Sayfalar

13 Temmuz 2016

RUS MUTFAĞI VE LEZZET DOLU DETAYLARI

Rus Mutfağı ve Lezzet Dolu Detayları


Rus mutfağı, çok geniş bir bölgeye yayılan bir kültür olduğu için ülkenin coğrafi bölgeleri arasında farklılık gösteriyor. Üstelik ülkenin geçirdiği çarlık ve imparatorluk dönemlerinin de Rus yemekleri üzerinde büyük etkileri görülüyor.
Rus yemekleri denince akla ilk olarak balık ve deniz ürünleri geliyor. Ruslar, kahvaltıda dahi balık tüketmelerinin yanında özellikle havyar, karides gibi deniz ürünlerini de hem ana yemeklerde hem de mezelerde kullanıyorlar. Mayonezli balık, havyar dolgulu haşlanmış yumurta gibi tüm dünyada sevilerek tüketilen birçok tarifin kaynağı, Rus mutfak kültürü oluyor.
Rus Mutfağı Özellikleri
Rus mutfağında farklılık yaratan temel özelliklerden biri, yiyecekleri lezzetlendirmede taze baharatların öne çıkan kullanımı oluyor. Bu yöntemin antik çağlardan beri Rus mutfağında sıklıkla kullanıldığı düşünülüyor. Üstelik, tarhun, anason, nane, dereotu gibi baharatlar, Rusların ünlü içeceği olan votkayı aromalandırmak için de kullanılıyor. Rus mutfağında sıklıkla kullanılan bir başka unsur ise kremalı soslar oluyor. Ülkemizde kullanılan kremalara oranla daha ekşi olan krema; et ürünlerinden sebzelere ve hatta salatalara dek her tarifte kullanılıyor.
Rus Mutfağında En Çok Sevilen Besinler Rus mutfağında çorba çokça tercih edilen bir yiyecek olarak öne çıkıyor. Ülkenin soğuk ikliminin de bu tercihte katkısı oluyor. Rusların ünlü "borç çorbası", içinde pancardan patatese kadar her türlü sebzeyi ve et suyunu barındıran, lezzetli ve besleyici bir çorba. Bu çorbanın tarifi, bölgeden bölgeye değişse de tarifinin temel noktasının sebze çeşitliliği olduğu söylenebilir. Rus mutfağında çok kullanılan bir diğer yiyecek ise patates. Patates, ülkede birçok yerde yetiştirilebiliyor ve çoğu et yemeğine de eşlik ediyor. Et yemekleri, yumurta, balık gibi protein açısından yüksek besinler, hem Rus damak tadına uyuyor hem de bu soğuk iklimin gerektirdiği enerjiyi sağlıyor.
En Sevilen Rus Yemekleri
Rus yemeklerinin arasında en bilinen isim, "borç çorbası" oluyor. İçine şurup ya da reçel yerine havyar konulan Rus usulü pancake'ler de kendilerine haklı bir ün elde ediyorlar. Ülkemizde çoğu yerde ismi Amerikan salatası olarak geçse de haşlanmış patates, havuç ve bezelyenin mayonez ve biraz hardalla karışımından oluşan Rus salatası, tüm dünyada bu isimle tanınıyor. Tütsülenmiş somon ve mersin balığı da Rus mutfağında sıklıkla başlangıç olarak servis ediliyor, imparatorluk döneminden kalma gösterişli sunumları da bu tabaklarda görmeniz mümkün oluyor.
Coğrafya olarak ülkemize yakın olsa da mutfağını tam olarak tanımadığımız Rus yemekleri ve Rus tarifleri hakkında bilgi almak, bu tarifleri uygularken kullanabileceğiniz pratik Knorr ürünlerini tanımak için http://www.herkessofraya.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Read the rest of the Post >
Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails