Sayfalar

20 Kasım 2009

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA











Malzemeler :

½ pk makarnahaşlamak için su ve tuz

2 bardak süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

rendelenmiş peynir

Yapılışı :

Makarnayı bildiğimiz gibi tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz. Beşamel sosu hazırlıyoruz....Küçük bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz içine unu koyup hafif pempeleşinceye kadar kavuruyoruz ve
içine yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırıyoruz. Pürüzsüz boza kıvamına gelince makarnanın üzerine döküp
güzelce yayıyoruz ve en üstünede rendelenmiş peynir serpip fırınlıyoruz .



Afiyet olsun...

0 yorum:

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails