Sayfalar

27 Ağustos 2012

SEVGİ AĞACINA BİR YAPRAKTA BENDEN

Sevgili Leyla arkadaşımız güzel bir etkinlik başlattı ....Bu etkinliğinin adı " sevgi ağacı " katılmak için 30 x 30 cm ebatlarda ki kumaş üzerine elinizden gelen el işi ile bezeyip Leyla'nın adresine göndermek bu parçalar birer yaprağı temsilen sevgi ağacımızı oluşturacak sonra .... sonrası mı ? detaylar  BURADA........

Bu da benim sevgi ağacına yaprağım.....

SEVGİ AĞACI

ÖRGÜ ÇİÇEK

DÜĞME DEĞERLENDİRME


Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için arkadaşımı kutlar kolaylıklar dilerim ve tabi  emeği geçen herkesin ellerine sağlık .....Bütün parçalar yani yapraklar birleşince ortaya çıkacak görüntüyü merak ediyorum umarım düşündüğümüz çok daha iyi hayırlara vesile olur.....

Read the rest of the Post >

18 Ağustos 2012

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

1 adet lekesiz gönül.


1 adet açık yürek.

500 gram güler yüz.

250 gram tatlı dil. ...

100 gram hürmet.

1 çorba kaşığı sevgi.

1 çay kaşığı hoşgörü.

1 su bardağı iyi niyet.

1 tutam samimiyet.

1 ölçek dürüstlük. göz kararı saygı.

Hazırlanışı:
Gönülü duygu tasına atıp güler yüz ile karıştır. Ağzında yumuşattığın tatlı dili üzerine ilave ederken, sevgi ve saygıyı ince ince üzerine ekle.Hürmet, iyi niyet ve hoşgörüden meydana gelen şurubu da buna kat. samimiyet ölçüsünde parçalara bölerek dürüstçe hayata diz ve yüreğinde pişmesini bekle. Yüreğinde pişirdiğin bu sevgi tatlısını karnın acıkınca değil, ruhun acıkınca ye... Mutluluk sizin bayramınız kutlu olsun.

Read the rest of the Post >

16 Ağustos 2012

YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI

Saksıya sardunya dikip karşılında semizotu bitince ehh kısmetimiz buymuş deyip semizotlarını toplayıp yoğurtlu salatasını yaptım ...
saksıda semizotu

                                        SARDUNYA EKİP SEMİZOTU BİÇTİM :)

semizotu salatası


Malzemeler :
1 demet semizotu
1 kase süzme yoğurt 
1-2 diş sarımsak
tuz
üzeri için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Semizotları yıkanıp yaprak kısımları el ile koparılıp su ile inceltilen sarımsaklı yoğurt ile harmanlanarak üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir...
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

13 Ağustos 2012

TARÇINLI ÇELENK

Bu tarifi sevgili Sibel'in sayfasında görüp görüntüsüne hayran kalmıştım....
Tarifi aynen uygulayınca sert bir hamur ortaya çıktı biraz margarin biraz süt ekleyince bu kezde sanırım olması gerekenden yumuşak bir hamur elde ettim ama sonuç fena olmadı.....

TARÇINLI ÇELENK

Ben tarifin ölçülerinin dışına çıktığım için esas tarifi arkadaşımın izniyle sayfasından aynen aktarıyorum...
Malzemeler :
2 bardak un
½ su bardağı ılık süt
1 pk instant maya
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
30 gr tereyağ ( eritilmiş )
Arasına sürmek için :
60 gr tereyağ  ( oda sıcaklığında )
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Unumuzun 1,5 su bardağını hamurumuzu yoğuracağımız kase içerisine alalım üzerine maya, tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Ortasını açıp tereyağı sütü ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım bu noktada kulak memesi kıvamından cıvık olursa kalan unumuzdan ilave edelim. Hamur istediğiniz kıvamda ve pürüzsüz olunca kasemizin üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanmak üzere bekletelim. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımı ile hamurumuzu dikdörtgen şeklinde açalım. Üzeri için tereyağımızı bir kase içerisine alıp şekeri ve tarçını ilave edip çatal yardımıyla iyice birbirine yedirelim. Açtığımız hamurumuzun üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile sürelim. Sürme işlemimiz bittikten sonra hamurumuzu geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde saralım. Daha sonra rulomuzu enine ikiye bölelim (fotoğraflarla nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz). İkiye bölünen hamurumuzu ortasından başlayarak bir sağ bir sola yapara iki taraftan saralım. Sarma işlemi sıkı olmamalı çünkü pişme esnasında hamurumuz kabaracak. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvıralım. Üzerine biraz toz şeker serpip daha önceden yağladığımız tepsiye koyup 15-20 dakika bekletelim (tarifte üzerine yine biraz tereyağ ve tarçın karışımı sürüyordu ben yalnızca şeker serptim). 180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Tepside soğuduktan sonra tabağa koyup servis edelim…
Afiyet olsun..


Read the rest of the Post >

10 Ağustos 2012

KIZILCIKLAR



Yıllar ama çok yıllar sonra bu gün kızılcık aldım.......
Ben kızılcığı severmiyim ?
Pek değil .... ama aldım işte .... sen severdin diye....sahi severdin demi ?.... sen gibi geldiler  bana ... seni hatırlattı...senin gibi güzel ..ama yedikçe aralarında ekşileri çıktı ..bu hali de  sen gibi.....Boğazım düğümlendi gözlerim yaşardı .... yaşlar yuvarlandı akıverdi öylece sessiz.....kimseler görmesin diye sakladım.....hep olduğu gibi....
O günler geldi aklıma sanırım yine bu aylardı kızılcıkların bol olduğu mevsim ..... mevsim işte ne önemi var kızılcık mevsimi diyelim .....Balkona taşardı dalları kızılcık ağacının, meyvelerini  toplar marmalat yapardın..... ben tadını pek sevmezdim ama sen yaptın diye yerdim.....Şimdi kızılcıkları tolayıp marmalat yapan yok hatta o ağaç bile yok .... bu seferde ben yapsam, sen ben yaptığım için yer misin ? imkansız demi....evet imkansız.....
artık ne sen, ne o ağaç ne de marmalatların  var.....Sadece  kızılcıklar var ,onlarda bu gün var yarın yok ....
Dokunduğum baktığım her yerde sen varsın ama yine yoksun.... hep olduğun gibi......
Kızılcık marmalatı yapmayacağım, sen severdin diye, bıraktın gittin ya kızgınım sana , rahat uyu gittiğin yerde.....kırgınım sana , yine zamansız apansız çekip gittin diye......Bıraktın beni tek başıma ....
Aldığım kızılcıklara gelince , bir kaç tanesini yedim sen severdin diye kalanı öylece duruyorlar kasede sen severdin diye........bilirsin ben pek sevmezdim ....sahi ben sevmezdim demi ? o nedenden  mi yıllarca hiç kızılcık almadım yoksa sen alırdın da gerek mi kalmazdı....Bu gün aldım işte seni bana hatırlattığı için....sen severdin diye....

Bu yazı  Almanya'da çalıştığı, çocukluk yıllarım  onsuz geçtiği ve kesin dönüş yaptıktan sonra tam kavuştum derken zamansız kaybettiğim annem için yazılmıştır ....Bu nedendir ona kızgınlığım....

Read the rest of the Post >

9 Ağustos 2012

KIRMIZI KÖZLENMİŞ BİBERLİ ÇÖREK

Kırmızı közlenmiş biber ile çörek yapılır mı ?
Her yemeğe ayrı bir lezzet ve görünüm katan kırmızı biberi elbette çöreğe de yakışacağını düşündüm ve biraz ondan biraz da bundan derken ortaya nefis çörekler çıktı....

kapya biberli çörek



Malzemeler :
1 bardak ılık süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

İç malzemeler :
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 bardak çökelek
1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı : Ilık süt ,şeker ve instantmayı bir kase içinde karıştırarak 10 dakika kadar bekletelim...
Derince bir kabın içine sıvı yağı, yumurtayı ve kabaran mayayı da koyup karıştıralım....
Azar azar un ve tuzunu da ilave ederek aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur oluşturalım ve 30 dakika kadar hamuru mayalanması için üzerini örterek oda sıcaklığında bekletelim.....
Kabaran hamuru tekrar yoğurarak unlu tezgah üzerinde ½ cm kalınlığında merdane ile açıp içine önce közlenmiş biberleri daha sonra çökeleği ve çörek otunu da serperek rulo yapalım....

Kırmızı biberli rulo


Hazırladığımız rulodan iki parmak genişliğinden kesip yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizelim....


Bu şekilde de ortalama 15-20 dakika kadar bekletelim....

200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarınca kadar fırınlayalım....
                    Afiyet olsun..............




Read the rest of the Post >

8 Ağustos 2012

AMİGURUMİ * ÖRGÜ OYUNCAK

Bu güzel örgü oyuncakları kim ördü dersiniz ??

amigurumi kaplumbağa

amigurumi dinazor
                                               
amigurumi bebek

amigurumi salyangoz


Yok yok ben örmedim  gerçi bir kaç denemem oldu ama bu işte pek yetenekli olduğum söylenemez.....Bilenler bilir bilmeyenler için yetenekli arkadaşım Hatice'nin emekleri olduğunu gururla söylemeliyim....

amigurumi oyuncak

Sevgili arkadaşım yakın zaman önce evlerinin hemen yanındaki uzun yıllar önce kurulmuş  yüncü dükkanını devraldı , deyim yerindeyse tam bir eski zaman dükkanı...Dükkanında her şey orjinal , tarihi bir dokusu ve hoş bir atmosteri var tabi buna bir de güzel arkadaşımın güler güzü ve hoş sohbeti eklenince sımsıcak bir mekan olmuş...Dükkanında renk renk yünlerin arasında hem eşiyle birlikte satış yapıyor hem de bu güzel oyuncakları örüyor ve tabi ara sırada bloğuyla ilgileniyor....


Hani aklınızda bulunsun İzmir' e yolunuz düşerse imkanız da olursa mutlaka uğrayın derim ....

Bakar mısınız tabelası bile ne kadar nostaljik bir dükkan olduğunun göstergesi :)
Arkadaşıma bol bereketli kazançlar dilerim, yaptığı birbirinden güzel el işlerini ve örgü oyuncaklarını görmek ve satın almak  için BURAYA bir tık lütfen...

Read the rest of the Post >

6 Ağustos 2012

YILDIZ KANEPE

Buzdolabını temizlerken bir kaç hafta önce dondurucuya fazla olduğu için daha sonra tüketilmek üzere  koyduğum esmer ekmek elime geçti .....Evde pek tercih edilmeyen esmer ekmeği değerlendirmek istedim şöyle bir malzemeler bakınca kırmızı biber ve süzme yoğurttu gördüm ve gelsin yine kurabiye kalıpları......
Sonuç ortaya yıldız kanepeler çıktı :)

Yıldız kanepe



Malzemeler :
Dilimlenmiş esmer ekmek ( tost ekmeğide olabilir )
süzme yoğurt ( krem veya labne peynir de olabilir )
közlenmiş kırmızı biber
farklı şekillerde metal kurabiye kalıpları
Yapılışı :
Ekmek dilimlerinden kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarıp üstlerine  süzme yoğurt sürdüm ,daha sonra
kırmızı biberi közleyip temizleyip yine aynı kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarıp üzerine koyup bir yaprak yeşillik ve bir kürdanla tamamlayıp servis ettim...
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

4 Ağustos 2012

TAZE BÖRÜLCE DİFRİZE NASIL KONUR ?

Sebzelerin en bol olduğu şu dönemde  fırsat buldukça difrize ( derin dondurucu ) kışlık hazırlıyorum....
İlk olarak yemeklik  taze börülce hazırladım....

difrize yemeklik taze börülce
Malzemeler :

taze börülce
domates
Hazırlanışı :

½ kilo taze börülce
3 adet domates ( bu ölçüler bir yemekliktir )
Börülceler yıkayıp kuruduktan sonra ayıklanarak ,kabukları soyulmuş ve küp küp kesilmiş domatesler ile 15-20 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur....
Soğuyunca buzdolabı poşetine konularak difrize konur....
Kışın sağlık ve afiyetle pişirilir....

Read the rest of the Post >

3 Ağustos 2012

FRANBUAZLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

İftar davet  sofraları tatlısız olmaz ama sıcak günlerde şerbetli tatlılar ağır olacağından özellikle de iftardan sonra en uygunu sütlü tatlılar ....

FRANBUAZLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Malzemeler :
1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
5-6 kaşık hindistan cevizi
450 gr farnbuaz
Yapılışı :
Tencereye süt ,irmik ve şekeri koyup karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz....
Uygun bir borcama franbuazları serip üzerine pişen irmikli tatlıyı döküp soğumaya bırakıyoruz...
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2-3 saat bekletip servis ediyoruz...
Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi, bir fanbuaz ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.....
Afiyet olsun..........

Read the rest of the Post >
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails