Sayfalar

29 Nisan 2010

PORTAKALLI PASTA

Portakallı pasta dediysem öyle zahmetli bir pasta değil.
Sevgili
Deniz'in ev sahipliğini yaptığı Şımartan Meyveli Tatlar etkinliği için yaptım, malum şırmartan tarifler olunca zahmetsiz bir şey olsun istedim ki şımarma kısmı pastayı yerken kalsın :)


Sevgili Deniz şımartan tatlar adı altında topladın bütün blogcu ablalarını bak çok kötü, feci, fena halde şımarcaz haberin olsun... Sana bol katılımlı renkli bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.....
Malzemeler :
1 adet kakaolu pastaban
Kreması için :
600 gr süt
2 kaşığı şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 kaşık margarin
Üzeri için :
2 adet portakal
1 adet tart jölesi ( bitkisel )

Yapılışı :
Bir tencereye süt koyup vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri ilave ediyoruz..
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip içine vanilya ve margarinide ekleyip blender ile iyice çırpıyoruz....
Pastabanını açıp 1 tanesinin üzerine kremanın yarıdan fazlasını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz...
Pastabanın diğerini üzerine koyup kalan kremayıda güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bu arada portakalları soyup ince ince dilimliyoruz...
Dilimlediğimiz portakalları pastamızın üzerindeki kremanın üstüne yerleştirip tart jölesini paketin arkasında yazdığı gibi pişirip portakalların üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz....
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir kaç saat soğutup servis ediyoruz..
Afiyet olsun.........

NOT :
Ben dr.Oetker tart jölesi kullandım...
Firmaya mail yazdım jölelerinin bitkisel olup olmadığı hakkında ...
Bir kaç saat sonra telefonla tamamen birkisel olduğunu bildirdiler..
Kendilerine bu hassasiyetleri konusunda teşekkür ederim..
Güvenle kullanabilirsiniz....

23 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık pastan harika
    olmuş şımarmak istiyorum:))Kocaman
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Nefis ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. oh mis gibi koktu. eline sağlık yıldızcım

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor canım
    ellerine sağlık
    sıcacık sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  5. canım benim!!! ne kadar güzel bir eser olmuş buuu!! ellerine sağlık.. tatlı tatlı günler dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Yıldız;
    Portakallı pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Portakallar pasta da çiçek gibi açmış.
    Bu tür meyveli tatlıları da jöle koruyor, o jöleyi bende kullanıyorum, bitkisel olduğunu öğrendiğim iyi oldu.
    Bu arada;
    Hodanın tırtıklı yapısını sormuşsun, biraz tırtıklı gibi görünüyor ama pişince bu özelliği kalmıyor.
    Tam tersine pişince kaygan bir yapıya sahip oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Pasta çok güzel gözüküyor. Sanki buraya kadar portakal koktu:) Ellerinize sağlık. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Yildizcim ellerine saglik...
    Renklerde acayipuyumlu geldi...Ben bu pastaya simarabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  9. Pasta çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.. Ben gelemedim 23 Nisan buluşmasına. Tekrarı olacak değil mi?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yıldızım bende şımarmaya geldiiiim:)
    harika bir pasta olmuş eline sağlık balım bende farklı bir versiyonunu yaptım az sonra yayında olacak ama resim hiç güzel olmadı misafirlerle ilgilenirken kızımdan rica etmiştim resmi çekmesini oda kendi telefonuna çekmiş iyi çıkmadı ama neyse artık tadı harikaydı aaaa çenem düştü yine hadi canım sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık görüntü muhteşem

    YanıtlaSil
  12. http://belguzar anne.blogspot.com29 Nisan, 2010

    selam canım ellerıne sağlık emek verılen her şey guzeldır sevgıler

    YanıtlaSil
  13. çok güzel görünüyor canım çekti pastanız kaldımı acaba

    YanıtlaSil
  14. olsada yesem :)) nefis bir görüntü ellerine sağlık canım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  15. mmm çok güzel,bende şımarmak istiyorum:))

    YanıtlaSil
  16. Yildizcim bana Zwiebelkuchen sormussun.
    Sogan hastayim herseye herzaman sogan ekleyen biri olarak zwiebelkucheni hic denemedim desem dogrudur...
    Disarda satilanlarin icinde olmasi gereken domuz pastirmasi oldugundan hic almadim.Ama kendimde yapmadim.Bir kere bir arkadasimda "etsiz"yedim okadar...
    Tarif istiyorsan sna bulabilirim.Bende bununla ilgili bir sürü tarif var.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik nefis olmus afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  18. Yıldız'cığım ellerıne sağlık canım.harıka bır sunum görsellık olmus.sevgiler öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  19. üfffff bakmıyayım ben:((((
    şımara şımara şişmanlayanlardanım ben 4 aydır şımarıklığı bıraktım ciddi kadın oldum kilolar gidiyor bay bay:))
    size şifa olsun hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık canım... Bu pastayı yerken nasıl şımarırım ben:)) Benim de şımartan tadlarıma bakarsan sevinirim kahvaltı sofraları üzerine çalışıyorum... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. Komşum çatlatıyorsun beni:))) ben duraklama evresindeyim sen koşturuyorsun:)) notunu aldım,tembelliğimin farkındayım:))) bu aralar başka işlerim var koşuşturmadayım. Acısını sonra çıkartırım. Kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  22. Yıldız ablacımm çok özür dilerim atlamışımm.. yayınladım şimdi ama çok mahcubum açıkçası çok özür dilerim..:(((

    YanıtlaSil
  23. merhaba, ben almanyada yasiyorum.dr.oetker firmasini aradik ve sorduk ürünlerinde domuz katkisi var mi diye varmis.yani bazilarinda.mail göndereceklerini söylediler hangi ürünler iceriyor hangisi icermiyor diye. ayni firma türkiyede farkli almanyada farklimi jelatin kulaniyor.mesela toz ve yaprak jelatinleri domuz katkiliymis. gönül

    YanıtlaSil