Malzemeler :
1 kilo girit kabağı
1 çaybardağı zeytinyağı
5 domates
1 kurusoğan
1-2 diş sarmısak
½ demet dereotu
isteğe göre biraz salça
tuz
Yapılışı :
Kabaklar yıkanıp alacalı olarak soyulup küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağını koyur içine kurusoğanı yemeklik doğranır..
Üzerine doğranmış kabaklar, kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler, isteğe göre birazcık salça, ince kıyılmış sarmısaklar ve tuzuda ilave edilerek kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişmeye bırakılır...
Pişen kabakların üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir..
Afiyet olsun.
canım kabağa bayılırım ellerine sağ
YanıtlaSillık enfes olmuş kocaman öpüyorum...
ablacım ellerine sağlıkk çok güzel görünüyor kavurman.. bal şeker olsunn:)
YanıtlaSilharika hafif bir tarif, teekkürler canım :)
YanıtlaSilbiz de çok yaparız bunu. çocuklar zorla yerler ama olsun güzeldir kabak. afiyet olsun size de
YanıtlaSilMerak ettim şu girit kabağını. istanbul da var mı acaba . pazarda göremedim hiç. eline sağlık yıldızcım
YanıtlaSilcanım eline sağlık çok pratik ve çok hafif bir yemek
YanıtlaSilyıldızcım ellerine saplık..bende bugün ekşilisini yaptım...afiyt olsun tatlım....
YanıtlaSilZeytinyağlı yemekleri tüketmeyi seviyorum bende..En sağlıklısı..
YanıtlaSilSende çok güzel yapmışsın,ellerine sağlık..
Bu arada sayfamda yayınladığım ödülün biri senin için haberin olsun :)
Sevgilerimle..
Sevgili Yıldız,
YanıtlaSilEllerine sağlık, kabak kavurması nefis görünüyor.
Girit kabağına da bayılırım, o tombik tombik halleri ile dolmaya çok yakışır.
Sağlam yapısı olduğu için de tencerede pişerken kolay kolay eriyip, yok olmaz.
canım merhaba özlettin kendini:))))
YanıtlaSilellerine sağlık
hımm nefis olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler fıstığıma
selam canım senin için bloğumda bir hediyem var alırsan sevinirim bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilen sevdiğim yaz yemeğidir kabak kavurması ellerine sağlık
YanıtlaSil