Sayfalar

25 Ağustos 2011

ABANT ÇORBASI

 Ramazan çorbasız olmaz demi ?
Şöyle değişik bir çorba olmalı, Abant çorbasına ne dersiniz?



Malzemeler :
200 gr kıyma
1 litre su
1 kuru soğan
1 orta boy patetes
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
½ çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için :
tereyağ
kimyon ve kuru nane


Yapılışı :
Kıyma tuz ve karabiberle yoğrulur ( bu aşamada kullandığım kıyma yağsız olduğundan sanırım yuvarlanmadı ben de içine bir çorba kaşığı galeta unu koydum ) bilge büyüklüğünde yuvarlanarak kaynamakta olan 1 lt suya atılır köfteler kısık ateşte  pişerken diğer taraftan rendelenmiş soğan sıvıyağ ile kavrulur  hafif pembeleşince rendelenmiş patetes ilave edilerek devam kavrulur.....
Patetesli soğanlı harç kaynamakta olan köftelerin içine ilave edilerek bir müddet daha pişirilir...
Bir kasede yumurta sarısı un ve yoğurt iyice çırpılarak köftelerin suyundan bir kepçe yavaş yavaş ilave edilerek özleştirilir kaynamakta olan çorbayı karıştıra karıştıra yumurtalı karışım ilave edilir son olarak kararıncada tuzu eklenir.........
Üzeri için tereyağını kızdırıp ocak kapatılır ve yağ soğumadan kuru nane ve kimyon eklenir....
Servis tabağına önce çorba sonra tereyağlı baharatlı sos gezdirilerek servis edilir...
Afiyet olsun...........

Read the rest of the Post >

23 Ağustos 2011

MEĞER BANA TEŞEKKÜR EDİYORMUŞ; BEN HIRSIZ SANDIM :(

ARANIYOR OLABİLİR!!!

Bu yaz bahçemizde ağırladığımız ikinci kedi yavruları ve anne kediler...
İlkin de yavru kedilerden birini ve anne kediyi kaybettik kalan diğer yavrular büyüyünce artık bize uğramaz oldular....
Şimdi ise bu ikinci kediler bahçeyi talan etmiş durumdalar her biri birer saksıyı kendilerine mesken tutmuş ve popişlerini serinlete serinlete bahçenin tadını benden çok çıkarmaktalar.....Yani bahçedenin bu yaz dekoru şöyle :
saksı içi sardunya out
saksı içi kedi in
Her gün sularını tazeleyip elimden geldiğince bir şeyler veriyorum bir de çiçekleri mafettiler diye söylenip duruyorum.....
Derkennnnn anne kedi son günlerde hırsızlık yapmaya başladı sürekli bahçe kapısının önüne yiyecekler getirir oldu....
Bi tanıdığıma anlattığımda hırsızlık değil sana teşekkür ediyor dedi ....
Hemen Hatice'yi aradım ( Badem'in annesi ) o da mümkün olabileceğini söyledi....
Meğer bana teşekkür ediyormuş ben hırsız sandım :(
Bu arada anne kedinin getirdiklerini listeliyeyim....

Cumartesi : Bir poşet içinde ne olduğunu anlayamadığım fakat sıcaktan kokmuş ve toprağa bulanmış iğrenç bi şey.....
Pazartesi : Börülce ... Evet börülce ayıklanmış içine domatesleri doğranmış ve poşetlenmiş....
Salı : Bürüksel lahanası ... Ayıklamış poşetlenmiş pişirilmeye hazır..
Cuma : Poğaça .. Bir poşet içinde 5 adet...
Cumartesi : Balık kafası ... Kocaman ...
Şimdilik bu kadar .. Akşam eve gidince daha neler getirmiş görcez......

ARANIYOR OLABİLİRİZ !!!!

Read the rest of the Post >

HİNDİSTANCEVİZLİ TRUFF


                      Bayrama sayılı günler kala sanırım alışveriş telaşıda başlamıştır...
Tabi gelen konuklara şeker çikolata gibi ikramlıklarda almak lazım , ben bu yıl misafirlerime kendi yaptığım hindistancevizli truffları ikram etmeyi düşünüyorum sonuçda her gidilen evde çikolata ve şeker ikram ediliyor biraz değişiklik olsun ve damaklarda tad bıraksın ......



Tarif blog kardeşim Cafeportakal'dan
Malzemeler :
4 bardak hindistancevizi
1 bardak toz şeker
1 bardak süt tozu
1 kutu ( 200 gr ) sıvı krema


Yapılışı:
Krema ve şeker derince bir kabın içinde karıştırılıp içine süt tozu eklenerek devam karıştırılır..
Bu karışımın içine hindistancevizi eklenerek yoğrulur ve üzerini kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlenilir...
Dolapta dinlenen karışım artık daha kolay şekillenebilir durumdadir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparak avcumuzda yuvarlayıp hindistancevizi döktüğümüz küçük bir tepsinin içinde yuvarlayıp 2-3 saat daha üzeri kapalı şekilde buzdolabında dinlendirip ikram edebiliriz.
Afiyet olsun........

Read the rest of the Post >

22 Ağustos 2011

ZEYTİNYAĞINDA BAHARATLANDIRILMIŞ DOMATES SOS EŞLİĞİNDE SARIMSAKLI YÖRESEL YOĞURTLA HARMANLANMIŞ ALDENTE FİYONGİİİİİ MAKARNOE

 Bir gün restoranta gidersin menüye bakarsın ,ilginç bir yemek ismi görürsün merak eder ısmarlarsın
yemek gelir yersin çok para ödersin karnın bile doymadan kalkarsın........

Bir gün restoranta gidersin menüye bakarsın, ilginç bir yemek ismi görürsün merak eder ısmarlarsın yemek gelir bi bakarsın bildiğin yemek çok para öder keşke gelmeseydim dersin gidersin.....

Bir gün restoranta gidersin menüye bakarsın ilginç bir yemek ismi görürsün merak eder ısmarlarsın yemek gelir yersin keçinin bilmediği ot karnını ağrıtır misali mideyi bozar gecen berbat olur kaçarsın.......

 Veeee bir gün blogcu kumanda panelinde uzuuuuuu bir yemek ismi görürsün merak eder bloga dalarsın .....
Bi bakarsın bildiğin yoğurtlu makarna :) hemen mutfağa girer malzemeleri temin eder, makarnayı haşlar bir yandan domatesleri rendeleyerek zeytinyağında kavurur içine sevdiğin baharatları ekleyerek haşlanan makarna biraz soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığın sosu dökersin...
Ekonomik,pratik ve lezzetli yoğurtlu makarnan hazırdır  ailecek yersin, karnın doyar herkes beğenir, bütçen zarar görmez karnın ağrımaz............
Afiyet olsun...........

Read the rest of the Post >

18 Ağustos 2011

SIDIKA 'YA YUVA

Bu  güzeller güzeli tekir kızın adı Sıdıka. Ailesi  onu çok seviyor sevmesine ama geçerli bir nedenle onu yeniden sahiplendirmek zorundalar. Sıdıka'ya yuvanızı açabilecek durumdaysanız hiç düşünmeyin, onun yeni ailesi olun. İlgileniyorsanız lütfen burayı tıklayın

Read the rest of the Post >

11 Ağustos 2011

CARTE D'OR ile LEZZET-İ RAMAZAN * PORKADO





    • Bu Ramazan,Dondurmalı Blog'da  Lezzet – i Ramazan’lar yarışırken siz de eşsiz dondurmalı tariflerin tadına varacaksınız. Bu birbirinden keyifli tariflerle siz de sevdiklerinizi gülümsetmek ve kendinize hayran bırakmak isterseniz Ramazan ayı boyunca, hafta içi her gün blogger’lardan gelecek tarifleri Dondurmalı Blog’dan takip edebilirsiniz.
      İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’dan toplam 20 yemek blogger’ının yarışacağı etkinlikte katılımcılar iftar sofralarına özel dondurmalı bir tatlı tarifi gönderecek. New York’ta ünlü The Culinary Institute’ta şeflik eğitimi alırken New York Times tarafından şehrin en iyi restoranlarından biri seçilen Tabla Restaurant’ta soğuk mutfak şefi olarak çalışan, ardından Türkiye’ye dönerek Four Seasons Hotel’de demi chef olarak işe başlayan ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde ders verdikten sonra Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi olarak Unilever ailesine katılan Osman Bahardır’ın ve Carte d’Or marka ekibinin içinde bulunduğu jüri ekibi, her hafta pazar günü en başarılı 2 tarifi belirleyecek.Dört haftanın sonunda dört ilden 8 finalist bir araya gelecek, gönderdikleri dondurmalı tatlı tariflerini birlikte yapacak ve bu eşsiz lezzetler ödüllendirilecek. 


      Bu da benim  Lezzet – i Ramazan Carte d'or lu tarifim ...Porkado....
      POR-------------KA-----------------DO
      portakal--------kakao------------ dondurma
          • Malzemeler :
            2 kişilik
            • 8 adet kakaolu biskuvi
            • 2 adet portakal
            • 2 yemek kaşığı tuzsuz süzme yoğurt
            • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
            • 1 tatlı kaşığı kakao
            • 4 top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurma
            • Süslemek için;  2 beyaz 2 bitter kalp çikolata 
Hazırlanışı: 
Porkado’yu hazırlamadan önce bardaklar da dahil olmak üzere tüm malzemeler buzdolabında soğutulmuş olması gerek çünkü Porkado biraz akışkan kıvamda olacak, kullandığımız malzemeler onu sulandırmamalı.
Öncelikle portakalın birinin filotasını çıkarıp bir kase içinde fazla suyunu emmesi için kasenin kenarına peçete koyup buzdolabına koyuyoruz. Bu arada diğer portakalın kabuğundan biraz rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Derince bir kasede süzme yoğurt ve pudra şekerini, portakal suyu ile inceltip buzdolabına koyuyoruz. Servis edeceğimiz düz tabanlı geniş ağızlı bardakların diplerine bir kaşık portakal suyu döküp üzerine un haline getirdiğimiz bisküvilerin eşit miktarda paylaştırıp üzerlerine birer kaşık daha portakal suyu döküyoruz.
Dolapta hazır bekleyen yoğurtlu karışımın içine dört top Carte d’Or Kaymaklı dondurma koyup el blenderi ile özleştiriyoruz.  Karışımın içine filota portakalları da ekleyip hafifçe karıştırıp hazırladığımız bardaklara paylaştırıyoruz.
Üzerine kakao serpip, ortasına bir çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu koyuyoruz. Kalp çikolatalarla süslüyoruz. Dondurucuda 20 dakika kadar bekletiyoruz fakat donmaması gerek aksi takdirde portakallar donarak lezzet kaybı olacaktır.
Afiyet olsun.

Read the rest of the Post >

9 Ağustos 2011

FASULYE TURŞUSU

Taze fasulye turşusu genelde Karadeniz yöresinde yapılır ...
Ben ilk kez  yaptığım için yarım kilo fasulye kullandım ....Deneyenler beğendi bir sonraki sefere daha fazla yapıp kavurmasını da denemek üzere tarife geçelim...



Malzemeler :
½ kilo taze fasulye
1 çay bardağı sirke
1  kaşık kaya tuzu
5 diş sarımsak
1 parça limon tuzu
bunlar ½ kilo fasulye için geçerli
Yapışılı :
Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkayıp ve üzerini biraz geçecek kadar su ile 2-3 dakika haşlanır ve süzgüye alınarak soğuk suya tutulur...
Bu arada fasulyeleri haşladığınız suyu dökmüyoruz soğutup içine tuz,limon tuzu ve sirke koyup karıştırıyoruz...
Fasulyeleri uygun bir kavanoza yerleştirip aralarına kabuklarını soyduğumuz sarımsakları yerleştirip üzerinede hazırladığımız sirkeli tuzlu su ile üzerini kapatacak şekilde dolduruyoruz.....
Kuytu bir köşede ortalama 15 gün sonrasında turşumuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun...........

Read the rest of the Post >

3 Ağustos 2011

ÇIĞIRTMA

Çığırtma Bergama'ya has özel bir yemektir isminin ise sanırım patlıcanların zeytinyağında çığıra çığıra kızarmasından geliyor ....
Yapması pratik ve bir o kadarda lezzetli Çığırtma tarifimle sevgili Cafemis ve Gelibolu17 arkadaşlarımın ortak düzenledikleri Ramazan Lezzetleri Etkinliği- 1 ' e gönderiyor , kendilerine kolaylıklar ve hayırlı Ramazanlar dilerim....

Malzemeler :
1 kg ince patlıcan
½ kilo domates
7-8 adet biber
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
bolca sarmısak

Yapılışı :
Patlıcanlar spiral şeklinde çizilir.. ( bıçakla patlıcanları döndürerek )
Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika kadar acısı çıkması için bekletelim....
Biberleri temizleyip büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölelim...
Acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp kurulayalım....
Geniş bir tavaya patlıcanları dizip boşlıklarında biberleri yerleştirip üzerine zeytinyağını ve kararınca tuzunuda ekliyerek kapağı kapalı şekilde pişirelim..
Tvanın kapağı mutlaka kapalı olmalı böylece zeytinyağının buharında pişerek olması lezzete ve kıvama gelecektir...Patlıcanları çevirerek diğer taraflarınıda kızartalım...
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kızaran patlıcanların üzerine yayalım ve tabi sarmısaklarıda bütün bütün üzerine serpiptirerek kısık ateşte yaklaşım 15 dakika kadar daha pişirip biraz dinlendirelim ve isteğe göre karabiber serperek servis edelim.
Afiyet olsun.......

Read the rest of the Post >

1 Ağustos 2011

KEK TENCERESİNDE PATLICANLI MAKARNA


Sıcaklardan dolayı üşenip semt pazarına gitmeyince hafta sonuna doğru dolapta sadece 3 adet patlıcanlar " hadi bakalım pazara gitmedin kala kala bize kaldın yemek yapta görelim " der gibi bolapta sırıtıyorlardı.....


Dolaptan patlıcanları çıkardım ,erzak dolabındanda bir paket fiyonk makarna aldım ve bir de bir kutu garnütür hepsi hepsi bunlar.....( domates dahi kalmamış )
Bir yandan makarna suyunu koydum bir taraftan patlıcanları yıkayıp dilim dilim kesip kızartmaya başladım ....
Ne yapacağıma henüz tam karar vermemiştim uygun bir tepsi,kap, tencere ne aradığımı kendim dahi bilmez şekilde aranırken elime emektar kek tencerem geçti..........Oleeeeeeeeeeeeeyyyyyyyy
Kızartığım patlıcanları kek tenceresinin tabanına üst üste gelecek şekilde ve kenarlarına sıraladım...........
Bu arada makarna haşlandı süzüldü...
Tekrar dolabı karıştırdım 2 adet yumurta ve yoğurt kasesinde 3 kaşık yoğurt kalmış :(
Hemen yoğurt ve yumurtaları çırparak içine garnütürün suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekledim birazda tuz ilave ederek karıştırdım...........
Makarnalarıda bu karışıma ekleyip kek tenceresine dizmiş olduğum patlıcanların üzerine yarısını döktüm.
kalan patlıcanları makarnaın üzerine bir kat daha sıraların son olarak kalan makarnalarıda üzerine dökerek kek tenceresini ocağa koyarak üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.........
Bu da kuş bakışı görünümü:)
Afiyet olsun..........

Read the rest of the Post >
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails