Malzemeler :
Hamuru için
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ bardak su
bir tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzeri için :
yahnilik küçük soğanlar ( üzerini kaplayacak kadar )
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
kekik
Yapılışı :
Hamur verilen malzemelerle yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır...
Soğanlar ayıklanıp yıkanır kurumaya bırakılır ..
Bu arada hamur merdane yardımı ile tepsinin duvarlarınıda kaplıyacak şekilde açılır ve yağlanmış tepsiye serilir...
Hamur kaplı tepsinin içine soğanlar dizilerek üzerine zeytinyağı gezdirilir ve baharatlar istediğiniz miktarda serpiştirilir....
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir....
Afiyet olsun........
Canım çok değişik olmuş ellerine sağlık.Mutlu haftalar öpüyorum.
YanıtlaSilslm yaratıcı yönüne hayranım yıldızım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi değişik bir tad olmalı ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık Yıldızcım sevgiler...
YanıtlaSilvalla bayıldım.degişik olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ASLA AKLIMA GELMEZDİ MİNİK SOĞANLARDAN BÖYLE BİŞİY YAPMAK,ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ
YanıtlaSilo soğanlar lokum gibi olmuştur. Eline sağlık. bunu en çok annem sever bizde;)
YanıtlaSilçok değişik geldi bana ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilhttp://mintininmutfagi.blogcu.com/
bu gerçekten değişik olmuş, yani neredeyse hadi canım diyeceğim : =)
YanıtlaSilannem soğana bayılır denemeli mi ne
sevgiler...
Çok değişik bir tarif olmuş, ellerinize sağlık. Soğanlı tatları severim.
YanıtlaSilŞu ineklere belki ben de rastlarım Temmuz'un 15'inden sonra:))
Sevgiler.
Değişik bir şey olmuş.Tadı nasıl acaba.Lezzetlidir heralde.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsoğana bayılırım. nefis görünüyorlar en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık bloğunuzu yeni keşfettim başarılar :)
YanıtlaSilKeşke yaratıcılığınızı bu kadar zorlamasaydınız..
YanıtlaSilHamur kısmı ve soğanlar yanmış.Gerçekten çok kötü görünüyor, görsellikten çok uzak.. Kötü yorumları da yayınlıyor musunuz?
YanıtlaSil