Patetes kroketi yıllardır bu şekilde yaparım herkes çok beğenir en önemliside kızarırken yağ çekmemesi tabi bir kaç püf noktası var onlarıda sizlerle paylaşacağım...
Malzemeler :
4-5 adet patetes
½ bardak çökelek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
mısır nişastası ( 1 pk bazen daha fazla gerekebiliyor )
Kızartmak için sıvıyağ
ve
istenirse kroketleri bulamak için galeta unu ama ben kullanmıyorum...
Yapılışı :
patetesler haşlanır ve soğumadan rendelenir..
Rendelenmiş pateteslerin içine yumurta, çökelek ve tuz eklenerek karıştırılır...
Azar azar mısır nişastası eklenerek yoğurulur....
Hamur kıvamına gelecek şekilde olmalı ama ele yapışıyor panik yapmayın...
Sıra geldi şekillendirmeye..
Bir çay tabağının içine biraz sıvıyağ koyalım ve parmaklarımızı yağlayarak elde ettiğimiz hamurdan bir parça koparalım ....
İşaret parmağımızın uzunluğu ve kalınlığı kadar rulo yapıp şekil verelim....
Hamurumuz bitince yağı kızdıralım ve kroketleri çevirerek kızartalım... ( kızarırken biraz kabaracaklar )
PÜF NOKTALARI
1. Patetesler soğumadan rendelenecek yoksa özleşmiyor.
2. Mutlaka mısır nişastası kullanılmalı un ve buğday nişastası yağ çeker.
3. Çökelek içinde erimiyor ve yağsız olduğu için tercih ediyorum.
4. Kızartırken ocak çok harlı olmamalı yoksa dışı kızarıyor içi çiğ kalıyor bir de ocak kısık olmamalı yoksa yağ çekebilir...
Afiyet olsun............
en sevdiklerimdendir patates kroket... eline sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık Yıldız. Paylaşımın için teşekkürler...
YanıtlaSilyıldızcım güzel yorumun için teşekkür ler canım...aslında sadeliği seven bir insanım..ama bu rekler beni coşturuyor...bu arda hiç denmediğim bir tarif...ama hem çok kolay hemde çok lezzetli..ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCanım bu harika tarif ve püf nokta
YanıtlaSilları için teşekkürler.Ellerine sağ
lık kocaman öpüyorum...
patatesin herşeyini severim buda harika görünüyor bu şekilde denemedim .ellerine sağlıkcanım.
YanıtlaSilbirde bizi iki kişi düşün canım diğer arkadaşın o güne bir işi çıktı. çok acil bir olayımız çıkmadığı takdirde zübeyde(ceyizsandıgı) ile geleceğiz.
hmm mis gibi patates ne güzel olmuş ellerinize sağlık yıldız hanımm..
YanıtlaSilcanım kardeşim ellerine sağlık olsun şekilleri ne güzel olmuş kroketlerinin maşaallah bende önceki bloğunda yayınladığın zaman denemiştim ama sanırım püflere dikkat etmedim biraz yağ çekmişti tekrar deneyeceğim püfleriyle teşekürler
YanıtlaSilbu arada dün güllü keki yaptııııım ve daha ılıkken yarısı bitti bile kalanı da bugün tüketildi çeok güzel bir kek herkese denemesini tavsiye ederim yakında bloğumda görebilirsin artık sıkca yaparım herhalde yumuşacıktı tekrar teşekkürler balım öptüüüm:)
Ellerinize saglik nefis görünüyor.
YanıtlaSilYıldızcığım ellerine sağlık.Hiç denemedim.Ama o kadar güzel anlatmışsınki çok kolay olacağını tahmin ediyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilHARİKASIN ELİNE SAĞLIK DİYETİM BİTİNCE YAPIP SANA YAZARIM
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR
cok guzel gorunuyorlar, ellerinize saglik..
YanıtlaSilSefa
bizim ufaklı bayılıyor bende sık sık yaparım.ellerine saglık.
YanıtlaSilYıldızcım hayırlı cumalar ben geldim nasılsın?Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Sevgiler bırakıyorum.Öptümmmmmm.
YanıtlaSilcanim hic denemedim ama patatesli herseye bayilirim, ilk firsatta deneyecegim. Sadece cokelek hic almadim bugune kadar, bi gidip bakayim nereden bulabilirim. Hoscakal,
YanıtlaSilellerinize sağlık çok hoş hazırlamışsınız .
YanıtlaSilhiç denememiştim. kesinlikle yapıcam sevgiler ellerinişze saglık
YanıtlaSilwww.memolininannesi.blogspot.com
Harika bir tarif. Kardeşim Abdullah çok sever patatesi. Not ettim bir köşeye.
YanıtlaSilmerhaba canım elıne sağlık nefıs görunuyorlar
YanıtlaSilmerhaba canım elıne sağlık nefıs görunuyorlar
YanıtlaSilbİR KERE YAPTIĞIMDA FACİAYLA SONUÇLANMIŞTI =) YOK DEDİM FAST-FOOD RESTORANLARINDA YEMEK EN İYİSİ =)
YanıtlaSilNice brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.
YanıtlaSilFazla resimler koya bilirmisiniz? Adim adim resim gorursem anca yapa biliyorum. Turk yemeklerini fazla bilmedigin icin yapmakta biraz zorlana biliyorum. Selamlar.
YanıtlaSil