Sayfalar

30 Mart 2010

TAZE BEZELYE YEMEĞİ

Doğa dengesini öyle güzel kurmuş hangi mevsimde ne çıkmışsa onu yemek gerek...Kış ortasında yaz sebzeleri yaz ortasındada kış sebzeleri ve meyveleri yemenin alemi yok....
Şimdi taze bezelye zamanı....


Posted by PicasaMalzemeler :
½ kilo taze bezelye
2 adet patetes ( küçük )
1 havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Bezelyeler ayıklanır ve yıkanır.( kabukların içindeki zar çıkartılarak taze kabukların bir bölümü kullanılabilir )
Kuru soğan ince ince kıyılarak zeytinyağında kavrulur..
Patetesler ve havuç soyularak küp küp doğranarak kavrulan soğanlara ilave edilerek birlikte 5 dakika sotelenir...
İçine salça eklenerek devam sotelenir....
Bezelyeler ve tuzu eklenerek üzerini geçecek kadar su ilave edilir...
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir..
Afiyet olsun.....

9 yorum:

  1. ellerine sağlık afiyet olsun yanında da pilav harika olur :)

    YanıtlaSil
  2. Buzluktakileri bitirmek amacıyla her hafta bezelye yiyoruz neredeyse:) Ellerine sağlık yıldız Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yıldızcığım eline sağlık bende her şeyin mevsiminde yenmesi taraftarıyım.Yazın yaz sebzesi kışın kış sebzesi her şey doğada var zaten.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım haklısın nefis olmuştur ellerine sağlık iyi akşamlar.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Afiyetler olsun canim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bezelyeyi çok severim

    YanıtlaSil
  7. makarnadan sonra en sevdiğim yemek!!!! bezelye yemeğii... sade bile olsa olur :)))

    YanıtlaSil
  8. En seviğim yemeklerden biride bezelye, sabah sabah canım nasıl istedi:)

    YanıtlaSil
  9. Ben geldimmmmmm...
    Benim marifetlim döktürmüş yine, babaanne kurabiylerine bayıldım. Elllerine sağlık, oğlumuz da maşallah pek becerekli, annesi gibi :)

    (ben kıza söylemeyi unuttuummmm:(
    bıraktınmı sen emaneti?

    YanıtlaSil