Sayfalar

9 Temmuz 2010

MAYDANOZ NASIL UZUN SÜRE DAYANIR ?


Maydanoz salatadan yemeğe bir çok yerde kullanılıyor ama bazen en lazım olduğu zaman birde bakıyoruz maydanozlar çürümüş özellikle yoğun çalışan hanımlar bazen buzdolaplarını takip edemiyebiliyor...Derin dondurucuya koymakta bir alternetif ama salata için uygun olmuyor işte bu gibi durumlar için ben maydanozları yıkayıp iyice kuruduktan sonra cam kavanoza koyup kapağını kapatıp buzdolabında bu şekilde ortalama iki hafta kadar kullanabiliyorum....


15 yorum:

  1. aaa cok guzel bir fikirmiss:))saol canim..

    YanıtlaSil
  2. yıldız....harika bir fikir bu..bende bu yeşilliklerin hemen bozulmasından uzdariptin...verdiğin bilgiye teşekkürler...hemen yapmalıyım..öptüm canım...

    YanıtlaSil
  3. Aynı yöntemi ben de kullanıyorum ama; tek fark ile ben ağzına bir dörde katlanmış peçete koyup, kapağı kapatıp ters çevirip dolapta bekletiyorum. Peçete içindeki nemi alıyor ve daha uzun ömürlü oluyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yıldız cım ben yıkamadan sadece ayıklıyorum peçeteyle sarıyorum ve kavanozda saklıyorum. Bir de bunu bir dener misin. Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  5. canım bende buzdolabı poşetıne koydugumda 1 hafta gıdıyor ama cam daha sağlıklı tabi.uzun surede saklamaya uygun.maydonoz yıkmaası zor oldugu ıcın hepsını yıkayıp öyle kaldırıyorum.her yemege salata yıka uğraş zor iş.sevgilerr:)

    YanıtlaSil
  6. Bu bilgiler çok işime yarayacak,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. süper, derin dondurucuyu denedim çok fena oluyor, yemekte bile kullanmak hoşuma gitmiyordu
    bu fikir çok iyi, teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Yıldızcım hayırlı kandiller...
    Canım harikasın bende bundan sonra maydanozu böyle saklayacağım... sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  9. Yıldızcım hayırlı kandiller...
    Canım harikasın bende bundan sonra maydanozu böyle saklayacağım... sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  10. Yıdızcığım verdiğin fikir için teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  11. merhaba,çok hoş ve keyifli bir sayfanız var,elinize yüreğinize sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel fikir teşekkür ederim ben aldığım maydanozun bağı çok büyük olunca genelde dondurucuya atıyorum ama sizinkide süper bir fikir.

    YanıtlaSil
  13. Aynen ben de böyle yapıyorum :) Gerçekten hem lazım olunca temizlemek zorunda kalmıyorum. Hem de yer kaplamadan güzel güzel duruyorlar.

    YanıtlaSil
  14. süper bişeymiş ya bende dondurma kutusuna yıkayıp temızleyıp koyardım ama o da anca 2 gün giderdi böyle deneyim artık bundan sonra özellikle maydanoza bayılırım

    YanıtlaSil
  15. süper bişeymiş ya bende dondurma kutusuna yıkayıp temızleyıp koyardım ama o da anca 2 gün giderdi böyle deneyim artık bundan sonra özellikle maydanoza bayılırım

    YanıtlaSil