü canlı heykellerini gördük...
Hepsi birbirinden ilginç köstüm ve makyajlarıyla saatlerce kıpırdamadan duruyorlardı....
Canlı olduklarına inanmak gerçekten zor işte bu da sanatın canlı bir öreneği....

Read the rest of the Post >

10 Nisan 2010

MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası bir kaç çeşit yapılıyor hepsini denedim içine havuç koymadan ve un kavurmadan olalı bana daha lezzetli geldi mercimeğin tam tadını alıyorum bu şekilde tabi yinede herkesin damak zevkine sayğım sonsuz....
Malzemeler :
1,5 bardak kırmızı mercimek
2 kuru soğan
1 orta boy patetes
1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 çorba kaşığı tereyağ
2 et bulyon
1 yemek kaşığı salça
tuz ( az olacak çünkü bulyonlar yeteri kadar tuzlu )
Üzeri için :
½ çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı :
Mercimekler ayıklanıp yıkanır..
Bir adet patetes, bir kuru soğan irice doğranır mercimeklere eklenerek üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ve birazda tuz konarak yumuşayıncaya kadar pişirilir...
Bir küçük tavada kuru soğanın ikincisi yemeklik doğranarak sıvıyağ ve tereyağ ile birlikte iyice kavrularak içine bir kaşık salça ilave edilerek biraz daha kavrulur...
Yumuşayan mercimeklerin üzerine bu salçalı soğanlı karışım eklenerek el blenderi ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır...
Kıvamına göre sıcak su ve et bulyonlar eklenerek 10 dakika daha pişirilir....
Bu arada üzeri için yağ hazırlayalım..
Bir küçük kapta sıvıyağ kızdırlır içine pul biber konarak ocak kapatılır...
Çorba servis tabağına alınarak üzerine hazırladığımız pul biberli yağ gezdirilerek servis edilir...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

9 Nisan 2010

DEV MANTI MAKARNA

alıntıdır : burdan
Gördüğünüz gibi dev bir mantı makarna çok da güzel ben çok beğendim... Türkiye'de böyle bir makarna olsa biz bununla ne çeşit lezzetler yapardık...

Burdan tüm Türk Hanımları adına Türkiye'nin makarna üreticilerine sesleniyorum....
Bize böyle makarna üretin lüften :))
Tabi beni duyarlarsa....

Read the rest of the Post >

PEMBE DOMATES FİDELERİM

Daha öncede bahsetmiştim pembe domateslerden... burda
Gelen tohumları mart ayının 25 de diktim ve artık çıkmaya başladılar biraz büyüyünce daha geniş bir yere aktaracağım.....

Şimdilik her şey yolunda görünüyor umarım bu yıl kendi yetiştirdiğim organik pembe domateslerim olacak....

Read the rest of the Post >

8 Nisan 2010

BREATHE RİNGHT BURUN BANTLARI

Bir kaç gün önce kapımda büyükçe bir paket ve sanki benim nezle olup burnumun tıkalı olduğunu bilmişler gibi GlaxoSmithKline tarafından burun bantları göndermişler :) İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş derler..
Kutunun içinde ayrıca çok şirin yumuşacık bir yastık,bir uyku göz bandı,cd ve burun bantları çıktı...
Kullandığım ilaçlar sayesinde akşam eve gidip denemedim çünkü mayıs ayının ilk haftası mevsimsel alerjilerim başlıyacak o zaman bunlara çok ihtiyacım olacak diye sakladım ama akşamda oğlum nezle olunca denemeye karar verdik.....
Sonuç harika gerçekten çok rahatlatıyor insanı birden nefes alması değişti kendini daha iyi hissetmeye başladı:)
Teşekkürler Breathe Ringt ve GlaxoSmithKline
Kullandık, memnun kaldık, tavsiye ediyoruz....

Read the rest of the Post >

7 Nisan 2010

TACOS SALATASI

Hiç böyle salata ismi duymadınız eminim çünkü tamamen doğaçlama yapılmış bir salata...
Malzemeler :
1 çorba kasesi kadar taze lor
1 çorba kaşığı krem peynir
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük paket doritos taco ( baharatlı )
ve
salata için istediğiniz yeşillikler
Yapılışı :
İstediğiniz yeşillikleri yıkayıp salata yapar gibi bir kaseye doğruyoruz üzerine ekşisini, yağını tuzunu ekleyip karıştırıyoruz...
Üzerine taco topları yapıyoruz...
Taco topları :
Taze lor, krem peynir ve zeytinyağı iyice yoğrulur ve içine ufaladığız taco cipsi eklenerek karıştırılır...
Elde ettiğimiz harç yuvarlanarak salatanın üzerine konur yada kürdan batırılarak sade olarak servis edilir...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

6 Nisan 2010

PEYNİRLİ KEK ( KEK TENCERESİNDE )

Kek tenceresi benim vazgeçilmezim çok pratik geliyor bana bu tencerede kek yapmak ölçüleri tam koymasanız bile sonuç her zaman mükemmel oluyor:)
Malzemeler :
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1pk karbonat ( 1 çay kaşığından biraz fazlaca )
1 adet pırasa ( taze soğanda olabilir)
3-5 dal taze nane
1 adet patetes
istediğiniz kadar peynir
aldığı kadar un
üzerine ve arzu edilirse içine çörekotu
içine ayrıca dereotu, maydanoz,karabiber,pul biber koyabilirsiniz


Yapılışı :
Yeşillikler yıkanır ve ince ince doğranır.
Yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır ve diğer malzemelerle birlikte aldığı kadar un eklenerek boza kıvamından biraz koyuca hamur elde edilir ve yeşillikler eklenerek karıştırılır...
Kek tenceresi yağlanır bir adet patetes ince ince dilimlenerek kek tenceresinin tabanına dizilir ve hazırladığımız hamur bu dilimlenmiş pateteslerin üzerine döküler ve çörekotu serpilerek pişirilmeye bırakılır . Kek tenceresinin yandaki hava delikleri önce kapalı olmalı daha sonra kek kabarıp pişmeye başlayınca delikler açılarak üzerinin kızarması sağlanır...
Üzeri kızarınca ocak kapatılarak biraz soğumaya bırakılır..
Tencereden çıkartılarak dilimlenir ve servis edilir..
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

5 Nisan 2010

DÖNENCE KURABİYE

Ufo kurabiye,fırdöndü kurabiye,uçan kurabiye,fırfır kurabiye ,uzaylı kurabiye birden fazla ismi olan bu kurabiyeye anlaşılan uygun bir isim bulunamamış bir isimde ben uydurdum ve dönence diyorum :)

Tarif Sevgili Sevil'den ......
Malzemeler :
2 yumurta
1 pk oda sıcaklığında margarin ( tereyağ )
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 bardak pudra şekeri
½ çay bardağı kakao
aldığı kadar un
Yapılışı :
Tüm mazlzemeler kakao hariç aldığı kadar un ile yoğurulur ve iki eşit parçaya ayrılarak parçanın birine kakao eklenerek tekrar yoğrulur....
Elimizde iki çeşit biri kakaolu biri sadece olmak üzere hamur mevcut...
Her iki hamurdandan fındıktan büyük cevizden küçük olacak şekilde ayrı ayrı bezeler yapıyoruz....
Bezeler tamamlanınca avcumuzun içine bir kakaolu bir sade beze alıp saat yönüne doğru hızla çevirerek kurabiyelerimizi oluşturuyoruz...
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz...
Kurabiyeler pek fazla kızarmamaısı gerekiyor...
Soğuyunca servis ediyoruz...
Afiyet olsun......


Read the rest of the Post >

4 Nisan 2010

YOĞURT TATLISI

Sevgili Hümeyra'nın evsahipliğini yaptığı 57.P.D.Ç.S etkinliğine hafif bir tatlı tarifi ile katılıyor kendisine davet için teşekkür eder kolaylıklar dilerim....
Malzemeler :
3 yumurta,

2 fincan şeker(kahve fincanı)
3 fincan yoğurt
1 fincan yağ
3 fincan irmik
4 fincan un ( arttırılabilir )
bir pk kabartma tozu

Şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
3-5 damla limon suyu
Şerbeti on dakika kaynatıp limon sıkıyoruz.




YAPILIŞI:


Yumurta ve şekeri her zamanki gibi sıkılmadan bembeyaz köpürene kadar çırpalım.Sırasıyla yoğurt,yağ, irmik un ve kabartma tozunu ekleyelim ve bundan sonrasını çırpmayıp karıştıralım.... Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlıyalım...
Pişen tatlımızı biraz soğumaya bırakalım...
Ilıyınca şerbetini dökelim oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis yapalım..
(Şerbet ve tatlı ılık olması lazım )
Bir gün dinlenirse daha güzel oluyor..
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

3 Nisan 2010

ÇOCUKLAR İÇİN KAHVALTILIK YUMURTA

Bak bak bak burda çocuklar için kahvaltılık yumurtalar varmış :)

Sevil,Gülsüm,Hilal,Fatma ve bir çok arkadaşım bunlar tam sizin çocuklara göre :)

Read the rest of the Post >

2 Nisan 2010

EXSİR

Elim markette bu ürünlere gidip geliyor ama bir türlü almaya cesaret edemedim...
Nette araştırdım bazıları iyi olduğunu yazmış bazılarıda gereksiz demiş daha beter aklım karıştı almalımı almamalı mı malum zaman hesap devri gereksizse almayayım dedim ve mutlaka blogcu arkadaşlardan kullanalar vardır diye düşündüm...
Kullanan var mı bu ürünü arkadaşlar ?
Yoksa sirkeli suya devam mı edeyim?

Read the rest of the Post >

1 Nisan 2010

BODRUM YEL DEĞİRMENLERİ

Gökyüzü aşkını Deniz'e yansıtmış ......
Rüzgar esmiş esmiş Deniz' e ulaştırmış.....
Deniz aşkına karşılık vermiş ....
Rüzgar esmiş esmiş Gökyüzüne taşımış....
Bu arada tepedeki yeldeğirmenleri dönmüş dönmüş buğday öğütüp bereketli sofralara un yapmış.....
Bodrum'da gökyüzü ve deniz bu sebepden dolayı hiç bir yerde olmadığı kadar büyüleyici maviliktedir......


Uzun yıllar bu böyle devam etmekteyken artık yeldeğirmenleri zamana karşı direnememiş ve kolu kanadı kırılmış.....
İnsanoğlu sofralarına sevgiyle emekle gelen yeldeğirmenlerini unutup kendi kaderlerine terk etmişler....
Bu ilgisizlik karşısında un öğütemeselerde hala tüm görkemiyle ayakta....
Bodrum'un incisi gibi tepelerde sıra sıra duruşlarıyla gelenleri selamlamaktalar....
Şu an virane olan yeldeğirmenlerine baktıkça içim acıyor.....
Hala yıkık dökükte olsa onların orda var olduğunu bilmek görmek sadece teselli benim için....
Uzun uzun yıllar önce yılda bir kaç gün un öğütmeye giderdik bu yeldeğirmenlerine ...
Bir gün öncesinden bayram telaşı gibi hazırlıklar yapılır sabahın ilk ışıklarıyla akşamdan sepetimize hazırladığımız haşlanmış patetes,yumurta ,biraz peynir ve ot kavurmasını ve tabi sarı kızımızıda alır gökyüzünün en mavisine ulaşabilecek kadar yakın olan değirmene gider unlarımız öğütürdük.....
Bodrum'un en önemli simgelerinden olan Yeldeğirmenleri 18. yüzyılın ortalarından 1970' lerin sonlarına kadar halk tarafından kullanılmıştır....
Sahilden gelen rüzgarı en iyi şekilde kullanabilmek için yönleri kuzeybatıya dönüktür...
Bir zamanlar onlarca olan değirmenler şu an kaç tane tam olarak bilemiyorum...
Son yıllarda yardım sever vatandaşlarında girişimleriyle restore çalışmaları başlamış....
Bu sevindirici bir haber gerçi eskilerdeki gibi kullanılmayacak ama yinede gökyüzüyle deniz arasında sevgi taşımaya devam edebilecek....
Şimdilik bir çoğu tepelerin hüzünlü bekçileri ve onlara yarenlik eden su sarnıçları ( kümbet )
( su sarnıçı - kümbet)
Ve yine bir zamanlar diyeceğim çünkü her şey bir zamanlarda kaldı,
Hasan adında bir değirmenci varmış Bodrum'da ve bu değirmencinin sahilde üç büyük değirmeni varmış işinin ehli olan değirmenci Hasan'nın türküsü ile yazıma burada değirmenler hakında kısa zaman sonra olumlu bir şeyler yazmak için virgül koyuyor ve değirmencinin türküsüyle ara veriyorum....



Aman kuzum dermenci, yavrum canım dermenci
Bal dudaklar senin olsun, öğüt buydayı
Olmaz hanım olmaz, yelkenler rüzgar dolmaz
Arkadaşlar kayıl olmaz sar git buydayı
Aman kuzum dermenci, yavrum kuzum dermenci
Her yanlarım senin olsun, öğüt benim buydayı
Oldu hanım oldu, yelkenlere rüzgar doldu
Her yanların benim olsun, senin buyday un oldu







Sevgiler...
Yıldız.........

Read the rest of the Post >
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails