Oldum olası bir örgü oyuncak yapanlara yani amigurumi
burada ki becerikli arkadaşım gibi ki kendisini kıskanmaktayım :) bir de şeker hamuru ile harika pastalar kurabiyeler yapan ellere hayranım...
İlk amigurumi denemem pek bir şeye benzemedi yarım şekilde yün torbamda beklemekte daha bitmeden sabırsızlığımdan ağzını gözünü bile yapmıştım, bazen unutup yünleri karıştırdığım zaman ben bile ördüğüm oyuncaktan ödüm kopuyor kaldı ki ben bunu nasıl bir çocuğa "al sana oyuncak" diye vereyim...Ödü kopar mazallah çocuğun...
Neyse şimdilik amigurumi yi bir kenara bırakıp ikinci şeker hamuru denememe geçmek istiyorum....
İlk yaptığım .
burada..Ama bakmamanızı tavsiye ederim çok kötüüüüüüüüü......
Benim tanıdığım şeker hamuruyla uğraşan blogcular nedense bu konuda pek detaylı açıklama vermekten kaçınıyorlar sanırım bu işi profesyonel olarak yaptıklarından olsa gerek ama hepside birbirinden harika ...
İlk şeker hamuru denememde şeker hamurunu kendim yapmıştım bu sefer şeker hamurunu hazır aldım....
BU siteden şeker hamuru ve kalıpları temin edebilirsiniz....
Tarife geçmeden önce kurabiyelerin tarifini ricam üzere bana mail ile gönderen
Didem Hanım'a teşekkür ederim...
Malzemeler :
Un 4 su bardağı = 560 gr
Tereyağ 220 gr ( oda sıcaklığında )
Şeker 2 su bardağı = 400 gr
Yumurta 2 adet ( oda sıcaklığında )
Limon kabuğu rendesi = 1 çay kaşığı
Ben yarım ölçülerde yaptım benim kalıplarımla 17 adet çıktı
Yapılışı :
Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpıp içine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz biraz un ve limon kabuğu rendesinide ekleyip mikserle çırpabildiğiniz kadar çırpıp daha sonra elimizle un ekliyerek hamuru toparlıyoruz....
Hamuru buzdolabında üzeri kapalı şeklide en az 2 saat bekletiyoruz..
Daha sonra hamuru unlu tezgahta merdaneyle açıp istediğiniz kalıplarla şekiller çıkarıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar fırınlıyoruz....
Kalıp olarak ben kahve kavanozunun kapağını kullandım...
Yapraklarını yaparkende yine oval şekilde bir kapak vardı onu kullandım..
Kurabiyeler soğuduktan sonra yine aynı kavanoz kağaını kullanarak tezgah üzerinde biraz pudra şekeri serperek açtığım şeker hamurundan şekiller çıkararak bunları hafifce su ile ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine yerleştirdim. ( su ile ıslatmamın sebebi kurabiyelere şeker hamurun yapışmasını sağlamak bunuda bir başka arkadaşımdan duymuştum su yerine bal veya reçel de kullanabilirsiniz )
Daha sonra şeker hamurundan iki adet yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak birine kırmızı diğerine yeşil gıda boyası ekliyerek kullandım ..Gıda boyasını çay kaşığının ucuyla ekliyoruz ve yoğuruyoruz elde etmek istediğimiz renk daha koyu ise tekrar gıda boyası ekliyebiliriz ...
Gıda boyasını yine bahsettiğim siteden alabilir veya aktarlarda bulabilirsiniz...
Üzerinin güllerini aşağıda ki videoyu izleyerek yaptım ....
Yapraklarınıda dediğim gibi oval bir kakapla yaptım ve bıçak ile yaprağın damarlarını çizdim..
Yaprağın bir köşesini kıvırarak hazırladığım güllerin uçlarını haif ıslatarak yaprakların içlerine yerleştirdim ve yaprağın altını ıslatarak şeker hamuru ile kaplı kurabiyelerin üzerine yerleştirdim...
Biraz boş gibi görünüce kurabiyenin üzerine minik bir şeyler eklemek istedim ve kenarlarını temizlediğim dantel tığın arkasıyla hafif bastırarak minik çukurlar oluşturdum..
Bu çukurların içlerini doldurmak için kırmızı şeker hamurunu minik mink yuvarlıyarak bu çukurlara yerleştirdim tabi öncesinde bu çukurlara dantel tığın arkasını önce suya sonra bu çukurların içine batırarak ıslattım ve minik yuvarları bu çukurlara yerleştirdim...
Afiyet olsun.....
Read the rest of the Post >