Akşamdan temizleyip şeker dökerek hazırladığım çilekleri sabah 7 de pişirmeye başladım pazar sabahı misss gibi çilek kokusu ile evde olmak güzel :)
( resimlerin büyük halini görmek için resmin üstünü tıklayın )
Malzemeler :
1 kilo çilek
( mümkünse emiralem çileği )
1 kilo şeker
1 kaşık limon suyu
Yapılışı :
Çilekler ayıklanıp yıkanıp suları süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker dökerek bir gece bekletiyoruz.
Bir gece bekleyen çilekler sulanmış olacak...
Pişirmeye alabiliriz..
Pişerken üzerinde köpükler oluşacaktır bunları mutlaka hepsini kevgirle alarak pişmesine son beş dakika kala limon suyunuda ekleyip 45 dakika kadar pişiriyoruz...
Reçelimizi kavanozlara doldurup koyulaşıncaya kadar ( ortalama bir hafta ) kapakları açık olarak üzerleri toz almıyacak şekilde güneşlendiriyoruz...
Afiyet olsun...
ablacım ellerine sağlık bu cumartesi bende reçel yaptımmm:))
YanıtlaSilafiyetle yiyiniz.ev yapımı gibi yok.ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
yıldızcım en sevdiğim lezzettir çilek reçeli hımm .tost ekmeğine az biraz labne üzerine çilek reçeli yemeye doyama :)) ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilYıldızcığım eline sağlık bende bu hafta yapmayı düşünüyordum paylaşımın için teşekkürler
YanıtlaSilTam çilek zamanı. Hele de reçeli:) Ellerine sağlık. O kadar güzel gözüküyor ki! Heryer mis gibi çilek kokuyor sanki. Ben de dün yaptığım tatlının üstüne çilek sosu yaptım mis gibi koktu. Tekrar ellerine sağlık. Bu arada sayfamda sana bir ödülüm var. Alırsan sevinirim. Çok öptüm:)
YanıtlaSilhayatım kahvaltıya geliyorum.)))) ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilO koku burnuma geldi yıldızcım. En seviğim 2. reçeldir. 1. şeftali:) eline sağlık
YanıtlaSilEline sağlık ablacım çilek reçeli yapmayı unutmuşum bak iyiki hatırlattın geçmeden bende yapayım
YanıtlaSilGörüntü süpeerrr, eminim kokusu ve tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık, afiyetle tüketin.
YanıtlaSilen sevdiğim reçel. Cam gibi pekte güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, çilek reçeli ve vişne reçeli favorilerimdir.
YanıtlaSilYalnız üzerlerini güneşlendirme sebebi nedir acaba? Farklı bir etkisi mi oluyor? Annem de yapar ama sıcakken kapatır kapağını ki sıkıca tutsun.
Kahvaltı sofralarının kraliçesidir bence. Çok severim çilek reçelini. Tarifiniz tıpatıp benimki ile aynı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilohhh mis gibi kokmuştur mutfağın çok severim çilek reçelini. bu senede çilekler güzel olacağa benziyor. ilk alınanlar kokulu kokuluydu.
YanıtlaSilellerine sağlık afiyetle yersiniz inş. öpüyorum canım
Sevsinler o fiyonklu kavanozu elle
YanıtlaSilrine sağlık canım.Tam mevsimi afiyetle yersiniz inşallah.Mutlu haftalar öpüyorum...
ellerine sağlık canım hımmm hımmm enfes reçelin kokusu buralara kadar geldi cuma günü bende yapacağım:)) sevgilerimle...
YanıtlaSilÇilek reçeline bayılırım...
YanıtlaSilçilek reçelinin pişerken ki kokusuna bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ne güzel körpe çilekler. Çok ta severim....
YanıtlaSilyerim ben bu çilekleriiiiii
YanıtlaSilçilek reçelin harika görünüyor.bende yapıcam ama kararsız kaldım.çünkü bendeki tarifte 1 kilo çileğe yarım kilo şeker diyoo.ne yapıcam şimdi :(
YanıtlaSilSevgili prenses
YanıtlaSilbenim tarifim 1 kilo şekerle yapılıyor sen yarım kilo deyip karasız kalmışsın en iyisi ikisin ortasını yap yani 750 gr şeker kullan :))
Teşekkür ederim yıldız.denicem inş iyi olur.bu arada blogunu cok beğendim.paylaşımların için teşekkür.ellerine sağlık:)
YanıtlaSil