
Öyle çeşit çeşit malzemeye gerek yoktur pek bi mütevazidir yumurta , tuz sıvıyağ yeter ona ...
Malzemeler :
1 bayat ekmek ( dilimlenmiş )
3 yumurta
tuz
Kızartmak için sıvıyağYapılışı :
Yumurtaları bir kaseye kırıp tuz ekleyip çırpalım...Sıvıyağı ocağa koyalım ve orta ateşte kızdıralım...Bu arda dilimlenmiş ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda her iki tarafınıda kızartalım ( ocak kısık veya harlı olmalı ideali orta derece )Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alalım... Soğumadan servis edelim ..
Afiyet olsun.....
ne kadar iştah kabartıcı bir görüntü...ellerine sağlık yıldızcım...
YanıtlaSilMERHABA EN SEVDİĞİM KAHVALTILIKLARDAN BİRİDİR SİZİNKİDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilGerçekten bayat ekmeleri değerlendirmenin en güzel yolu...ellerne sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
bayılırım ramazan pıdelerıde cok lezzetlı olur boyle yapınca bıde annem ıcıne peynır koyar pıde dolması derız hatta..
YanıtlaSilayy nerden aklıma geldıyse:))canım cektııı
İşte basit lezzetlerin de güzel olacağını gösteren bir örnek :) Mis gibi, kokusu burnuma geldi
YanıtlaSilÇocukken anneannemin sabah kahvaltısı için yapıp getirdiği yumurtalı ekmekleri bana hatırlattınız.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSil