
Malzemeler :
Ölçü veremicem kişi sayısına göre artıtır veya çoğaltabilirsiniz..
Dilimlenmiş ekmek
rendelenmiş peynir
yumurta
biraz zeytinyağı
dereotu
Yapılışı :
Rendelenmiş peynir ,yumurta, ince kıyılmış dereotu ve birazda zeytinyağı bir kasede karıştırılıp ekmeklerin üzerine konur....Fırınlanıp sıcak olarak servis yapılır....
Afiyet olsun.....
ohhh ellerine sağlık... keşke yakın olsaydıkta atıştırabilseydik...
YanıtlaSilBende çok severim. Süper ve ekmeği çok yediren bir kahvaltılık....
YanıtlaSilAnnemin favorisidir!
YanıtlaSilDoğal olarak bizde de bayat ekmekler haftasonu kahvaltısında hoop dönüş ton ton diyerek bu hale gelirverir :)
Hatta dereotu yerine maydonuz ve birazcık da domates ile yaptığınızda da gayet lezzetli oluyor, tavsiye edilir...
canım yanında oğurt ve biber tatarı vardı yayınladım diye yazmadım:))
YanıtlaSilBen peynir ve yumurta karışımı kullanırım.Ama bu da pek leziz belli :)Hemen deneyeceğim :)
YanıtlaSilBENİ ÇOCUKLUĞUMA GÖTÜRDÜN ..ANNEMDE YAPARDI..BİRDEN ANIMSADIM...BENDE BİRKAÇ KEZ YAPTIM AMA DAHA SONRALARI UNUTTUM DİYEBİLİRİM...TARİFİ ALDIM CANIM...
YanıtlaSil:))))
YanıtlaSilAblacım bizimkiler dere otu sevmiyor neymiş efem kızıl karınca gibi kokuyormuş hasbinallah diyorum ben severim ellerine sağlık bende bir bildirimin var
YanıtlaSilAy ablacım Şu benim cadılar işte bu kızıl karınca kokusunu çıkardılar hele bide Canım Canım güzelim rokaya ne diyolar bilirmisin siyah poşet kokuyormuş bu cadılar benim kardeşler http://cansudere-lalezar.blogspohttp://1ciftyurek.blogspot.com/t.com/
YanıtlaSilpazar kahvaltılarında bizde çok severiz ...
YanıtlaSilAmaaaa çok ekmek yediriyor bu tarif
çıtır çıtır insan ne kadar yediğini anlamıyor ki
eline sağlık ...
Yaaa ben de çocukluğuma geri döndüm. Annem yapardı. Annem hafta sonları kahvaltıda bize hep özel lezzetler hazırlardı. Bak özlemişim, bi gidp görüp yanacıklarından öpeyim
YanıtlaSilÇok özlemişim bunu, kaç yıldır yapmıyorum. Annem daha sık yapardı, bir Pazar kahvaltısına ya da ikindi kahvaltısına yapmalı, gördüğüm iyi oldu :)
YanıtlaSil