Sayfalar

9 Şubat 2010

YOĞURTLU KÖFTE

Bu tarifi sevgili Esra'dan almıştım ne zaman yapsam hep onu anarım nur içinde yatsın arkadaşım...




MALZEMELER:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 yumurta
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1,5 Çay Kaşığı Tuz
aldığı kadar un
haşlamak için sıcak su
Üzerine sarmısaklı yoğurt
2 yemek kaşığı ev salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Önce ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su konur üzeri kapatılıp demlenmeye bırakılır. Bulgur şiştikten sonra tereyağı, yumurta ve un tuz konarak yoğrulur. Ele yapışmamaya başlayanca ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Tuzlu suda köfteler suda yukarı çıkıncaya kadar haşlanır. Pişen köfteler sudan çıkartılarak biraz ılımaya için bekletilir bu arada küçük bir tavada sıvıyağ ev salçası ile kavrulur istenirse acı eklenebilir...
Yada üzerine kıymalı soğanlı harc yapılabilir.....
Köftelerin üzerine yoğurt döküldükten sonra hazırladığımız salça dökülür maydanoz ile süslenerek servis yapılır..
Afiyet olsun.....



2 yorum:

Ayşe dedi ki...

Harput Köftesi Elazığ'ın meşhur yemeğidir.Ama yoğurtlu olmuyor canım.

Unknown dedi ki...

esracığımın canına değsin nur içinde yatsın:( eline sağlık yıldızcığım nefis duruyor size de afiyet olsun canım

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails