Sayfalar

26 Mayıs 2010

ETLİ NOHUT

Etli nohut aslında içerdiği yüksek protein oranıyla tam bir kış yemeğidir yaz gelmeden son bir kez daha yapmak istedim... Hadi itiraf edeyim pazara yetişemedim ve hazır dolapta haşlanmış nohut vardı birde komşunun gelini aklına her estikçe kuzu adayınca
( 1 yıl içinde 3 oldu ) ordan gelen etlerle birlikte pişirdim...
Nohutlar dolaptan ------- büyük kolaylık
etler komşudan ----------- Allah kabul etsin
pişirmesi ben den -------- ellerime sağlık
yemesi kısmeti olana ----- afiyet olsun
yorumlar sizden :) ------- teşekkürler

Malzemeler :
½ kilo haşlanmış nohut
( hazırda yoksa akşamdan yıkanıp ılık suda ıslatılıp ertesi günü yumuşayıncaya kadar pişirilir )
½ kilo kuzu yada dana eti
1 irice kuru soğan
½ bardak sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı :
Öncelikle etler doğranır ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
Pişmemişlerse biraz sıcak su ilave edilerek suyu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yumuşayan etlere doğranmış soğan ve sıvıyağ ilave edilerek kavrulur..
Salça eklenerek biraz sotelenerek nohutlar eklenir....
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunuda koyup kaynayınca altını kısıp suyu nohutlarla özleşinceye kadar pişirilir....
Afiyet olsun....

18 yorum:

  1. Canım benim nohuta bayılırım enfes
    olmuş.Ama manine daha çok bayıldım
    afiyet şifa olsun kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor doğrusu canım çekti ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mmm ellerine saglik nefis görünüyor canim .

    YanıtlaSil
  4. buradayım canım.benim maydanozlar kurudu bu arada.ha gayret diyerek yenisini yapacagım buzdolabı süsünü.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım ki süper görünüyor, bayıldım :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. yıldızcım ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
    öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Komşunun gelini süpermiş.Ona komşu olmak vardı.Şanslısınız.Yemek muhteşem yanınada pilav oh mis gibi....elleriniza sağlık

    YanıtlaSil
  8. etle aram çok ii değil ama yazdığın dörtlüğe bayıldım:)

    YanıtlaSil
  9. nefis ellerine sağlık afiyet bal olsun.banada öyle bir komşu alayım :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yıldızcım, haşlanmış yani konserve olan nohutları tekrar pişirmeye gerek varmı dağılmazlar mı ??

    YanıtlaSil
  11. Yıldız'cığım harıka görunuyor.ellerıne saglık canım.en sevdiğim yemektır.:)sevgilerr

    YanıtlaSil
  12. çok severim hele birde içine azıcık pul biber olursa değmeyin keyfime..ellerine sağlık :))))

    YanıtlaSil
  13. Yıldızcım nohut yemeğin çok nefis görünüyor ellerine sağlık... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Yıldızcım ellerine sağlık. Nohutu kuru fasülyeden daha çok seven biri olarak çok lezzetli görünüyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. yaz kış farketmez olsa inan şimdi diyet miyet dinlemem yerim bir tabak etlerde bol bol oooohhhh. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Allah be derimm beee...ya kızım sen bana nispetmi yapıyon bakimmm..eline sağlık güzelim...sen beni bir ara bakimm, aklıma hinlikler cinlikler geldi yine...:)

    YanıtlaSil
  17. Bayılırım nohuta vede kuru fasulyeye. Tamda öğlen vakti gördüm, nasıl canım çekti, yanınada pilav,turşu uffff ağzımın suyu aktı. Kaçtım ben dayanamayacağım.....

    YanıtlaSil
  18. nohut de canımı al.okadar severim.ama mutlaka ya dana eti ya tavuk.yoksa yemem

    YanıtlaSil