Sayfalar

3 Kasım 2010

LAHANA SARMAMASI

Sevgili Serap 'ın evsahipliğini yaptığı yalancı yemekler etkinliğine ben de lahana sarmaması tarifimle katılıyorum...Arkadaşıma kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik dilerim.......


Malzemeler :

Lahana ( alırken dikkat edin hafif ve gevşek olmasına )

2 bardakPirinç

2 çay bardağı zeytinyağı

yeşillik ( dereotu,maydanoz,kuru nane,taze soğan yaprakları )

2kuru soğan

1 kaşık salça

tuz,karabiber

Yapılışı :

Pirinçler yıkanarak içine ince kıyılmış kuru soğan,yeşillikler ve diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır ...

Lahanaın yaprakları ayrılarak yıkanıp tuzlu kaynar suda bir taşım ters yüz edilerek suları süzülmesi için süzgeçe alınır....

Yayvan bir tencere yağlanarak bir kaç kat lahana dizilir üzerine hazırlanmış harçın yarısı dökülerek yayılır ve tekrar haşlanmış lahana yaprakları dizilir...

Lahana ve harç bitinceye kadar işlem bu şekilde bir kaç kat uygulanır...

En üstüne biraz zeytinyağı gezdirilir ....Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir ..Gerekirse su ilave edilir...

Pişine demlendirilir ve dilimlenerek limon sıkılarak servis edilir....

Afiyet olsun........

29 yorum:

  1. Canim etkinligime bu cici tarifle katildigin cok tesekkür ederim.
    Ismi cok hosuma gitti...
    Sevgiler

    SERAP

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi fikir :) ilk bakışta böreği andırıyor ve çok hoş gözüküyor..
    Ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bayıldım ben bu lahana sarmamasına ya : )

    YanıtlaSil
  4. Yıldızcığım,çok iyi fikir ellerine sağlık.Lahanaya bayılıyorum.Çok lezzetli görünüyor.Sevgiyle kal canım.

    YanıtlaSil
  5. Canım öncelikle sıcak yorumun için gönül dolusu sevgiler.Selamlar en kısa zamanda yerine uçacaktır merak etme.Bu lahana dolmasını ilk defa bu şekilde görüyorum.Çok sevmeme rağmen sarmasını pek beceremediğimden bu güzel tattan mahrum kalıyorum.Yerken dolma havası veriyormu?içi dağılıyormu?

    YanıtlaSil
  6. Canım öncelikle sıcak yorumun için gönül dolusu sevgiler.Selamlar en kısa zamanda yerine uçacaktır merak etme.Bu lahana dolmasını ilk defa bu şekilde görüyorum.Çok sevmeme rağmen sarmasını pek beceremediğimden bu güzel tattan mahrum kalıyorum.Yerken dolma havası veriyormu?içi dağılıyormu?

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık. bayıldım vallahi.sarmaktan sıkılanlar için harika bir seçenek.

    YanıtlaSil
  8. Hakkatten çok güzel fikir.Çünki bi türlü lahana sarmayı tutturamıyorum,neden çünki ince yapraklarını seviyorum,kalın yaprakları saramıyorum.(beceriksizliğimden değil sanırım,yoksa öylemi?)

    Bu yöntem daha uygundur benim için,teşekkürler arkadaşım.

    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Yıldızım bu yemeğin ismini senmi buldun bacıııım:)
    Lahana sarmaması pek güzel olmuş ellerine sağlık bence Lahana döşemesi de olabilir:)))
    börek gibi olmuş pratik bu fikri tuttum ben:D
    Güzel bacım senin etkinliğin den önce "yeşilmutfak Özlem" ev sahibeliği yapacak ondan sonra sende sıra konusunu tarihini ben sana mail atar bildiririm canımın içi merak etme sen çok güzel olacak inşaallah haydi hoşcakal

    YanıtlaSil
  10. böyle sarmayı ilk defa görüyorum eminimki çok güzeldir.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. BU TARİF TAM BENLİK,EVDEKİLERE KABUL ETTİRİRSEM,BOL BOL YAPARIM.

    YanıtlaSil
  12. Arkadasim ellerine saglik ne kadar hos ve degisik olmus pek begendim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. nasıl güzel bir fikir bu ya! masallah :) elinize sağlık.. yapmalı mutlaka

    YanıtlaSil
  14. Çok farklı ve güzel bir tarif. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  15. harika ya! hic aklima gelmezdi böylesi :D süper olmus ellerine saglik canim..kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. canımsın senya naptın böyle dolma böreği olmuş bu:)))))
    ellerine sağlık.

    birkaç sene önce bende içi iyice kavurup asma yapraklarınıda iyice haşlayıp kısır yer gibi servis yapmıştım çocuklara:))))))) o geldi aklıma.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  17. selam ..bu tarif tamda benlik ...

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel bu sarmama, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir fikir hemde değişik bir sunum olmuş .
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Çalışanlar için ne basit bir tarif olmuş eline sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  21. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iyi fikirmiş. Görüntüsü de güzel. Sarmak için o kadar uğraşmaya da gerek yok.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  22. Lahana sarmasını hiç bu şekilde denememiştim pratik görünüyo
    elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Yıldızcım ellerine sağlık tatlım. Bu tarif tam da bana göre imiş:)))

    YanıtlaSil
  24. harika bir fikir ellerinize sağlık lahanayı çok severim ama bazen sarmasından sıkılıyorum bu pratik ve hoş bir yöntem olmuş

    YanıtlaSil
  25. elinize sağlık, çok pratik, ismine de bayıldım:)

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık,kolay ama güzel bir lezzet,sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Ellerine sağlık,kolay ama güzel bir lezzet,sevgiler

    YanıtlaSil
  28. çok güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  29. canııım ne kolay bir sarma bu.bence lahana sarmasının başına yalancı lahana sarması yazmalısın tatlım.çok pratik olmuş.sunumu da beğendim.eh benim gibi bebekli hatuna daha ne olsun...ellerine sağlık

    YanıtlaSil