Sayfalar

7 Temmuz 2010

BULGUR PİLAVI

Bulgurun faydaları saymakla bitmez ...

4000 yıllık besin maddesi olarak kullanılan bulgurun düzenli tüketildiğinde bağırsak kanserini önemli ölçüde önlediğini biliyormuydunuz ?


Malzemeler :
1 ½ bardak pilavlık bulgur
3 adet domates
3-4 adet biber
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Soğan yemeklik küçük küçük doğranarak zeytinyağı ile biraz kavrulur...

Yıkanıp kabukları soyulan domatesler ve yıkanıp çekirdekleri temizlenen biberlerde küçük küçük doğranarak kavrulan soğanlara ilave edilir....

Biraz daha havrulduktan sonra bulgur ilave edilerek üzerini geçecek şekilde su ve tuzu eklenerek kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir....

En az 15 dakika demlendirdekten sonra servis edilir...

Afiyet olsun.........

12 yorum:

  1. her ne kadar eşim çok sevmesede ben bulgur pilavını beyaz pilava her zaman tercih ederim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. biz ailecek çok severiz .ellerine sağlık canım. ben bazen içine minik patlıcan biber de koyuyorum sebzeli gibi oluyor. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Canım nasılda güzel görünüyor elle rine sağlık bende çok severek yerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. oh yanına da mis gibi bir ayran deymeyin keyfime :))

    YanıtlaSil
  5. Ohhh be, bir soğan olcek şimdi onun yanında, yemede yanında yat...tabi git hastanelere sonra kan aldır tüp tüp deme:)

    Ellerine sağlık kısss

    YanıtlaSil
  6. Ohhh afiyet olsun. Bayılırım....

    YanıtlaSil
  7. cok guzelll bir de ayran yanına :)

    YanıtlaSil
  8. Bulgur pilavına bayılırım ve her zaman pirinç pilavına tercih ederim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Yıldızcığım eline sağlık.Bende pirinç pilavından daha çok seviyorum. Bu arada bulguru koyduğun kap bana yıllar önce anneannemin kullandığı bir kabı hatırlattı çok hoş. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık,bulgur pilavını çok severim .Yanına birde cacık oh misss.Ben salıya kadar yokum.Ankarada torunuma bakıyorum bu yüzden sitemle ilgilenemedim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Çok severim hatta ben içne bir tanede havuç rendeliyorum nefis oluyo bide öyle dene aklıma gelmişken yarın yapıverim :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil