Mercimek çorbası bir kaç çeşit yapılıyor hepsini denedim içine havuç koymadan ve un kavurmadan olalı bana daha lezzetli geldi mercimeğin tam tadını alıyorum bu şekilde tabi yinede herkesin damak zevkine sayğım sonsuz....
Malzemeler :
1,5 bardak kırmızı mercimek
2 kuru soğan
1 orta boy patetes
1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 çorba kaşığı tereyağ
2 et bulyon
1 yemek kaşığı salça
tuz ( az olacak çünkü bulyonlar yeteri kadar tuzlu )
Üzeri için :
½ çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı :
Mercimekler ayıklanıp yıkanır..
Bir adet patetes, bir kuru soğan irice doğranır mercimeklere eklenerek üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ve birazda tuz konarak yumuşayıncaya kadar pişirilir...
Bir küçük tavada kuru soğanın ikincisi yemeklik doğranarak sıvıyağ ve tereyağ ile birlikte iyice kavrularak içine bir kaşık salça ilave edilerek biraz daha kavrulur...
Yumuşayan mercimeklerin üzerine bu salçalı soğanlı karışım eklenerek el blenderi ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır...
Kıvamına göre sıcak su ve et bulyonlar eklenerek 10 dakika daha pişirilir....
Bu arada üzeri için yağ hazırlayalım..
Bir küçük kapta sıvıyağ kızdırlır içine pul biber konarak ocak kapatılır...
Çorba servis tabağına alınarak üzerine hazırladığımız pul biberli yağ gezdirilerek servis edilir...
Afiyet olsun......
ellerine sağlık canım..bende hiç havuç yada patates koymam....
YanıtlaSilAyyy şimdi sıcacık olsa da yesek.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
yıldız hanım ellerinize sağlık en sevdiğim çorbadır benimde..
YanıtlaSilmutlu hafta sonları dilerimm..
sevgiler..
eline sağlık kavrulan soğanla lezzeti artmıştır şifa olsun
YanıtlaSilcnım çok guzel görunuyor ellerıne saglık.çok severek içtigim bır çorbadır:)sevgiler
YanıtlaSilbende havuç koymuyorum ve mutlaka salçalı yapıyorum. Ayrıca blenderdan geçir sü bilmem ne derdinede girmiyorum. düdüklü tecrede pişirip, afiyetle yiyyorum:)Sizede a.olsun
YanıtlaSilHARIKA HERKES BULUSUYOR BURSADA TIK YOK
YanıtlaSil