Sayfalar

19 Şubat 2013

HANIM DİLENDİ BEY BEĞENDİ MOTİFLERİ NASIL BİRLEŞTİRİLİR ?

Hanım dilendi bey beğendi motifleri nasıl birleştirilir ?
 Bu soruyla bloğuma çok sayıda  kişi geliyor sorularının cevabını tam olarak bulabildiklerini sanmıyorum. Hanım dilendi bey beğendi motifini bir çok yerde kullandım ve birleştirilmiş olarakta resimleri var ancak daha detaylı görmek ve öğrenmek isteyenler için videosunu ekledim umarım bu detaylı video sayesinde motifleri kolayca ekleyebilirsiniz....

 

Read the rest of the Post >

9 Şubat 2013

KUMAŞ ÇANTA

Dikiş konusunda pek yetenekli değilimdir hatta hiç yeteneğim yoktur, evdeki dikiş makinesi bana bakar ben ona öyle yanından gelip geçtikçe yıllardır bakışıp dururuz :)
Neyse emekli olunca dikiş konusunda bir kurs almayı düşünüyorum...
Ama kardeşim öyle mi o bu işin piri , bakın bu çantaları okul projesinde sokak çocuklarına destek amaçlı tam 32 tane dikti ,ellerine emeğine sağlık canım....

kumaş çanta
Sizce de kocaman bir tebriği hak etmiyor mu ?

Read the rest of the Post >

7 Şubat 2013

SÜTLÜ EKMEK ( TENCEREDE )

Ekmek yapmayı seviyorum hele ki şu sıralar perhizde olup tuzsuz yediğim için  daha sık yapıyorum... Pişerken eve yayılan kokusuna, yumuşacık hallerine, içine konan değişik malzemelerle farklı lezzetler yakalamak, şekillere sokmak, kabarışını izlemek .....İşte emeğin en misss kokulu ve sıcak hali...Fırından çıkınca sıcacık oluşu akşam yemeğinin iptal ve gelsin taze ekmek  kahvaltı ziyafetine aracı oluyor....

Neden kalıp olarak tencere kullandın diye sorarsanız ,çünkü evde un az kalınca markete gitmeye de üşenince dolayısıyla hamurda küçük olunca küçük bir kalıp bulamayıp gözüme kalıp olarak küçük çinko tencereyi kestirdim, sonuç gördüğünüz gibi mini ekmek oldu....

sütlü ekmek
Malzemeler :
4 bardak un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz ( ben kullanmadım )
1 tatlı kaşığı şeker
 1 ½ bardak ılık süt
1 pk instant maya
Üzerine : susam ve çörek otu
sütlü ekmek
Yapılışı : Derince bir kabın içine süt hariç tüm malzemeleri konarak yavaş yavaş ılık süt ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım ve oda sıcaklığında üstüne hafif nemli bir bez örterek  yaklaşık 20 dakika  mayalanmaya bırakalım..
Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak yağlanmış bir kalıba koyalım üzerine susam ve çörek otu serpiştirerek   tekrar mayalanmaya bırakalım..
Not : Benim gibi çinko bir tencere kullanacaksanız tencereyi yağladıktan sonra içine yağlı kağıtta koyarsanız 
pişen ekmeği çıkarmanız daha kolay olur....
Tekrar kabaran hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim...
                        Afiyet olsun..........


Read the rest of the Post >
Related Posts with Thumbnails