Pilav sofraların baş tacı kimi yemekler olsun olmaz .....

Malzemeler :
2 bardak pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
3-5 damla limon suyu ( beyazlık veriyor )
1 adet kesme şeker ( lezzet veriyor )
tuz
Yapılışı :
Piriçler sıcak tuzlu suda ortalama yarım saat kadar ıstalılarak yıkanır....
Tencereye sıvıyağ konarak tel şehriyeler esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavrulur...
Yıkanan pirinçler ilave edilirerek 2-3 dakika daha şehriyelerle birlikte kavrulur....
Üzerine 2 ½ sıcak su ,kararınca tuzu , limon suyu ve kesme şeker eklenerek karıştırılır....
Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.....
Suyu çekince en az 15 dakika demlenmeye bırakılır ......
Afiyet olsun........
sunun icin babami bile vurabilirim.yeter ulan makarna makarna :))
YanıtlaSilCanım mutlu hafta sonları ellerine
YanıtlaSilsağlık tane tane olmuş.Afiyet olsun
size öpüyorum...
Yıldızcım eline sağlık ben yıldız şehriye ilede yapıyorum çok değişik ve şık oluyor.Sevgiler güzel bir hafta sonu diliyorum..
YanıtlaSilPilav güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler...
Sevgili Mandalinçıkmazı,çok severiz tel şehriyeli, arpa ve yıldızlı şehriyeli muhteşem olur.Ufak bir dilim limon koyarım ben. Ancak limonsuyunu denemedim uygulayacağım.
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın....
olmaz olmassa olmaz helede fasulyenin yanında ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilSevgili Yıldız,
YanıtlaSilPilav nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Şehriyeli pilavı çok severim ama eşim beyaz pilav sever o yüzden pilavı hep şehriyeli pişiren annemde seve seve yiyorum.