Sayfalar

23 Kasım 2011

HAVUÇ TATLISI

Tarifi sevgili Ayşegül arkadaşımın blogunda görüp değişik ve hafif bir tatlı olduğunu düşünüp ilk fırsatta yaptım...Yanılmamışım çok güzel bir tatlı oldu...
Tarifi aynen kendi sayfasından aktarıyorum...



Malzemeler
•1 kg havuç

•2 su bardağı şeker

•4 tepeleme yemek kaşığı nişasta

•2 paket vanilya

•1 limon kabuğu rendesi

•1 limonun suyu

•1 paket kedi dili yada etimek

Yapılışı

1.Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırıp, tencereye alıyoruz ve 4 su bardağı suyla haşlıyoruz.

2.Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.

3.Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.

4.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta şeklinde olacak.

5.Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.

6.Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.

7.Borcama kedi dili veya etimekleri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.

Afiyet olsun........

16 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

harikasınız sizz yaa:))
bayıldımm sunumunuza..
o nasıl şeker bir havuçtur öyleee:))
çok mutlu oldum uygulayıp beğenmenize:)
ellerinize o güzel yüreğinize sağlık...
gönül dolusu sevgilerimle...
:)))

neslice tarifler dedi ki...

Harika bir tatlı bu. Hafta sonu ben de yaptım. (Benimki de Ayşegül'ün tarifi)

Asla hayal kırıklığına uğratmayan bi tarif oldu.

Siz de hakkını vermişsiniz. Tatlının üzerindeki o minik havuca da bayıldım.

Elinize sağlık :)

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir tatlı.Ayşegül'cüğümde görünce çok beğenmiştim sevgiler.

aslı dedi ki...

alt kısmı şekerli değil ya, tatlı oluyor mu? şöyle şekerli suyla ıslatsak daha mı güzel olur? yoksa sade zaten süpper mi?

Unknown dedi ki...

Bende görmüş ve çok beğenmiştim..
Ellerine sağlık canım..
Çok güzel görünüyor.

mutfaktaki acemi dedi ki...

çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık. yalnız sormak istediğim birşey var: etimek ya da kedidilini ıslatmadan kullanıp üzerine direk harcı dökünce yeterli yumuşaklığa ulaşıyor mu?

Unknown dedi ki...

Cok cici bir tatli olmus. hafiftir eminim, ellerine saglik canim nefis gorunuyor

xcelis dedi ki...

Ablacım harika görünüyor ellerine sağlık balkabağı tatlısı gibi görünüyor.
afiyetler olsun

Serap dedi ki...

Rengi ve görüntüsü süperr. Eminim tadı da öyledir. Ellerinize sağlık.

NİRVANA dedi ki...

bende dün gördüm sitede cok begendim...sunum süper ellerine saglık canım...

Aycan dedi ki...

Canım ellerine sağlık, süper görünüyor.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık bende deneyeceğim bu tarifi:)
nefis görünüyo:))

mandalincikmazi dedi ki...

Mutfaktaki acemi
ben etimek kullandım tabana hiç ıslatmadım havuç sosunun ıslatlığı yeterli geldi......
Ayşegül kedidili ile yapmış o da ıstatığından bassetmemiş yani kedidilli içinde geçerli aynı durum......

mandalincikmazi dedi ki...

Aslı hiç şekerli suya gerek yok zaten nefis bir tatlı hafif yani ama istersen ıslatabilirsin......

mine dedi ki...

havuç olsun, havuçlu olsun bayılırımmmmmm
ellerine sağlık

zeytintanesi dedi ki...

Çok hoş ve nefis görünüyor. Renk muhteşem. Ellerine sağlık.

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails