Sayfalar

17 Mayıs 2010

ÇİLEK REÇELİ

Akşamdan temizleyip şeker dökerek hazırladığım çilekleri sabah 7 de pişirmeye başladım pazar sabahı misss gibi çilek kokusu ile evde olmak güzel :)
( resimlerin büyük halini görmek için resmin üstünü tıklayın )


Malzemeler :
1 kilo çilek
( mümkünse emiralem çileği )
1 kilo şeker
1 kaşık limon suyu
Yapılışı :
Çilekler ayıklanıp yıkanıp suları süzüldükten sonra tencereye bir kat çilek bir kat şeker dökerek bir gece bekletiyoruz.
Bir gece bekleyen çilekler sulanmış olacak...
Pişirmeye alabiliriz..
Pişerken üzerinde köpükler oluşacaktır bunları mutlaka hepsini kevgirle alarak pişmesine son beş dakika kala limon suyunuda ekleyip 45 dakika kadar pişiriyoruz...
Reçelimizi kavanozlara doldurup koyulaşıncaya kadar ( ortalama bir hafta ) kapakları açık olarak üzerleri toz almıyacak şekilde güneşlendiriyoruz...
Afiyet olsun...

24 yorum:

  1. ablacım ellerine sağlık bu cumartesi bende reçel yaptımmm:))

    YanıtlaSil
  2. afiyetle yiyiniz.ev yapımı gibi yok.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. yıldızcım en sevdiğim lezzettir çilek reçeli hımm .tost ekmeğine az biraz labne üzerine çilek reçeli yemeye doyama :)) ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  5. Yıldızcığım eline sağlık bende bu hafta yapmayı düşünüyordum paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Tam çilek zamanı. Hele de reçeli:) Ellerine sağlık. O kadar güzel gözüküyor ki! Heryer mis gibi çilek kokuyor sanki. Ben de dün yaptığım tatlının üstüne çilek sosu yaptım mis gibi koktu. Tekrar ellerine sağlık. Bu arada sayfamda sana bir ödülüm var. Alırsan sevinirim. Çok öptüm:)

    YanıtlaSil
  7. hayatım kahvaltıya geliyorum.)))) ellerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. O koku burnuma geldi yıldızcım. En seviğim 2. reçeldir. 1. şeftali:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık ablacım çilek reçeli yapmayı unutmuşum bak iyiki hatırlattın geçmeden bende yapayım

    YanıtlaSil
  10. Görüntü süpeerrr, eminim kokusu ve tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık, afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
  11. en sevdiğim reçel. Cam gibi pekte güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyor, çilek reçeli ve vişne reçeli favorilerimdir.
    Yalnız üzerlerini güneşlendirme sebebi nedir acaba? Farklı bir etkisi mi oluyor? Annem de yapar ama sıcakken kapatır kapağını ki sıkıca tutsun.

    YanıtlaSil
  13. Kahvaltı sofralarının kraliçesidir bence. Çok severim çilek reçelini. Tarifiniz tıpatıp benimki ile aynı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ohhh mis gibi kokmuştur mutfağın çok severim çilek reçelini. bu senede çilekler güzel olacağa benziyor. ilk alınanlar kokulu kokuluydu.
    ellerine sağlık afiyetle yersiniz inş. öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  15. Sevsinler o fiyonklu kavanozu elle
    rine sağlık canım.Tam mevsimi afiyetle yersiniz inşallah.Mutlu haftalar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım hımmm hımmm enfes reçelin kokusu buralara kadar geldi cuma günü bende yapacağım:)) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Çilek reçeline bayılırım...

    YanıtlaSil
  18. çilek reçelinin pişerken ki kokusuna bayılırım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık. Ne güzel körpe çilekler. Çok ta severim....

    YanıtlaSil
  20. yerim ben bu çilekleriiiiii

    YanıtlaSil
  21. çilek reçelin harika görünüyor.bende yapıcam ama kararsız kaldım.çünkü bendeki tarifte 1 kilo çileğe yarım kilo şeker diyoo.ne yapıcam şimdi :(

    YanıtlaSil
  22. Sevgili prenses
    benim tarifim 1 kilo şekerle yapılıyor sen yarım kilo deyip karasız kalmışsın en iyisi ikisin ortasını yap yani 750 gr şeker kullan :))

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim yıldız.denicem inş iyi olur.bu arada blogunu cok beğendim.paylaşımların için teşekkür.ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil