
Malzemeler :
Sarmısak
zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Kapaklı bir küçük bir sahana sarmısakları kabuklarını soymadan taneleyip koyuyoruz...
Üzerine sarmısakların miktarına göre zeytinyağı ve tuz ekleyip kapağını kapatarak ara sıra çalkalayarak patlatıyoruz bu işlem 3-5 dakika arası sürebilir..( Nar gibi kızarması gerekiyor )
Soğumadan sarmısakları uç kısmından tutup kabuklarından dişimizle sıyırarak yiyoruz..Arasıra severseniz yağınada ekmek bandırabilirsiniz...
Afiyet olsun.....
Sarımsağı çok severim alatımda o kadar güzelki canım çekti...Nefiss ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
çok ilginçhiç duymamıştım.... ben severim sarımsak yemeyi ama kokuyor ... böyle kokmaz hem
YanıtlaSilSarmısak pişincede vitamini kaybetmezmiş bende kebabını yapıyorum aynen blogumdaki soğan kebabı gibi hemen bunu da deniycem ellerinize sağlık
YanıtlaSilsarımsağı çok sevenlerdenım bende,her yemeğe katıyorum ,buda enteresanmış,bol kokulu hohhhh:)
YanıtlaSilSarımsak vazgeçilmezlerimdendir.Ama ilk defa duydum,közlemeside güzel olur.Size bu tarif için çok çok teşekkür ederim.Gönlüm gönlüme yakın geldi,artık sarımsak kardeşi ilan ettim sizi,Saygı ve sevgiler benden......
YanıtlaSililginc bir tarif, guzel oldugundan eminim,birde koy ekmegi ile yenirse offff harika olur.
YanıtlaSilellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa
Bu nasıl güzel ve ilginç bir tarif böyle. Lezzet Sefası'na katılıyorum köy ekmeğini banacan yağına, ooohhhh mis mis mis!
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım çok ilginç geldi bana mutlaka denicem her türlüsü çok faydalı doğal antibiyotik herkese şifa olsun sevgiler www.nesice.blogcu.com
YanıtlaSil