Sevgili Serap 'ın evsahipliğini yaptığı yalancı yemekler etkinliğine ben de lahana sarmaması tarifimle katılıyorum...Arkadaşıma kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik dilerim.......
Malzemeler :
Lahana ( alırken dikkat edin hafif ve gevşek olmasına )
2 bardakPirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
yeşillik ( dereotu,maydanoz,kuru nane,taze soğan yaprakları )
2kuru soğan
1 kaşık salça
tuz,karabiber
Yapılışı :
Pirinçler yıkanarak içine ince kıyılmış kuru soğan,yeşillikler ve diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır ...
Lahanaın yaprakları ayrılarak yıkanıp tuzlu kaynar suda bir taşım ters yüz edilerek suları süzülmesi için süzgeçe alınır....
Yayvan bir tencere yağlanarak bir kaç kat lahana dizilir üzerine hazırlanmış harçın yarısı dökülerek yayılır ve tekrar haşlanmış lahana yaprakları dizilir...
Lahana ve harç bitinceye kadar işlem bu şekilde bir kaç kat uygulanır...
En üstüne biraz zeytinyağı gezdirilir ....Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir ..Gerekirse su ilave edilir...
Pişine demlendirilir ve dilimlenerek limon sıkılarak servis edilir....
Afiyet olsun........
Canim etkinligime bu cici tarifle katildigin cok tesekkür ederim.
YanıtlaSilIsmi cok hosuma gitti...
Sevgiler
SERAP
Çok iyi fikir :) ilk bakışta böreği andırıyor ve çok hoş gözüküyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
sevgiler..
bayıldım ben bu lahana sarmamasına ya : )
YanıtlaSilYıldızcığım,çok iyi fikir ellerine sağlık.Lahanaya bayılıyorum.Çok lezzetli görünüyor.Sevgiyle kal canım.
YanıtlaSilCanım öncelikle sıcak yorumun için gönül dolusu sevgiler.Selamlar en kısa zamanda yerine uçacaktır merak etme.Bu lahana dolmasını ilk defa bu şekilde görüyorum.Çok sevmeme rağmen sarmasını pek beceremediğimden bu güzel tattan mahrum kalıyorum.Yerken dolma havası veriyormu?içi dağılıyormu?
YanıtlaSilCanım öncelikle sıcak yorumun için gönül dolusu sevgiler.Selamlar en kısa zamanda yerine uçacaktır merak etme.Bu lahana dolmasını ilk defa bu şekilde görüyorum.Çok sevmeme rağmen sarmasını pek beceremediğimden bu güzel tattan mahrum kalıyorum.Yerken dolma havası veriyormu?içi dağılıyormu?
YanıtlaSilellerinize sağlık. bayıldım vallahi.sarmaktan sıkılanlar için harika bir seçenek.
YanıtlaSilHakkatten çok güzel fikir.Çünki bi türlü lahana sarmayı tutturamıyorum,neden çünki ince yapraklarını seviyorum,kalın yaprakları saramıyorum.(beceriksizliğimden değil sanırım,yoksa öylemi?)
YanıtlaSilBu yöntem daha uygundur benim için,teşekkürler arkadaşım.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Yıldızım bu yemeğin ismini senmi buldun bacıııım:)
YanıtlaSilLahana sarmaması pek güzel olmuş ellerine sağlık bence Lahana döşemesi de olabilir:)))
börek gibi olmuş pratik bu fikri tuttum ben:D
Güzel bacım senin etkinliğin den önce "yeşilmutfak Özlem" ev sahibeliği yapacak ondan sonra sende sıra konusunu tarihini ben sana mail atar bildiririm canımın içi merak etme sen çok güzel olacak inşaallah haydi hoşcakal
böyle sarmayı ilk defa görüyorum eminimki çok güzeldir.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBU TARİF TAM BENLİK,EVDEKİLERE KABUL ETTİRİRSEM,BOL BOL YAPARIM.
YanıtlaSilArkadasim ellerine saglik ne kadar hos ve degisik olmus pek begendim,sevgiler.
YanıtlaSilnasıl güzel bir fikir bu ya! masallah :) elinize sağlık.. yapmalı mutlaka
YanıtlaSilÇok farklı ve güzel bir tarif. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
harika ya! hic aklima gelmezdi böylesi :D süper olmus ellerine saglik canim..kocaman sevgilerimle..
YanıtlaSilcanımsın senya naptın böyle dolma böreği olmuş bu:)))))
YanıtlaSilellerine sağlık.
birkaç sene önce bende içi iyice kavurup asma yapraklarınıda iyice haşlayıp kısır yer gibi servis yapmıştım çocuklara:))))))) o geldi aklıma.
sevgiler canım
selam ..bu tarif tamda benlik ...
YanıtlaSilNe güzel bu sarmama, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir fikir hemde değişik bir sunum olmuş .
YanıtlaSilSevgiler...
Çalışanlar için ne basit bir tarif olmuş eline sağlık ablacım
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iyi fikirmiş. Görüntüsü de güzel. Sarmak için o kadar uğraşmaya da gerek yok.
Sevgiyle kal.
Lahana sarmasını hiç bu şekilde denememiştim pratik görünüyo
YanıtlaSilelinize sağlık
sevgiler
Yıldızcım ellerine sağlık tatlım. Bu tarif tam da bana göre imiş:)))
YanıtlaSilharika bir fikir ellerinize sağlık lahanayı çok severim ama bazen sarmasından sıkılıyorum bu pratik ve hoş bir yöntem olmuş
YanıtlaSilelinize sağlık, çok pratik, ismine de bayıldım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,kolay ama güzel bir lezzet,sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık,kolay ama güzel bir lezzet,sevgiler
YanıtlaSilçok güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcanııım ne kolay bir sarma bu.bence lahana sarmasının başına yalancı lahana sarması yazmalısın tatlım.çok pratik olmuş.sunumu da beğendim.eh benim gibi bebekli hatuna daha ne olsun...ellerine sağlık
YanıtlaSil