4000 yıllık besin maddesi olarak kullanılan bulgurun düzenli tüketildiğinde bağırsak kanserini önemli ölçüde önlediğini biliyormuydunuz ?
Malzemeler :
1 ½ bardak pilavlık bulgur
3 adet domates
3-4 adet biber
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Soğan yemeklik küçük küçük doğranarak zeytinyağı ile biraz kavrulur...
Yıkanıp kabukları soyulan domatesler ve yıkanıp çekirdekleri temizlenen biberlerde küçük küçük doğranarak kavrulan soğanlara ilave edilir....
Biraz daha havrulduktan sonra bulgur ilave edilerek üzerini geçecek şekilde su ve tuzu eklenerek kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir....
En az 15 dakika demlendirdekten sonra servis edilir...
Afiyet olsun.........
her ne kadar eşim çok sevmesede ben bulgur pilavını beyaz pilava her zaman tercih ederim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilbiz ailecek çok severiz .ellerine sağlık canım. ben bazen içine minik patlıcan biber de koyuyorum sebzeli gibi oluyor. afiyet olsun
YanıtlaSilCanım nasılda güzel görünüyor elle rine sağlık bende çok severek yerim öpüyorum...
YanıtlaSiloh yanına da mis gibi bir ayran deymeyin keyfime :))
YanıtlaSilOhhh be, bir soğan olcek şimdi onun yanında, yemede yanında yat...tabi git hastanelere sonra kan aldır tüp tüp deme:)
YanıtlaSilEllerine sağlık kısss
Ohhh afiyet olsun. Bayılırım....
YanıtlaSilcok guzelll bir de ayran yanına :)
YanıtlaSilBulgur pilavına bayılırım ve her zaman pirinç pilavına tercih ederim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilDelicious blog!
YanıtlaSilYıldızcığım eline sağlık.Bende pirinç pilavından daha çok seviyorum. Bu arada bulguru koyduğun kap bana yıllar önce anneannemin kullandığı bir kabı hatırlattı çok hoş. Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık,bulgur pilavını çok severim .Yanına birde cacık oh misss.Ben salıya kadar yokum.Ankarada torunuma bakıyorum bu yüzden sitemle ilgilenemedim.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim hatta ben içne bir tanede havuç rendeliyorum nefis oluyo bide öyle dene aklıma gelmişken yarın yapıverim :) ellerine sağlık canım
YanıtlaSil