Sayfalar

1 Haziran 2010

YOĞURTLU FIRIN MAKARNA

Yoğut, yağ, yumurta karışımı benim özel sosumdur bunu böreklerdede çok sık kullanırım...
Yoğurt fırında peynirleşiyor,yumurta kabartıyor yağda yumuşalık veriyor...
Malzemeler :
1 pk makarna
½ kilo yoğurt
2 yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için :
Rendelenmiş peynir
Yapılışı :
Makarnalar tuzlu suda haşlanarak süzülür...
Yağlanmış tepsiye dökülür.
Bir kasede yoğurt,yağ ve yumurtalar iyice çırpılarak makanaların üzerine dökülür ve sosun altlara inmesi için bir çatal yardımıyla hafif karıştırılır....
Üzerine rendelenmiş peynir serpilerek fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir...
Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. Yıldızcım ellerine sağlık tatlım nar gibide kızarmış:))O kadar yorgu
    numki uzun zamandırda yapmadım yoksa bu akşam yapardım:))Çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. börek kıvamında bizimkilerin çok seveceği bir lezzet, ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben alt ve üst katına yufka koyarak yapıyorum. Sizinkide değişikmiş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. yıldızzzzz ne olur bloğunun arka fonunu değiştirmeni rica edicem arkadaşım......yaptıklarını okuyamıyor sadece resmini görüyorum.....okuyamayınca yorumda yazamıyorum....sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  5. Fırın makarnasını sütle yapıyorum yogurt yerine. ama istediğim gibi güzel bir sos olmuyor aslında. bir daha sizin tarifi denicem =) nar gibi kızarmış elinize sağlık.. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ayyy fotoğtaftaki güzelliğe bakakaldım resmen.cidden çok güzel görünüyor yaa.en kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  7. Yıldızcığım çok pratik ama bir o kadar da güzel görünüyor eline sağlık. Bloğuma yazdığın içten yorumların içinde çok teeşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Yıldızcım makarna nefis görünüyor nasılda kabarmış öyle hımm hımmm ellerine sağlık canım... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık hemşerim .Sizinle tanışmayı çok istiyorum.Hülya

    YanıtlaSil
  10. canım ,bende yufka kullandığım her börek ve çeşitlemelerde bu vazgeçilmezim dediğim sosu(ben biraz da süt koyuyorum) bende kullanıyorum. birde ertesi güne kaldığında hala tazeliğin korunmasını sağlıyor. ellerine sağlık eşim bayılır buna makarna böreği yapsana deyip duruyordu:)))) yarın yapayım bende.

    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Yıldız'cığım,
    Ayşe yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sende davetlimsin. Ayrıntılar mutfaktayimm.blogspot.com adresim den bana ulaşabilirsin. Nefis tarif ve fotoğrafını bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. annemde çok sık ullanır bu karışımı ellerinizes ağlık

    YanıtlaSil
  13. bu karışımı kullanmayan yok sanırım annemde çok kullanır:))
    çok güzel görünüyor. ellerine sağlık Yıldız Abla

    YanıtlaSil
  14. çok dık yaparım ama hiç yoğrutlu denememiştim :) muhakkak bir dahakine tarifini uygulıycam bakalım öyle nasıl oluyormuş :) teşekkürler..

    YanıtlaSil