Bu sabah işe gelirken manavımızın tezgahında değişik bir şey gördüm balon çiçeğine benziyordu ne olduğunu anlayamadım ve sordum ... "Physalis "dedi ....Keçinin bilmedi ot karnını ağrıtırmış misali almadan önce biraz araştırdım ......
Physalis' in, içerdiği keroten sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır.
Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler.

Hmmmm iyimiş :) almak denemek lazım peki deneyen var mı acaba?
Tadı şöyle böyle ben denedim diyen...
6 yorum:
ilk defa görüyorum bu türünü :))
DAVETİYE
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://lezizce.blogspot.com/
56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
Yıldızcım yazını okumadan önce şoyle bir baktım inan toka sandım.Ama sonra okuyunca meyve olduğunu anladım ne kadar farklı duruyor. sayende tanımış olduk.Sevgilerimle.
Yıldızcım. benim blog uğramışsın teşekküler. Sanada iyi akşamlar.Sevgilerimle.
ilk kez gördüm....sayende tanımış oldum.....hiç tanımıyorum,ne tadını nede kendisini.....sevgiler....
Bende bu gün sofra dergisinin mart 2010 sayısında gördüm ALTIN ÇİLEK diyordu :) Hoş kokulu mayhoş tadıyla genelde pastacılıkta kullanılırmış. Tazesi şekerle pişirilince jel kıvamına gelirmiş:) öyle diyorlar dergide birkaçta tarif vardı.
Yorum Gönder