
Malzemeler :
½ paket makarna ( tercihen küçük makarna )
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı :
Tereyağ bir tencerede eritip sıvıyağ eklenir...
Yağın içine makarnanın yarısı eklenir rengi kahverengine dönenedek karıştırılarak kavrulur...
Kalan makarnalarda ilave edilir birlikte bir kaç dakika daha kavrulur ve üstünü 2 parmak geçecek şekilde su eklenir ...Kaynayınca tuzu eklenir ve ocağın altı kısılarak suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir....
Suyunu çekince ocak kapatlııp demlendirilir....
Afiyet olsun....
Ablacım çok güzel değişik olmuş eline sağlık
YanıtlaSilhiç kavurarak yapmamıştım makarnanın her halini severim zaten ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik. Makarnaya asla hayir diyemem.
YanıtlaSilhiç kavurarak yapmamıştım,makarnanın her halini severim zaten ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilkavurarak makarnananın lezzetide besleyiciliğide içinde kalıyor ...
YanıtlaSildoğru bir seçim olmuş
eline sağlık..
kavurarak makarnananın lezzetide besleyiciliğide içinde kalıyor ...
YanıtlaSildoğru bir seçim olmuş
eline sağlık..
merhabalar,beni yıllar öncesine götürdün arkadaşım...bir aile dostumuzda makarnayı böyle yapardı...ve ben hayran olurdum ..daha çocuktuk..onun ne kadar farklı yemekler yaptığını düşünmürdüm...çok güzel .....
YanıtlaSilKavrularak makarnayı duymuştum ama nasıl yapıldğını bilmiyordum.Sizinkini deneyeceğim ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilBende cok yaaprim bunu.Uzerine rende kasar da serperiz offff.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
selamlar, suyunu koyup haşlanmaya bıraktığınızda birde içine bir tane tavuk suyu tablet atarsanız yemede yanında yat, harika oluyor..
YanıtlaSil