Şimdi taze bezelye zamanı....

½ kilo taze bezelye
2 adet patetes ( küçük )
1 havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır.( kabukların içindeki zar çıkartılarak taze kabukların bir bölümü kullanılabilir )
Kuru soğan ince ince kıyılarak zeytinyağında kavrulur..
Patetesler ve havuç soyularak küp küp doğranarak kavrulan soğanlara ilave edilerek birlikte 5 dakika sotelenir...
İçine salça eklenerek devam sotelenir....
Bezelyeler ve tuzu eklenerek üzerini geçecek kadar su ilave edilir...
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir..
Afiyet olsun.....
ellerine sağlık afiyet olsun yanında da pilav harika olur :)
YanıtlaSilBuzluktakileri bitirmek amacıyla her hafta bezelye yiyoruz neredeyse:) Ellerine sağlık yıldız Sevgiler...
YanıtlaSilYıldızcığım eline sağlık bende her şeyin mevsiminde yenmesi taraftarıyım.Yazın yaz sebzesi kışın kış sebzesi her şey doğada var zaten.Sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba canım haklısın nefis olmuştur ellerine sağlık iyi akşamlar.Sevgiler.
YanıtlaSilAfiyetler olsun canim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bezelyeyi çok severim
YanıtlaSilmakarnadan sonra en sevdiğim yemek!!!! bezelye yemeğii... sade bile olsa olur :)))
YanıtlaSilEn seviğim yemeklerden biride bezelye, sabah sabah canım nasıl istedi:)
YanıtlaSilBen geldimmmmmm...
YanıtlaSilBenim marifetlim döktürmüş yine, babaanne kurabiylerine bayıldım. Elllerine sağlık, oğlumuz da maşallah pek becerekli, annesi gibi :)
(ben kıza söylemeyi unuttuummmm:(
bıraktınmı sen emaneti?