
Malzemeler :
Pirinç
sıvıyağ ( normal yapışınızdan biraz eksik kullanın çünkü çiğdem zaten yağlı ağır olabilir )
3-5 damla limon suyu ( renginin beyaz ve tane tane olması için )
1 adet kesme şekeri ( daha lezzetli olması için )
Yapılışı :
Bidiğiniz gibi pilavı pişiriyoruz...
Tek fark şehriye yerine çiğdemleri kısık ateşte sıvıyağla kavurmak...
Afiyet olsun.........

Not : Bazı arkadaşlarım bu tarifi verince çiğdem nedir diye sormuş....
Çiğdem ayçiçeği demek .... Biz Ege'liler ayçiçeğine çiğdem deriz :) Kuruyemişcilerde hazır ayıklanmış küçük torbalar içinde satılıyor....
Yıldız'cım çiğdem dediğim çekirdek midir:? Çok enteresan bir tarif olmuş. vallahi tebrik ederim. Sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık.çiğdem ne oluyor acaba.sevgiler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilDünya kadınlar günün kutlu olsun
iyi haftalar
sevgiler
Yıldız'cığım canım benım bende önce pialvın ıcınde çiğdem neresınde dıye bakındım:)egede çekirdege çiğdem dıyorlardı değil mi:)çok değişik olmus canım ellerıne saglık.
YanıtlaSilyıldızcım bende çiğdemin ne olduğunu yeni öğrendim......çok farklı olmuş..ellerine sağlık canım..seninde kadınlar günün kutlu olsun.....sevgiler canım...
YanıtlaSilhiç denemedim ama muhakkak deneyeceğim yıldızcığım ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilben blog isminize bayıldım elinize emeğinize sağlık bende yeniyim desteğinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. sayğılarımla
YanıtlaSil