Sayfalar

13 Nisan 2010

GÜLLÜ KEK

Uzun zamandan beri sevgili Afet'in sayfasında gördüğüm güllü keki yapmak için bahçemdeki güllerin açmasını bekliyordum...
Nihayet güller açtı gerçi tam açmış değillerdi ama ben daha fazla dayanamayıp yaptım ...
Malzemelerde biraz değişiklik yaparak kendime göre ayarladım...
Malzemeler :
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak şeker
1 bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 fincan gül suyu
aldığı kadar un
bir avuç dolusu gül yapğı ( 2 gül )

Yapılışı :
Öncelikle gül yapraklarını yıkayıp kurumaya bırakalım ...
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile köpürünceye kadar çırpalım..
Diğer malzemeleride ekleyip devam çırpalım en son kabartma tozu ve aldığı kadar unu da ilave edip karıştıralım..Son olarak gül yapraklarını irice kıyıp karışıma ekleyip tekrar karıştırım ( kaşıkla )
yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirelim...
Soğuyunca pudra şekeri serperek servis edebiliriz..
Afiyet olsun....

20 yorum:

  1. Canım tadını merak ettim doğrusu bende mutlaka yapıcağım.Yalnız canımcım bizim bahçede gül çok onlardan kullansan olurmu.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ooooow harika bir görüntü olmuş Yıldızım sabah sabah içim açıldı burada gül yaprakları kutularda satılır taze taze içme suyuna çaya atar araplar bende alırım bazen mis gibde kokar bir dahaki aldığımda bu keki deneyeyim eminim nefis olacak ellerine sağlık afiyetler olsun canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tadını ve kokusunu merak ettim açıkçası, yerken gül gibi kokuyorlar mı? Ellerinize sağlık ....

    YanıtlaSil
  4. Yıldızcım çok değişik ve çok güzel eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok değişik bir tarif ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Yıldız,
    Ellerine sağlık, kek nefis görünüyor.
    İlginç bir tarif, eminim kek mis gibi gül kokmuştur.

    YanıtlaSil
  7. çok ilginç gül olması sadece hazır alıp gül reçeli yediğimiz için başka şekilde gelmedi aklıma:) ama çok güzelmiş:))
    bu arada sayenizde aklıma içinde gül reçeli olan şahane bir tarif geldi:))

    YanıtlaSil
  8. merhabalar blogunuz cook guzel sizi izlemeye aldim bende beklerim...ayrica kek harika gorunuyor ve ilk kez duydum boyle bir tarifi..sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. tadını çok merak ettim doğrusu..gül kokusuda varmı....tadı hakkında yorum yaparsan sevinirim...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  10. Canım sunuma bayıldım eminim lezzeti
    de süperdir ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. süpersin :) tadı kesin süperdir de görüntü de muhteşem olmuş :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Selam canım, gülün reçelini yedim de, güllü kek hiç denemedim, ama sen yapmışsın,mutalaka güzeldir. Ama gülü nerden bulacağım :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. canım ellerıne saglık cok degısık bır tarıf ve sunum olmus:)sevgilerr

    YanıtlaSil
  14. Yıldızcığım gül ve gül suyu olunca nefis olmuştur eminim.Eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ilk kez duyduğum tariflerden biri ellerine sağlık.

    canım zübeydeyle bugün konuştum sağlık sözkonusu olmadıktan sonra geliyoruz. diğer arkadaşımla yarın mutlaka görüşüp gece yazacağım sana .sevgiler öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık harika bir kek ,en yakın zamanda denemek istiyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. NE MUTLU SİZE Kİ GÜLLERİNİZ VAR.REÇEL YAPMAYA BİLE GÜL BULAMIYORUZ ARTIK İSTANBULDA.KÖKÜNÜ KAZIDILAR.BEN DE GÜL SUYU KOYARAK DENERİM.

    YanıtlaSil
  18. goruntu super,tadi da oyledir kesin..
    bende denemeyi dusunuyorum.kekte gul aromasi guzel olacaktir..tarif icin tesekkurler,sevgiyle..

    YanıtlaSil
  19. Bu aralar degerlendirebilince gülleri daha bir sevdim. Bir de kekde denerim. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil