Sayfalar

22 Mart 2010

ARPACIK PİLAVI

Arpacık pilavı acil durum pilavıda diyebiliriz....
İyi bir markayla yapmanızı tavsiye ederim yoksa istediğiniz gibi
tane tane olmayabilir..
Malzemeler :
2 bardak arpacık şehriye
1 kaşık tereyağ
½ çay bardağı sıvıyağ
1 bulyon (et yada tavuk)
Yapılışı :
Bir bardak arpacık şehriyeyi tereyağı ve sıvıyağda esmerleşinceye kadar kavuruyoruz...
Esmerleşen arpacıkların üzerine kalan arpacıklarıda ekleyip bir dakika kadar daha kavurup üzerini geçecek kadar suyunu koyup bir tablet et veya tavuk bulyon ekliyoruz.....
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz...
Biraz demlendirip seris yapabilirz..
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık pilav çok cezbe
    dici öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik... Her zaman severek yedigimiz bir lezzet. Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık bende bayılırım.Evde pek sevilmiyo nedense ama ben genede azda olsa yaparım :)

    YanıtlaSil
  4. yıldızım canım ne severım bu pilavı.ama pek yapmam sevdıgım halde.. okul yemegınde ayda bir kere cıkar yerım ama tadına doyamam :)ellerıne saglık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bayılırım bu pilava..aslında pirinç pilavını sollar ama pek bilinmiyor..
    elinize saglık

    YanıtlaSil