Sayfalar

22 Aralık 2009

GÜVEÇTE ETLİ TÜRLÜ


Malzemeler :


kuzu eti


patlıcan


patetes


havuç


soğan


domates


bezelye


sıvıyağ


salça


karabiber


kırmızı toz biber ( acı veya tatlı )


tuz


Ölçü veremiyorum kişi sayısına göre değişebilir isterseniz başka sebzelerde ilave edebilirsiniz....


Yapılışı :


Bütün malzemeleri etler güveçin altına gelecek şekilde sırasıyla patetesleri, havuçu, bezelyeleri , patlıcanları, soğanı, domatesleri en üstünede salçayı suda eritip döküyoruz..Yağını tuzunu ve baharatlaınıda ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz ....

4 yorum:

  1. Yıldız'cım enfes bir görüntü ellerine sağlık ye beni diyor resmen:))Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Hemde güveçte süper. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Offff , görüntü süper ya, tokum ama olsa yiyceğim. Ellerine sağlık canım. Tahinli kekini yaptım, onu haber veremye geldim:)) yorumlarını bekliyorum.

    YanıtlaSil