Kültür mantarının nasıl yetiştirildiğini gördükten sonra
BURDA Mantar sote tarifine geçelim..
Tavuk etli veya zeytinyağlı nasıl seversiniz bilmem ama benim tercihim zeytinyağlı..
Malzemeler :
½ kilo taze kültür mantarı
1 kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 adet domates ( ben yazdan derin dondurucuya koymuştum )
tuz
karabiber
1 adet etsu ( istenirse )
Yapılışı :
Mantarlar sapları çıkarılarak iyice yıkanır ve suları süzülmesi için bir süzgeçe konur.
Soğan ince ince piyazlık doğranarak zeytinyağın da hafif kavrularak içine doğranmış biberlerde eklenerek devam kavrulur ve salça ilave edilerek kokusu çıkarılmak üzere karıştırılarak biraz sotelenir..
Sotelenen soğan, biber , salçaya doğranmış domatesler kararınca tuz ve ince ince kıyılmış sarımsaklar eklenerek pişmeye bırakılır bu arada mantarlar ince ince doğranarak pişen domatesli karışımın içine eklenerek kısık ateşte hiç su koymadan kendi suyuyla ortalama 15-20 dakika pişirilir....
Arzu edilirse üzerine karabiber serpilerek servis edilir ve tabi yanına pilav olmazsa olmazı...
Afiyet olsun...
Read the rest of the Post >