Physalis' in, içerdiği keroten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır.
Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler.

Hmmmm iyimiş :) almak denemek lazım peki deneyen var mı acaba?
Tadı şöyle böyle ben denedim diyen...
ilk defa görüyorum bu türünü :))
YanıtlaSilYıldızcım yazını okumadan önce şoyle bir baktım inan toka sandım.Ama sonra okuyunca meyve olduğunu anladım ne kadar farklı duruyor. sayende tanımış olduk.Sevgilerimle.
YanıtlaSilYıldızcım. benim blog uğramışsın teşekküler. Sanada iyi akşamlar.Sevgilerimle.
YanıtlaSililk kez gördüm....sayende tanımış oldum.....hiç tanımıyorum,ne tadını nede kendisini.....sevgiler....
YanıtlaSilBende bu gün sofra dergisinin mart 2010 sayısında gördüm ALTIN ÇİLEK diyordu :) Hoş kokulu mayhoş tadıyla genelde pastacılıkta kullanılırmış. Tazesi şekerle pişirilince jel kıvamına gelirmiş:) öyle diyorlar dergide birkaçta tarif vardı.
YanıtlaSil