½ kilo taze fasulye
3 yumurta
1 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı :
Taze fasulyeler yıkanır ayıklanır ve doğranarak az tuzlu suda haşlanır....
Az su kullandığım için genelde pek suyu kalmıyor ama yinede suyunu süzmek gerekebilir......
Teflon tavaya zeytinyağını ve küçük küçük doğradığımız soğanı koyup kavuruyoruz....
Kavrulan soğanların üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeleri döküp beş dakika kadar soteliyip tavaya yayıyoruz...
Derin bir kasede yumurtaları kırıp içine tuzunu ve karabiberini ekleyerek çırpıyoruz ve bu karışımı fasulyelerin üzerine döküyoruz....
Kısık ateşte önce altını sonra çevirerek diğer tarafını pişiriytoruz..
Afiyet olsun........
Not : Benim gibi tavanız küçük ise iki seferde pişirebilirsiniz...
Yıldızcığım eline sağlık bu şekilde hiç denemedim.Harika görünüyor...Sevgiler..
YanıtlaSilCanım fasülyeyi her türlü severim ellerine sağlık.bereketli iftarlar
YanıtlaSilöpüyorum.
ablacım ellerine sağlık taze fasülyeye her türlü bayılıyorum..
YanıtlaSilellerin dert görmesin ablacım..:))
Canımcığım:)
YanıtlaSilBen bu lezziz mamana bakar dururken,sende iken,sen de bizdeymişsin..
Ellerine,gönlüne sağlık,karadenizli olarak fasülyeninin her şekline bayılırım..
Muhabbetle
Çok severim ben de.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAy yapma etme Yıldızım,gözünü seveyim..
YanıtlaSilŞimdi bavulumu toplayıp,uçacağım memlekete,hamsili pilav diyorsun ya Hu offffff! :)
Bu arada bağlantı resimlerinde bi kavanoz keki gördüm bulamıyorum yerini,tıklıyorum açılmıyorum muhakkak bakmam lazım
Değişik bir tarif olmuş.Ellerine sağlık.Sahurda bile yenebilir.
YanıtlaSilçok değişik bir tat herhalde fasulyeleri küçük küçük mü doğruyoruz
YanıtlaSilEllerinize sağlık hiç denemedim, ilk fırsatta yapacağım, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilselam yıldızcım seninle tanıştığıma çok sevindim blogun çok güzel ..ayrıca güzel yorumun için teşekkürler izmire selamlar
YanıtlaSilcanımmmm dün yaptım daha:))) ama diğer şeklini bu omlet tarzıda leziz görnüyor. ellerine sağlık bir dahakine böyle deneyeyim.
YanıtlaSilHayirli aksamlar ellerine saglik canim öptüm.
YanıtlaSilBenim damak zevkime hitap ediyor ya karadenizden mi, hamsi pilavını çok sevdiğimden mi bilemiyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok leziz görünüyor. Hiç bu şekilde yememiştim.
YanıtlaSilbizimkiler yeşil fasulyeyi pek sevmezler.acaba bu şekilde yapsam yenirmi ki?ellerine saglık.
YanıtlaSilKavurmanın her şeklini çok seviyorum ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm. Değişik olmuş. Ama eminim çok güzeldir. Hayırlı cumalar...
YanıtlaSilBen fasulyeleri ince ince ortalarindan kesip hic haslamadan yaparim bu yemegi... Biraz diri kalirlar ama ben sebzeleri genellikle oyle sevdigim icin, bir de vitamini haslama suyunda ziyan olmasin diye oyle yapiyorum. elinize saglik butun tarifler icin...
YanıtlaSilYıldızcım hoşgeldin canım:)) Ellerine sağlık fasulye kavurması nefis görünüyor. Bende turşudan yaparım çok da severim size afiyet olsun. Öptüm:)
YanıtlaSilTAZE FASULYA KAVURMASINI BENDE YAPARIM ARA ARA EŞİM ÇOK SEVER.ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil