Şimdi tam zamanı...
Özellikle Çanakkale bölgesinde yapılan yeşil domates yemeği ekşi mayhoş tada sahip....
Sonbaharda bir kaç kez yaparım bu mevsimde çok güzel oluyor.....
Malzemeler :
½ kilo yeşil domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı pirinç
tuz
kekik
Yapılışı :
Soğanları ay şeklinde keserek zeytinyağı ile kavuruyoruz...
Domatesleri dörde bölerek soğanlarla birlikle biraz soteleyip içine yıkandığımız pirinçleri tuzunu ve sarmısakları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz...
Bir çay bardağı su ekliyerek pişmeye bırakıyoruz....
Pişince kekik serperek ocağı kapatıp dinlendiriyoruz...
Afiyet olsun....
eline sağlık,
YanıtlaSilbiz yeşil domatesi kurufasulye ile birlikte pişiririz.
çok lezzetli olur .
iyi günler
bizdede bu yemeği çok yapıyorlar ,ben hiç yapmadım.ama yedim ve tadı hoşuma gidiyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Ellerine saglik. SEVgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bak şimdi kardeşimi özlediğimi anladım. o çok sever bu yemeği.:((
YanıtlaSilYıldızcığım, sağol..Sayende büyüdüm, bir yaşıma daha girdim...!!Be ne hoş bi şey..Bayıldım. Hatta hayalimde tadını bile aldım. Valla fikrine sağlık ilk pişirenin, senin de ellerine tabii ki..Sevgiler canım..
YanıtlaSilİlk defa yeşil domates yemeği gördüm. Çok ta merak ettim . Elinize sağlık
YanıtlaSilYıldızım mutlu haftalar.Turşusunu bilirim yemeğini ilk kez gördüm el
YanıtlaSillerine sağlık çok öpüyorum.Beni unuttun bu aralar gelmez oldun:))
değişik bir tarifmiş ablacım ellerine sağlık yeşil domates yemesini çok severim çıtır çıtır
YanıtlaSililk kez duydum süper ekşi ekşi ne hoş olur:)
YanıtlaSilizninle tarifi aldım.ellerine saglık.
YanıtlaSilKayınvalidem yaptığı zaman yemiştim ilk defa..Açıkçası önce pek yanaşmamıştım ama tadına bakınca,çok şaşırmıştım..Çok lezzetli bir yemekti,resmi görünce de acaip canım çekti :) yeşil domates de yok ki yapsam :)
YanıtlaSilMutlu haftalar diliyorum..sevgiler..
ellerini ze sağlık.bizim buralarda üstüne sarımsaklı yoğurt dökülerek yeniyor bu yemek.bence deneyin derim.sevgiler.
YanıtlaSilbir benzerini necla ablada(narince) görmüştüm ablacım ellerine sağlık bizim egeli de sever mi dersin:))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel. Turşusuna bayılırım ama yemeğini hiç yemedim.
Sevgiyle kal.
Yıldız cım bende yaparım evet çok güzel olur
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
çanakkalenin domatesi gibisi var mı hem yeşili hem kırmızısı ...
YanıtlaSilçok lezzetli gözüküyor ben de istiyorum
:)
Keşke dün görseydim bu tarifi. Dün pazarda satılıyordu, yeşil domateslere içim gitti ama, tuzundan dolayı turşu terkedildiği için bizim evde almadım. Alsaymışım yemeğini yapabilirmişim.
YanıtlaSilg
YanıtlaSilörünümü çok hoş.tadıda öyledir eminim.ellerinize sağlık.
Domatesin yemeğe verdiği ekşi tadı çok severim çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık canım. rahmetli hatice annemde pirincini biraz daha fazla koyarak yapardık Domates aşı derdi:)) hoş bir lezzeti oluyor.
YanıtlaSilsevgiler öpüyorum
MERHABA ELINE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERUIM EKİŞİ OLDUĞU IÇIN SEVGILER
YanıtlaSilben bayilirim bu yemege, ellerine saglik. yesil domates kizartmasi da cok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilsevgiler eli
Dun tursusunu yaptim bakalim nasil olacak. Yemegini daha yeni kesfettim ama pisirmek henuz kismet olmadi. Eminim cok sevecegim bir lezzettir, severim hafif eksi mayhos seyleri. Ellerine saglik.
YanıtlaSilBana çok güzel bir hediye geldi bende size gönderiyorum.
YanıtlaSilhediyenizi almak için lütfen blogumu ziyaret edin.
sevgiler.
tadını çok merak ettim doğrusu!
YanıtlaSilİlk defa görüyorum çok hoş, tadını merak ettim doğrusu.
YanıtlaSilboşnak yemekleri kitabında rastlamıştım ama benim için bilinen bişey olmadığı için kitapta duruyor hala.:)böyle yakındna görünce denemeye karar verdim.tadını çok merak ediyorum..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilinşAllah kısa zamanda dönersiniz bloga..
selamile..
Tatmam lazım,nasıl bir taddır acep...Kargo ile yollayın dermişim :)
YanıtlaSil