Sayfalar

1 Haziran 2010

YOĞURTLU FIRIN MAKARNA

Yoğut, yağ, yumurta karışımı benim özel sosumdur bunu böreklerdede çok sık kullanırım...

Yoğurt fırında peynirleşiyor,yumurta kabartıyor yağda yumuşalık veriyor...
Malzemeler :
1 pk makarna
½ kilo yoğurt
2 yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için :
Rendelenmiş peynir
Yapılışı :
Makarnalar tuzlu suda haşlanarak süzülür...
Yağlanmış tepsiye dökülür.
Bir kasede yoğurt,yağ ve yumurtalar iyice çırpılarak makanaların üzerine dökülür ve sosun altlara inmesi için bir çatal yardımıyla hafif karıştırılır....
Üzerine rendelenmiş peynir serpilerek fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir...
Afiyet olsun...

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Yıldızcım ellerine sağlık tatlım nar gibide kızarmış:))O kadar yorgu
numki uzun zamandırda yapmadım yoksa bu akşam yapardım:))Çok öpüyorum...

mine dedi ki...

börek kıvamında bizimkilerin çok seveceği bir lezzet, ellerine sağlık
sevgiler...

sevimlimutfak dedi ki...

Ben alt ve üst katına yufka koyarak yapıyorum. Sizinkide değişikmiş. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Şehnaz dedi ki...

yıldızzzzz ne olur bloğunun arka fonunu değiştirmeni rica edicem arkadaşım......yaptıklarını okuyamıyor sadece resmini görüyorum.....okuyamayınca yorumda yazamıyorum....sevgiler canım....

Çiseren dedi ki...

Fırın makarnasını sütle yapıyorum yogurt yerine. ama istediğim gibi güzel bir sos olmuyor aslında. bir daha sizin tarifi denicem =) nar gibi kızarmış elinize sağlık.. sevgiler

bir güzel çift dedi ki...

ayyy fotoğtaftaki güzelliğe bakakaldım resmen.cidden çok güzel görünüyor yaa.en kısa zamanda deneyeceğim...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yıldızcığım çok pratik ama bir o kadar da güzel görünüyor eline sağlık. Bloğuma yazdığın içten yorumların içinde çok teeşekkürler...

Banu dedi ki...

Yıldızcım makarna nefis görünüyor nasılda kabarmış öyle hımm hımmm ellerine sağlık canım... sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık hemşerim .Sizinle tanışmayı çok istiyorum.Hülya

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım ,bende yufka kullandığım her börek ve çeşitlemelerde bu vazgeçilmezim dediğim sosu(ben biraz da süt koyuyorum) bende kullanıyorum. birde ertesi güne kaldığında hala tazeliğin korunmasını sağlıyor. ellerine sağlık eşim bayılır buna makarna böreği yapsana deyip duruyordu:)))) yarın yapayım bende.

öpüyorum canım

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Yıldız'cığım,
Ayşe yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sende davetlimsin. Ayrıntılar mutfaktayimm.blogspot.com adresim den bana ulaşabilirsin. Nefis tarif ve fotoğrafını bekliyorum...
Sevgiler...

YeMeK vAkTi dedi ki...

annemde çok sık ullanır bu karışımı ellerinizes ağlık

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bu karışımı kullanmayan yok sanırım annemde çok kullanır:))
çok güzel görünüyor. ellerine sağlık Yıldız Abla

NiLaY dedi ki...

çok dık yaparım ama hiç yoğrutlu denememiştim :) muhakkak bir dahakine tarifini uygulıycam bakalım öyle nasıl oluyormuş :) teşekkürler..

Bookmark and Share
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails