Sayfalar

24 Kasım 2009

İLKOKULUM


İlkler unutulmazmış......


Ben de İlkokulumu ve ilk Öğretmenimi unutmadım hala aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ilk Öğretmenimi saygı ve özlemle anarım......
Şimdi nerelerde bilmiyorum ama sanırım emekli olmuştur...


İlkokulum bir köy okuluydu okulun tamamı 6 sınıf ve 100 öğrenciydi herkes herkesi tanır zaten ya komşuyduk yada akraba :)


Okulumuza kestirim olsun diye arka bahçeden girerdik ve orası gül bahçesiydi miss gibi güller vardı bekci bize kızardı ama yinede bu yolu seçerdik..



Bu resmi geçen yıl bayram tatilinde Bodrum 'da çekmiştim hala 30 yıl öncesi gibi hiç değişmemiş sadece toprak olan avluya parke döşemişler.
Bir de Ahmet efendi vardı okulumuzun hademesi ...Ahmet efendi sobaları yakar, bahçeyle ilgilenir, okulun temziliğini yapar kandinte ondan sorulurdu kantin dediysem şimdiki okullardaki gibi kantin değil sadece bir camlı dolap vardı ve o dolapta kurşun kalem,kırmızı kalem,silgi,kalem tıraş ve defter vardı .Arkadaşlarım vardı isimlerini ve simalarını hala çok net hatırladığım Zeynep , Betül,Naciye ,Çağlar, Emel, Erdem,Eyüp, Mehmet,Ahmet..............

Çok güzeldi benim okulum arkadaşlarım ve Öğretmenlerim çooook ..

Tüm Öğretmenlerin gününü kutlar ellerinden öperim ...

Yıldız Çalışkan

DR.HÜSEYİN MÜMTAZ ATAMAN İLKÖĞRETİM
Ortakent ( müskebi ) BODRUM-MUĞLA

1976

No: 163

1 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Ne güzel bilgi bu, bademe bir başka gözle bakıcam, sadece çersez olmaktan çıktı benim için, sevgiler, güzel bir akşam diliyorum.

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails