Sayfalar

3 Şubat 2010

KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ




Malzemeler :
300 gr kuru börülce
1 kuru soğan ( büyükce )
2 diş sarmışak
6-7 tane kuru biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz biber
1 çay bardağı zeytinyağı
kararınca tuz

Yapılışı :

Kuru börülceler dikkatlice ayıklanıp yıkanıp bir taşım kaynatılıp sıcak suyla durulanır...

Küçük küçük doğranmış soğan zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulup içine salça eklenir ve biraz daha kavrulur...

Haşlanmış börülceler bu karışımın içine ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur ve üzerini 3 cm geçecek kadar sıcak su ilave edilir....Kaynayınca kuru biberleri,toz biberi ve tuzunuda ekleyip ocağın altı kısılır...Börülceler yumuşayınca içine 2 diş sarmısak dövülerek yemeğe konur ve ocak kapatılarak biraz dinlendirilir....
Afiyet olsun.....

6 yorum:

Adsız dedi ki...

selam cicim,
bu aralar mutfaklarimizdan cikanlar hemen hemen ayni maglum kis vakti kuru suda lezzetliside ayni hehe ellerine saglik
seni kocaman öpüyoruz by by
diki35

Şehnaz dedi ki...

bende çok severim bu yemeği.......sık olmasada mutlaka yaparım...ellerine sağlık tatlım....

Sevil Şahin dedi ki...

fıstığım canım ellerine saglık yine döktürmüşsün
sevgiler

GÜLSÜM dedi ki...

harika olmuş limonlayıp yemeye bayılırım ellerine sağlık özlemişim sizi...

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Yıldız cım,
ellerine saglık esimin de en sevdigi yemeklerden biridir kuru börülce yemeği.Ben de evlendikten sonra yapmaya basladım bu yemegi,

sevgiler,
Figen Karavaş

aysema dedi ki...

Teşekkürler, şimdi deneyeceğim...

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails