Sevgili Deniz'in ev sahipliğini yaptığı Şımartan Meyveli Tatlar etkinliği için yaptım, malum şırmartan tarifler olunca zahmetsiz bir şey olsun istedim ki şımarma kısmı pastayı yerken kalsın :)
Sevgili Deniz şımartan tatlar adı altında topladın bütün blogcu ablalarını bak çok kötü, feci, fena halde şımarcaz haberin olsun... Sana bol katılımlı renkli bir etkinlik ve kolaylıklar dilerim.....
Malzemeler :
1 adet kakaolu pastaban
Kreması için :
600 gr süt
2 kaşığı şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 kaşık margarin
Üzeri için :
2 adet portakal
1 adet tart jölesi ( bitkisel )
Yapılışı :
Bir tencereye süt koyup vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri ilave ediyoruz..
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip içine vanilya ve margarinide ekleyip blender ile iyice çırpıyoruz....
Pastabanını açıp 1 tanesinin üzerine kremanın yarıdan fazlasını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz...
Pastabanın diğerini üzerine koyup kalan kremayıda güzelce yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
Bu arada portakalları soyup ince ince dilimliyoruz...
Dilimlediğimiz portakalları pastamızın üzerindeki kremanın üstüne yerleştirip tart jölesini paketin arkasında yazdığı gibi pişirip portakalların üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz....
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir kaç saat soğutup servis ediyoruz..
Afiyet olsun.........
NOT :
Firmaya mail yazdım jölelerinin bitkisel olup olmadığı hakkında ...
Bir kaç saat sonra telefonla tamamen birkisel olduğunu bildirdiler..
Kendilerine bu hassasiyetleri konusunda teşekkür ederim..
Güvenle kullanabilirsiniz....
Canım ellerine sağlık pastan harika
YanıtlaSilolmuş şımarmak istiyorum:))Kocaman
öpüyorum...
Ellerinize sağlık. Nefis ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
oh mis gibi koktu. eline sağlık yıldızcım
YanıtlaSilharika görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık
sıcacık sevgiler:)))
canım benim!!! ne kadar güzel bir eser olmuş buuu!! ellerine sağlık.. tatlı tatlı günler dilerim..
YanıtlaSilSevgili Yıldız;
YanıtlaSilPortakallı pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Portakallar pasta da çiçek gibi açmış.
Bu tür meyveli tatlıları da jöle koruyor, o jöleyi bende kullanıyorum, bitkisel olduğunu öğrendiğim iyi oldu.
Bu arada;
Hodanın tırtıklı yapısını sormuşsun, biraz tırtıklı gibi görünüyor ama pişince bu özelliği kalmıyor.
Tam tersine pişince kaygan bir yapıya sahip oluyor.
Pasta çok güzel gözüküyor. Sanki buraya kadar portakal koktu:) Ellerinize sağlık. Sevgiler:)
YanıtlaSilYildizcim ellerine saglik...
YanıtlaSilRenklerde acayipuyumlu geldi...Ben bu pastaya simarabilirmiyim?
Pasta çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.. Ben gelemedim 23 Nisan buluşmasına. Tekrarı olacak değil mi?
YanıtlaSilSevgiler
Yıldızım bende şımarmaya geldiiiim:)
YanıtlaSilharika bir pasta olmuş eline sağlık balım bende farklı bir versiyonunu yaptım az sonra yayında olacak ama resim hiç güzel olmadı misafirlerle ilgilenirken kızımdan rica etmiştim resmi çekmesini oda kendi telefonuna çekmiş iyi çıkmadı ama neyse artık tadı harikaydı aaaa çenem düştü yine hadi canım sevgiyle kal
eline sağlık görüntü muhteşem
YanıtlaSilselam canım ellerıne sağlık emek verılen her şey guzeldır sevgıler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım çekti pastanız kaldımı acaba
YanıtlaSilolsada yesem :)) nefis bir görüntü ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilmmm çok güzel,bende şımarmak istiyorum:))
YanıtlaSilYildizcim bana Zwiebelkuchen sormussun.
YanıtlaSilSogan hastayim herseye herzaman sogan ekleyen biri olarak zwiebelkucheni hic denemedim desem dogrudur...
Disarda satilanlarin icinde olmasi gereken domuz pastirmasi oldugundan hic almadim.Ama kendimde yapmadim.Bir kere bir arkadasimda "etsiz"yedim okadar...
Tarif istiyorsan sna bulabilirim.Bende bununla ilgili bir sürü tarif var.
Ellerine saglik nefis olmus afiyetler olsun
YanıtlaSilYıldız'cığım ellerıne sağlık canım.harıka bır sunum görsellık olmus.sevgiler öpüyorum:)
YanıtlaSilüfffff bakmıyayım ben:((((
YanıtlaSilşımara şımara şişmanlayanlardanım ben 4 aydır şımarıklığı bıraktım ciddi kadın oldum kilolar gidiyor bay bay:))
size şifa olsun hayırlı cumalar
Ellerine sağlık canım... Bu pastayı yerken nasıl şımarırım ben:)) Benim de şımartan tadlarıma bakarsan sevinirim kahvaltı sofraları üzerine çalışıyorum... sevgilerimle...
YanıtlaSilKomşum çatlatıyorsun beni:))) ben duraklama evresindeyim sen koşturuyorsun:)) notunu aldım,tembelliğimin farkındayım:))) bu aralar başka işlerim var koşuşturmadayım. Acısını sonra çıkartırım. Kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilYıldız ablacımm çok özür dilerim atlamışımm.. yayınladım şimdi ama çok mahcubum açıkçası çok özür dilerim..:(((
YanıtlaSilmerhaba, ben almanyada yasiyorum.dr.oetker firmasini aradik ve sorduk ürünlerinde domuz katkisi var mi diye varmis.yani bazilarinda.mail göndereceklerini söylediler hangi ürünler iceriyor hangisi icermiyor diye. ayni firma türkiyede farkli almanyada farklimi jelatin kulaniyor.mesela toz ve yaprak jelatinleri domuz katkiliymis. gönül
YanıtlaSil