Sayfalar

31 Temmuz 2013

EHEMMUR VE ÇİVİLİ KOLYE

Temmuz ayının son haftası Ağustos ayının ilk haftası arasında geçen günler yaz mevsimin en sıcak günleri olup ehemmur, bir başka deyişle eyyamı bahur diye adlandırılır ....Bölgelere göre de farklı adlandırılıyor olabilir ...

ehemmur * eyyam-ı bahur

Yıllar yetmişler ve seksenler ......
O zamanlar yaz döneminde eğlence demek deniz demek, deniz demek mahallecek günü birlik denize gidip eğlencenin dibine vurmak....
Ne günlerdi ...Günler öncesinden heyecanla denize gitmek için hazırlıklar yapılır arabalara doluşur son günlerin en popüler şarkılarını  mesela Ajda Pekkan,Hümeyra,Yeliz araba teyyibinden dinleyerek hep birlikte güle eğlene gidilirdi ... Genelde her yıl gittiğimiz sahile ve aynı yere  sanki kendi devre mülkümüz gibi giderdik ...Bazen bir akraba yada tanıdık yazlığı da olabilirdi o zaman bu tatil lüks olur hele ki bir kaç günden fazla kalındıysa beş yıldızlı tatil havasın da olurdu.. Gitmeden önce herkes kendi eşyalarını hazırlardı... Herkesin farklı mayosu,havlusu,deniz topu, kremi olabilirdi amaaa herkesin mutlaka aynı çivili kolyesi olmalıydı....Çivili kolye ne mi ? Bildiğiniz çivi ...evet evet bildiğiniz çivi ucuna ip bağlanarak kolye yapılır ve ehemmur sıcaklarında denize girdiğimiz de bizi koruyacağını inandığımız hatta koruyacağına emin olduğumuz çivi lakin bu çiviler öyle ufak tefek olmaz ne kadar büyük olursa o kadar korur inanışıyla genelde inşaat çivileri olurdu....
Eğer bu dönem de kolyelerimiz takmadan  denize girersek ehemmurun bize çarpacağını ve vücudumuz da geçmeyen lekeler olacağını bilir hiç ihmal etmezdik....
Denize girince bizleri çıkarmaları hiç de kolay olmazdı haddinden fazla denizde kalınca vucüt ısısı düşer suyun soğukluğunu hissetsek de aldırış etmez dudaklarımız morarıp çenelerimiz titreyene kadar ve  kurt gibi acıkıncaya kadar kalırdık egenin serin sularında .... Lezzetini hiç bir yerde bulamadığım dolmalar,kızartmalar karpuz  peynir eşliğinde yenen yemekler ve çocuklar arasında konuşulan ehemmur efsaneleri.....Bu alanda her çocuğun bir efsanesi olurdu ballandıra ballandıra abarta abarta sırayla anlatılır çocuk saflığıyla inanır inandırırdık....
Gün batarken dönülen ev yolunda çoğunlukla kimsenin sesi çıkmazdı çıkan seslerde kısık ve ya çatal çatal olurdu artık kimsenin enerjisi kalmamıştır ki asıl felaket ertesi günü kendini ateş ,kusma ve ishal ile gösterirdi.
Her şeye rağmen buna değerdi ,değdi de yıllar sonra bile hala ehemmur sıcakları bu güzel anılarımı tazelenebiliyorsa evet buna değmiştir......Geçen yıllar içerisinde zaman zaman aklıma geldikçe düşündüm acaba gerçekten ehemmur varmıydı ? Varsa da iyi ki varmış,bize zarar vermeyip güzel anılar bıraktığına göre iyi bi şey olmalıydı ....
Aradan geçen yıllardan sonra öğrendim ki ehemmur temmuz sonu ve Ağustos ayının ilk günlerinde deniz suyunda sürü halinde bulunan bir organizmaymış...Bu dönemde denize girdiyseniz ve bu organizmalar vücudunuza değer ise işte o zaman ehemmur çarpması dediğimiz olay gerçekleşir ve cildinizde lekeler oluşurmuş...
Şimdi bu gerçek o yıllara ait duygularımızı değiştirdi mi ? Tabi hayır.... Bu gerçek o yıllara ait anılara yıllar sonra bir damla anı olarak eklendi....
Çivili kolyelerimiz , çivinin ipe bağlanışı gibi o yıllarda her çocuğun arkadaşlıktan öte  kardeşliğin bağı olmuştur......Hep güzel anılar biriktirmeniz dileklerimle sevgi ve sağlıcakla kalın....

                                                                                                          Yıldız.....

Read the rest of the Post >

27 Temmuz 2013

FATURALIK

Gelen faturalarınızın kaybolması ve bir arada tutarak saklayabileceğiniz faturalık eminim işinizi kolaylaştıracaktır....  Kullanmak istediğiniz ortamda ki renklerde de uyumlu olursa güzel bir aksesuarda olabilir...Sadece faturalık olarak değil mesela banyoda diş fırçalarını koyabilir ve ya saç fırçalarınızı içine koyabilirsiniz.. Hatta mutfakta tahta kaşıklarınız için bile kullanabilirsiniz....Mutfakta kullanmayı düşünürseniz sap kısmına uzunca bir tahta kaşık takabilirsiniz ve ya bir ağaç dalı da olabilir....

faturalık
Yapılışı :
2 adet hanım dilendi bey beğendi motifi örerek üç kenarını oyalayın....
Kalın bir yün ile ördüğünüz motiflerin genişliğinden genişçe dikdörtgen bir parça örün son sırada tahta askı geçecek kadar genişlikte birit örün...
Motifleri bu parça üzerine dikin...
Etrafını oyalayın....
Altını astarlayın...
Tahta sapını takın.....
Güle güle kullanın....
                    Kolay gelsin....

Read the rest of the Post >

26 Temmuz 2013

KARNIYARIK EKMEK

Mutfağa girerken niyetim karnıyarık, cacık bir de  ekmek yapmaktı....
Akşama yetecek kadar yemek olduğunu görünce karnıyarıktan yapmaktan vazgeçtim ama ekmek yapmalıydım. Aklıma ekmeği biraz farklı yapmak geldi ve  karnıyarıktan esinlenerek ekmek yaptım...Böylece karnıyarık ekmek ortaya çıkmış oldu.....

karnıyarık ekmek
Malzemeler.
4-6 bardak arası  un
1 yumurta ( sarısı üzerine sürmek için ayıralım )
1pk instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ılık su
tuz
İç Malzemeler :
250 gr kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 adet domates
½ demet maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
1 adet közlenmiş topan patlıcan ( hazır közlenmiş vardı değerlendirmek amacı ile ekledim koymasanız da olabilir )
1 adet kapya biber

içli ekmek
Yapılışı : Öncelikle iç harcını soğuması için hazırlamamız gerek bunun için iç malzemeleri karnıyarık içi hazırlar gibi soğan ve kıymayı zeytinyağı ile kavurup daha sonra domates ve ince kıyılmış kapya biberini ekleyerek közlenmiş patlıcanı da ilave edip son olarak karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek soğumaya bırakalım.....
Hamurun hazırlanışı :
Derince bir kasenin içerisine unu diğer malzemeleri ekleyerek ılık su ile yumuşak bir hamur elde ederek mayalanmaya bırakalım....Mayalanıp kabaran hamurumuzu isteğe ve tepsi büyüklüğüne göre 4-5 parçaya ayırarak ekmek gibi uzun şekiller yaparak yağlanmış tepsiye dizelim...Bıçakla ortalarından uzunlamasına keserek içlerini hazırladığımız harçtan doldurarak üzerilerine yumurta sarısı sürerek kabarmaya bırakalım ...
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında üzerileri kızarıncaya kadar fırınlayalım.....
kıymalı ekmek

Yanına da ayran iyi gider...Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

25 Temmuz 2013

HAMİLE KADININ SOKAKTA GEZMESİ UYGUN DEĞİLDİR

Hamile kadınların sokağa çıkmasının uygun değilmiş .....Duyunca kulaklarıma inanamadım ..... Bir de akşam üzeri beyinin otomobili ile biraz hava almaya çıkabilirmiş öyle söylüyor Ömer Tuğrul İnançer.....Bu da saçmalığın daniskası ......
Peki arabası olmayanlar ne yapsın .....?



Benim bildiğim hamilelik doğal bir olaydır Rabbimizin kadınlara bir lütfudur....Eskiden hamile kadınlar çarşıda pazarda yürürken esnaf onlara yiyecek verirdi."göz hakkı" denirdi...Hatırlayanınız var mı ?
Hamile kadın estetiktir,güzeldir,özeldir......

Read the rest of the Post >

24 Temmuz 2013

ŞEFTALİ REÇELİ

Mükellef bir kahvaltının olmazsa olmazı reçellerden şeftali reçeliiiiii

şeftali reçeli
Malzemeler :
1 kg şeftali ( biraz sert olmalı )
1 kg şeker
limon tuzu ( leblebi büyüklüğünde )

Yapılışı :
Şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyalım ve dilim dilim doğrayarak pişireceğimiz tencere içine üzerine şekerini dökerek buz dolabında bir gece suyunu salması için bekletelim....
Suyunu salan şeftalileri önce kısık ateşte şekeri eriyinceye kadar sonra ocağın ısısını biraz yükselerek kaynamaya başlayınca tekrar ocağı kısarak pişirelim....Üzerinde köpükler oluşacaktır bunları kevgir ile alalım.
Reçelimiz koyulaşmaya başlayınca içine limon tuzunu da ekleyerek beş dakika daha pişirelim ve reçelimiz hazır...Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

23 Temmuz 2013

KÜTAHYA PORSELENDEN İKİLİ KAHVE FİNCANI TAKIMI

                          " Fes başıma, başım fese ,püskülü ben olayım "

kütahya porselen kahve fincanı





Ne zaman bir yerde fes görsem  Kemal Sunal canlanır anılarım arasından" fes başıma, başım fese, püskülü ben olayım " deyişiyle gelir aklıma....... Baş rollerini Kemal Sunal ,Şener Şen,Halit Akçatepe,Hale Soygazi,Adile Naşit ve Ayşen Gruda 'nın paylaştığı 1976 yılında yönetmenliğini Ertem Eğilmez 'in yaptığı " Süt Kardeşler "sanırım benim gibi sizlerin de yıllar geçmiş olmasına rağmen hala ilk günkü gibi hepimizin  aklımızda .....
3 Temmuz 2000 yılında yitirdiğimiz değerli sanatçıyı rahmetle anıyor ve bizlere bıraktığı filimlerini ilk günkü gibi yıllar geçmesine rağmen zaman zaman zevkle izliyoruz.... Tabi  Kemal Sunal bizlere bir de yadigar bıraktı.....Evet..... aklınıza hemen oğlu Ali Sunal geldiğini tahmin edebiliyorum...
güzel çirkin
Şu sıralar Naz Elmas ile birlikte " güzel çirkin " adlı polisiye bir dizi de oynarken ne kadar da rahmetli babası Kemal Sunal'a benziyor demi.....
Bu arada ben asıl konudan çıkmış durumdayım daha doğrusu konuya bile girmiş değilim... Hayyy Allah'ım fes püskülünden başladım, Kemal Sunal derken ,Ali Sunal, Naz Elmas.... film... diziiii  ooooohooo oysa ki başlıktan da anlayacağınız gibi post konusu kahve fincanı olacaktı ....hemen toparlayayım.....
Efendimmmmm yukarıda görmüş olduğunuz  Ramazan'a özel fesli kutu içerisinde Kütahya porselenin ikili Topkapı modeli şu sıralar Migros ta satışta... Başka yerde yok mu ? derseniz yok anacım böyle püsküllüsünü başka yerde bulamazsınız..... ....Hani Bayramda yaklaşırken böyle bir takıma ihtiyacınız varsa veya sevdiğiniz birisine bayram hediyesi götürmeyi düşünüyor ve ne alacağınıza karar veremediyseniz ya da benim gibi fincan takımız bozulmuş ise takımı tekrar tamamlamak için iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.....
Fiyatı mı ? vallahiiiii uygun....Kütahya porselen ikili kahve fincanı takımı 14.90 tl.....Aslında ben sevdiklerim için  10-20 takım alacaktım ama başkalarına kalmaz diye düşündüm :)) şaka şaka, tamam hadi itiraf ... buna bütçem yetmedi malum önümüz bayram daha terlik pabuç alcaz.....Bir takımla yetinmeliyim...
İyi ki 15.00 tl değil yoksa nasıl alırdık dimi ....yine Kemal Sunal'a ait bir replikti bu.... alırsanız  şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileklerimle fes başıma, başım fese püskülü ben olayım...... fes başıma, başım fese püskülü ben.....fes başıma, başım fese püskülü..... fes başıma, başım fese...... fes başıma, başım..... fes başıma..... fes.... ...

Read the rest of the Post >

22 Temmuz 2013

SEBZELİ FIRIN TAVUK

Kısa zamanda hazırlayabileceğiz pratik ve lezzetli bir tarif .....

sebzeli fırın tavuk
Malzemeler :
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
15 adet güveçlik soğan
15 adet mini patates ( yoksa normal patatesleri keserek kullanabilirsiniz )
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı su
Yapılışı :
Tavuk göğsünü kuş başı doğrayarak derince bir kasenin içinde  zeytinyağı, su  ve baharatlarla karıştırarak bir kenara alalım....
Patates ve soğanları da soyarak tavukların içine ekleyerek iyice karıştıralım ve fırın tepsisine yerleştirerek üzerine biberleri halka halka doğrayarak dizelim ve  200 derece fırında pişirelim...
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

20 Temmuz 2013

KAHVALTILIK EKMEKÇİKLER * BRÖTCHEN

Puf puf tek porsiyonluk ekmekler ......Kahvaltılık , iftar ve sahur için ideal....Tabi ekmekçiklerin misss kokusuna kapılıp özellikle iftarda abartmamak şartı ile tarife geçelim.....

brötchen
Malzemeler :
200 ml ılık süt
50 ml ılık su
1 instant maya
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un ( ortalama 500 gr )
Üzeri için :
haşhaş

Zutaten :

200 ml lauwarmen milh
50 ml lauwarmen wasser
1 hefewürfel
2 esslöffel öliven öl
1 tea löffel zucker
1 tea löffel salz
weizenmehl ( ungefer 500 gr )
 Für über : mohn

kahvaltılık ekmekler

Yapılışı : Bir bardak un , maya ve şekeri ılık su ve süt ile karıştırılarak 10 - 15 dakika bekletelim...
Bu karışımın içine zeytin yağı ve tuzunu ekleyerek aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında kabarmaya bırakalım...
Kabaran hamuru tekrar kısaca yoğuralım ....Hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizerek üstlerine keskin bir bıçak yardımı ile artı ( + ) şeklinde çizip haşhaş serpelim... Tekrar kabarmaya bırakalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya fırınlayalım.....
Afiyet olsun....

Read the rest of the Post >

18 Temmuz 2013

MOTİFLİ BEBEK BATTANİYESİ * CROCHET BABYBLANKET * BABYDECKE

Pembe , mavi, krem.....

örgü bebek battaniyesi
Bu  renkler  motiflerle uyumlu oldu...
Çok  severek kış aylarında ördüğüm bebek battaniyesini bir türlü yayımlayamamıştım , aslında astarlayıp da yayımlamak istiyordum ancak astarsız da kullanılabileceğini düşünüyorum.. Neyse astar konusunda net karar vermiş değilim net olan bu battaniyenin hem kız hem de erkek bebekler için kullanılabileceği...
İsterseniz farklı renkler kullanarak örebilirsiniz...
motif

Motifleri kolayca çıkarabilmeniz için yakından örneği çektim...
Kolay gelsin......


Read the rest of the Post >

17 Temmuz 2013

En hünerli hanımların bile böyle iyi yardımcıları olmalı…

Pakmaya pişirme yardımcıları siz Mutfağın Yıldızlarına her ihtiyaç duyduğunuzda en iyisini sunmaya hazır.

Ne arzu etmiştiniz? Lezzetleri kabartan hamur kabartma tozu, tatlılara lezzet katan şekerli vanilin, pastaları kekleri süsleyen toz kakao, hamur işlerinin vazgeçilmezi karbonat, bir lezzet klasiği pudra şekeri, sütü nefis tatlılara dönüştüren buğday ve pirinç nişastası, her mutfağın yardımcısı pirinç ve mısır unu, pane yemeklere hayat veren galeta unu… Hepsi enfes sofraları donatmanız için… Hepsi Pakmaya’dan…

Ramazan’da, bayramda; iftarda sahurda; ailece, misafirlerle; arkadaşlarla, akrabalarla… Sevinci, neşeyi, lezzeti paylaşmak için Pakmaya pişirme yardımcılarına gönül rahatlığıyla güvenin.


Yaz Şekerparesi

Malzemeler:
Şekerpare için:

• 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
• 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
• 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
• 1 Adet Yumurta
• 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
• ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
• 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
• ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için :
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 4 Su Bardağı Su (800ml)
• ½ Limonun Suyu
Krema için :
• 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
• 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
• ½ Limon Kabuğu Rendesi
• İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü



Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
3. Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
4. Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
6. Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
7. Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
8. Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
9. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
10. Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.

Kalbura Bastı

Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• ½ Çay Bardağı Yoğurt (50g)
• 1 Adet Yumurta
• ½ Su Bardağı İrmik (70g)
• 7 Yemek Kaşığı Margarin (125g)
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Şurup için:
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 3 Su Bardağı Su (600ml)
• 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Servis için:
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (100ml) (Krem Şanti için)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml) (Sos için)



Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
2. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
3. Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.
İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
6. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
8. 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
9. Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
10. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.


Bir bumads advertorial içeriğidir.

Read the rest of the Post >

VİŞNE REÇELİ

Kirazlardan sonra pazar da vişneler yeni yeni yer almaya başladı ancak bizim vişnelerimiz çok uzaklardan hediye geldi , yetiştirenin de getirenin de ellerine yüreğine sağlık....Bu kadar çok vişne olunca biraz vişne suyu ( BURADA ) biraz vişne reçeli biraz da derin dondurucuya koydum.....

vişne reçeli



Malzemeler :
1 kğ vişne
1 kğ şeker
limon tuzu ( leblebi büyüklüğünde )
ve ya 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Vişneler özenle yıkayıp  sapları ayıklayarak çekirdeklerini çıkaralım...
Tencereye vişneleri koyup üzerine de şekeri dökerek bu şekilde bir gece buzdolabında bekletelim....
Bir gece bekleyen vişne şeker karışımını kısık ateşte şeker iyice eriyince kadar kısık ateşte sonra harlı ateşte son olarak da tekrar kısık ateşte reçel kıvam alıncaya kadar pişirelim ocaktan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu da ekleyerek pişirme işlemini sonlandıralım......
NOT :
 Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak için çengelli iğnenin arkasını, saç firketesini  veya tığ kullanabilirsiniz ....Ben yıllarca çengelli iğne ile vişne çekirdeklerini çıkarmıştım bu yıl bir tavsiye üzerine tığ ile denedim ve oldukça pratik bir yöntem oldu ve ya vişne çekirdeği çıkarmak için özel aparatlar aletler  var... Bu aletler işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.....
vişne çekirdeği çıkarma aleti

Sanırım fiyatları da modeline göre ortalama  10 ile 40 tl  arası değişiyor ......
Son bir dip not : Her türlü reçel pişirirken içine bir çay kaşığı tereyağı eklerseniz reçeliniz pişerken köpürmez , köpürme olsa bile çok az olacaktır....
Afiyet olsun......

Read the rest of the Post >

16 Temmuz 2013

EV YAPIMI VİŞNE SUYU

Evde meyve suyu yapmak hiç de zor değil , özellikle vişne suyu oldukça pratik ve  sağlıklı.....

ev yapımı vişne suyu
Malzemeler :
vişne
şeker
su
vişne suyu
Yapılışı :
Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayıp derince bir tencerenin içine koyalım ve üzerini dört parmak geçecek kadar su koyarak kaynamaya bırakalım....Kaynayan vişnelerin iyice rengini vermesi için ocağı kısarak 10 dakika daha kaynatalım... Bu arada vişneler çatlamış olacaklar......Ocağı söndürerek büyükçe bir tel süzgecin altına uygun bir kap koyarak vişneleri boşaltalım ve üzerinden bir bardak sıcak su dökerek üzerinden hafifçe bastırarak tüm suyunun çıkmasını sağlayalım ancak vişne suyunuzun berrak olmasını istiyorsanız kesinlikle vişneleri süzgeçten geçirmeyin zaten yeteri kadar o güzel rengini ve suyunu almış olacaksınız....
Daha sonra istediğiniz miktarda şeker ekleyerek beş dakika daha kaynatın ve soğuyunca servis edebilirsiniz...
Bu arada şekeri çok gelmiş olabilir bu durumda servis öncesi biraz su ilave ederek istediğiniz tadı ayarlayabilirsiniz....
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

11 Temmuz 2013

Görevimiz Diesel Reboot!

Diesel, yakın zamanda yeni bir kampanyaya, daha doğrusu bir projeye başladı. #dieselreboot projesi Diesel’in diğer işleri gibi oldukça yaratıcı ve cesur.


Projenin merkezinde tumblr var. dieselreboot.tumblr.com adresine girdiğinizde Diesel size moda ile ilgili çeşitli görevler veriyor. Bu sayede Diesel bir marka gibi değil özgürce konuşabildiğiniz bir platform gibi davranıyor ve insanların, özellikle Y kuşağının bu platformla kendini daha iyi ifade etmesini sağlıyor.

Mesela bu haftaki görev: "What makes an icon?" yani; “Bir ikonu ikon yapan nedir?” Siz soruya kendi tumblr’ınıza yüklediğiniz görsellerle cevap verebiliyor, farklı hashtag’lar kullanarak Twitter, Instagram ya da Vine üzerinden paylaşımda bulunabiliyorsunuz.

Paylaştığınız içerikler Diesel Reboot tumblr sayfasında yer alıyor. Böylece paylaşımınız milyonlara ulaşırken bakış açınız Diesel’in tumblr sayfasında boy göstermiş oluyor.

Proje, lansmanında “Hikayemi kendim yazarım.” “Yaratıcılık benim silahımdır.” gibi bizim Gezi Parkı olayları nedeniyle aslında çok da yabancı olmadığımız kavramları kullanması açısından oldukça ilginç.

Siteye bir göz atın derim. Projenin manifestosu ise burada: jeanslab.tumblr.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Read the rest of the Post >

8 Temmuz 2013

İZMİR 2013 RAMAZAN İMSAKİYESİ- İFTAR SAATLERİ

11 Ayın Sultanı 2013 yılı Mübarek Ramazan ayı 9 Temmuz salı günü başlıyor. 7 Ağustos 2013 Çarşamba günü Ramazan Ayı'nın son günü olacak. 8 Ağustos Perşembe günü ise 2013 Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız.Hayırlı Bereketli bir ay olmasını dilerim.....

2013 imsakiye 

Read the rest of the Post >

7 Temmuz 2013

SÜSLÜ FIRIN MAKARNA

Ramazan'a sayılı zaman kala iftar sofralarında misafirlerinize fırın makarna yapmayı düşünüyorsanız biraz değişik sunmaya ne dersiniz ?
Kolay yapılışı,şık sunumu ve lezzeti ile misafirlerinizin beğeneceği bir tarif....

değişik fırın makarna 
Malzemeler :
1 paket makarna ( pipet gibi olanlardan )
2 det kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet patlıcan
1 kase yoğurt
3 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
tuz
fırın makarna




Yapılışı :
Makarnaları tuzlu suda haşlayarak süzelim.. Bu arada biberleri ve uzun şeritler halinde hazırladığımız patlıcanları kızartarak biberlerin kabuklarını soyalım ve uygun bir tepsiye istediğiniz gibi yerleştirin...
Sebzelerin üzerine haşladığınız makarnayı yerleştirelim...
Yoğurt , yumurta ve sıvı yağı karıştırarak makarnaların üzerine dökerek her tarafına iyice yayalım ve 180 derece fırında ortalama 20 dakika kadar pişirelim....Servis tabağına tepsiyi ters çevirerek sunuma hazır edelim ve dilimleyerek servis edelim...
Afiyet olsun.....

Read the rest of the Post >

5 Temmuz 2013

SERAMİTOK İLE NİŞASTALI KEK

Seramitok fırın tepsi ve kek kalıplarını duydunuz mu bilmem ama ben ilk denemem için bir adet yasemin kek kalıbı ve bir midi fırın tepsisi gönderildiğinde duydum....İlk elinize aldığınızda hafif olması sizi acaba yapışacak mı diye yanıltmasın ..Bu ürünlerin özelliği hafif  kalıpları yağlamadan kullanılması....

                          NİŞASTALI KEK

nişastalı kek
Malzemeler :
3 yumurta
1 bardak şeker ( arzuya göre 1 ½ bardak )
1 bardak yoğurt
½ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
200 gr nişasta
1 bardak un ( yumurtaların ve unun cinsine göre bu oran artabilir )
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ve vanilya şeker ile birlikte köpürünceye kadar önce yavaş sonra hızlı devirde mikser ile çırpalım...Yoğurt ve sıvı yağı da ilave ederek devam çırpalım daha sonra nişasta ,elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştıralım.....
Seramitok kek kalıbını yağlamadan kalıba dökelim...Önceden ısıtılmış 175 -180 derece fırında ortalama 40-45 dakika pişirelim ...Pişme süresi ve kekin kabarması sizi yanılmasın mutlaka kürdan testi yapın....
Kürdan testi nasıl yapılır ?
Piştiğini düşündüğünüz kekin içine bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.....
Afiyet olsun....



Read the rest of the Post >

2 Temmuz 2013

MOTİFDANLIK

Sizce bu ne olabilir ?
Aşağıda ki resme bakmadan  ..........aşk olsun baktın demi :)
neyse .... bu görmüş olduklarınız hanım dilendi bey beğendi motiflerinin bir değişik modeli ... .....

motif
Yıllardır hanım dilendi bey beğendi motiflerini örer birleştirir bir çok şeyler yaparım, yıllardır da motifleri birleştirme aşamasına kadar bu şekilde şişe dizerek biriktiririm.....
Bu aralar yine hanım dilendi bey beğendi motiflerinden battaniye örüyorum ve yine biten motifleri şişe geçirerek biriktiriyordum ki bunları gören canım blog arkadaşım Hatice bunun çok iyi bir fikir olduğunu söyleyerek mutlaka bloğunda paylaşmalısın bu tür işlerle ilgilenen örgü bloglarına da fikir olabileceğini söyleyince ben de sizlere fikir olması için paylaşıyorum ve karşınızda motifdamlığım :)

hanım dilendi bey beğendi


Kolay gelsin.....



Read the rest of the Post >
Related Posts with Thumbnails