Sayfalar

19 Ağustos 2010

TAZE FASULYE KAVURMASI

Kışın kurusu yazın tazesi ile fasulye her damağa hitap eden bir lezzet bu kez yumurtalı yaptım tarif komşumdan ama ben omlet şeklinde yaptım bu da benden :)
Malzemeler :
½ kilo taze fasulye
3 yumurta
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı :
Taze fasulyeler yıkanır ayıklanır ve doğranarak az tuzlu suda haşlanır....
Az su kullandığım için genelde pek suyu kalmıyor ama yinede suyunu süzmek gerekebilir......
Teflon tavaya zeytinyağını ve küçük küçük doğradığımız soğanı koyup kavuruyoruz....
Kavrulan soğanların üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeleri döküp beş dakika kadar soteliyip tavaya yayıyoruz...
Derin bir kasede yumurtaları kırıp içine tuzunu ve karabiberini ekleyerek çırpıyoruz ve bu karışımı fasulyelerin üzerine döküyoruz....
Kısık ateşte önce altını sonra çevirerek diğer tarafını pişiriytoruz..
Afiyet olsun........
Not : Benim gibi tavanız küçük ise iki seferde pişirebilirsiniz...

20 yorum:

  1. Yıldızcığım eline sağlık bu şekilde hiç denemedim.Harika görünüyor...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım fasülyeyi her türlü severim ellerine sağlık.bereketli iftarlar
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ablacım ellerine sağlık taze fasülyeye her türlü bayılıyorum..
    ellerin dert görmesin ablacım..:))

    YanıtlaSil
  4. Canımcığım:)
    Ben bu lezziz mamana bakar dururken,sende iken,sen de bizdeymişsin..
    Ellerine,gönlüne sağlık,karadenizli olarak fasülyeninin her şekline bayılırım..
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  5. Çok severim ben de.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ay yapma etme Yıldızım,gözünü seveyim..
    Şimdi bavulumu toplayıp,uçacağım memlekete,hamsili pilav diyorsun ya Hu offffff! :)
    Bu arada bağlantı resimlerinde bi kavanoz keki gördüm bulamıyorum yerini,tıklıyorum açılmıyorum muhakkak bakmam lazım

    YanıtlaSil
  7. Değişik bir tarif olmuş.Ellerine sağlık.Sahurda bile yenebilir.

    YanıtlaSil
  8. çok değişik bir tat herhalde fasulyeleri küçük küçük mü doğruyoruz

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık hiç denemedim, ilk fırsatta yapacağım, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. selam yıldızcım seninle tanıştığıma çok sevindim blogun çok güzel ..ayrıca güzel yorumun için teşekkürler izmire selamlar

    YanıtlaSil
  11. canımmmm dün yaptım daha:))) ama diğer şeklini bu omlet tarzıda leziz görnüyor. ellerine sağlık bir dahakine böyle deneyeyim.

    YanıtlaSil
  12. Hayirli aksamlar ellerine saglik canim öptüm.

    YanıtlaSil
  13. Benim damak zevkime hitap ediyor ya karadenizden mi, hamsi pilavını çok sevdiğimden mi bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık, çok leziz görünüyor. Hiç bu şekilde yememiştim.

    YanıtlaSil
  15. bizimkiler yeşil fasulyeyi pek sevmezler.acaba bu şekilde yapsam yenirmi ki?ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. Kavurmanın her şeklini çok seviyorum ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık cnm. Değişik olmuş. Ama eminim çok güzeldir. Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  18. Ben fasulyeleri ince ince ortalarindan kesip hic haslamadan yaparim bu yemegi... Biraz diri kalirlar ama ben sebzeleri genellikle oyle sevdigim icin, bir de vitamini haslama suyunda ziyan olmasin diye oyle yapiyorum. elinize saglik butun tarifler icin...

    YanıtlaSil
  19. Yıldızcım hoşgeldin canım:)) Ellerine sağlık fasulye kavurması nefis görünüyor. Bende turşudan yaparım çok da severim size afiyet olsun. Öptüm:)

    YanıtlaSil
  20. TAZE FASULYA KAVURMASINI BENDE YAPARIM ARA ARA EŞİM ÇOK SEVER.ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil