Sayfalar

4 Haziran 2010

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI ( KEK TENCERESİNDE )

Daha öncede yazmıştım kek tenceresi benim vazgeçilmezim diye bu tencerede sadece kek değil bir çok yemek pişirebiliyorum bunlardan biriside biber dolması fırında pişmiş gibi kokulu oluyor....

Malzemeler :
8-10 tane dolmalık biber ( büyük )
1½ bardak pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
3 domates
1 tutam nane ( yoksa kuru nane )
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
Üzerlerine kapatmak için 2 adet domates
Yapılışı :
Dolmalık biberler ayıklanıp yıkandıktan sonra ters çevrilerek kurumaya bırakılır...
Bu arada iç malzemeler hazırlanır...
Pirinçler yıkanarak içine kuru soğan ve nane doğranır...
Diğer malzemelerde eklenerek hepsi iyice karıştırılır....
Hazırladığımız harç biberlerin içlerine biraz boşluk bırakarak doldurulup birer parça domates ile kapatılır....Tencereye yerleştirdikten sonra bir bardak su ve biraz zeytinyağı dökülerek pişirilmeye bırakılır. Suyu kaynamaya başlayınca ocak kısılır eğer kek tenceresinde pişiriyorsanız biberler pişmek üzereyken tencerenin kapağının kenarlarındaki delikler açılır böylece üzerleri kızarmaya başlar....
Afiyet olsun...

30 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar yeni şablonun
    harika bayıldım.Dolamaların kokusu
    burnuma geldi ellerine sağlık.Bende
    fırında çok yaparım olsada yesem öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil
  2. Ben de yeni şablonunuzu daha ferah ve aydınlık buldum. Kek tenceresine gelince harika bir fikir doğrusu.Tencerede pişirip, fırında üstünü kızartanı duydum da...:)Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. süper fikir bayıldım
    üstleri ne de güzel kızarmış, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Yıldızcım harika bir fikir olmuş:)bende annemden alayım o kalıbı kıskandım şimdi ...eskiden çocukluğumda kek yapardı bize odur budur raflarda durur öylece..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  5. Yıldızcım hayırlı cumalar... kek tenceresi iyi fikir bende deneyeceğim... dolmalar nefis görünüyor hımm hımm ellerine sağlık... öptüm...

    YanıtlaSil
  6. Yıldızcım ne zaman değişti şablonun makarna tarifinde eski şablondu.Güle güle kullan.Dolmaları bu şekilde pişirmek harika olmuş.Annemde de var bu tencereden keki bambaşka oluyor sanki eline sağlık...

    YanıtlaSil
  7. kek tenceresinin bu kadar işe yaradıgını hiç düşünmezdim canım.valla şaşırdım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık Yıldız enfes görünüyorlar

    YanıtlaSil
  10. bayılırım zeytinyağlıya, enfes görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ne değişik fikirmiş bu. Ellerine sağlık. Bu arada bu tencerelerden İzmir'de satan yer var mıdır hala. Annemin de vardı ama atıldı gitti

    YanıtlaSil
  12. yILDIZIM CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK SÜPER OLMUŞ ÇOKDA SEVERİM ŞÖYLE YANINDA YOĞURT İLE :))

    YanıtlaSil
  13. Yıldız ilgine saol. Belki yenilerde almışsındır diye şansımı deneyeyim dedim.

    YanıtlaSil
  14. Yaşamın her alanından seçtiğim yazıları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı sitemde yayınlıyorum. İzniniz olursa sizin çalışmalarınızdan seçtiklerimi de kaynak göstererek yayınlamak istiyorum. İyi günler dileğiyle. Sabahattin Gencal

    YanıtlaSil
  15. 40 YIL DÜŞÜDNSEM AKLIMA GELMEZ:))ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık süper olmuş.

    YanıtlaSil
  17. yıldızcim bloğun süper olmuş..aydınlık..inşallah daha sonra daha güzelini yaparsın amaq bu bile yetmiş...çok şükürrrrrrrrr......dolmayı kek tenceresinde yeni duydum...ama enfes olmuş.......ellerine sağlık tatlım....

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel bir fikir.Sıra olmuşlar sanki.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Eh be güzelim nerden geldi aklına :))))ellerine sağlık nefis görünüyor. epeydir kullanmıyordum tenceremi bende de var bundan. kül tabağını yine koyuyoruz demi?

    YanıtlaSil
  20. İzniniz üzerine bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı. İyi günler dileğiyle. Sabahattin Gencal

    YanıtlaSil
  21. süperya hiç aklıma gelmezdi ki ben dolmaya bayılırım eline sağlık

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşım eline sağlık ,çok güzel fikir kek kalıbında dolma pişirmek..bana bazı fikirler vermişsin belkide haklısın ..fakat bana yardımcı olabilirsen söylediklerini yapabilirim çnkü kapalı blog nasıl açılır bilmiyorum...biraz bilgi verirsen hemen kapalı bloğa çeviricem..aslında benim içinde sıkıntı ....ziyaretçilere yorumlarda bas bas bağırıyorum ben yapmadım bunları lütfen yorum bırakmayın diye..

    YanıtlaSil
  23. Haticecim
    altına kül tabağını mutlaka koyuyoruz ...

    YanıtlaSil
  24. ellerinize sağlık. değişik bir yöntem. Bende denemek isterim....

    YanıtlaSil
  25. çok değişik bir fikir harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. sağa sola düşmeden pişemeleri için iyi fikir vallahi.. bazen düşünürdüm tencerede bölmeler olsa diye :) ama hiç kek tenceresi aklıma gelmemişti.. bizde yok! acaba alsammı?

    YanıtlaSil
  27. walla süper fikir!! ben arasına bardak mardak koyacağım diye 8bin şekle giriyorum dolma pişiriken...
    bayıldım!! peki acaba azıcık pişirdikten sonra alıp direkt fırına atsak olur mu??

    YanıtlaSil
  28. süpersiniz gerçekten. yıllardır kenarda duran kek tenceremin bu kadar çok işe yarayacağını düşünmemiştim.yemek tenceresinde kek yapmıştım ama kek tenceresinde yemek yapmak hiç aklıma gelmemişti

    YanıtlaSil
  29. MERHABA . DOLMABİBERLERİ NORMAL TEFLON KEK KALIPLARINDA DA PİŞİREBİLİRMİYİZ Kİ ?

    YanıtlaSil
  30. Adsız ziyaretçim,
    biberleri elbette kek kalıbında pişirebilirsin ancak fırında... Sanırım yaşın genç olduğu için bir zamanlar kullanılan ocak üstü kek tencerelerini tanımadığını düşünüyorum .. Bu tencerelerde kek yapılır ve ocak üstünde pişirilirdi
    tencerelerin tabanlarına kül konur ve kapaklarında camdan gözlem yerleri olurdu bu camlardan kekin piştiğini anlayabilirdik.. Kek tenceresinde kek pişirken enerjiden de tasaruf ediyorsun

    YanıtlaSil