

Malzemeler :
1 kg armut domates
250 gr biber ( içine bir kaç tane acı biber eklenirse daha lezzetli oluyor )
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
Hamuru için :
1 kg un
2-3 yemek kaşığı çiçekyağı
2 yemek kaşığı sirke
tuz
Yapılışı :
Öncelikle soğuması için iç malzemeleri hazırlamamız gerek...
Soğanlar yemeklik doğranarak çiçekyağında hafif kavrularak sırasıyla biberler küçük küçük doğranarak eklenir ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler ilave edilerek menemen yapar gibi pişirip tuzunuda kararınca koyup bir kenara soğumaya bırakalım...
Hamurunu yoğurup 6 eşit parçaya bölüp 3nü tabanı 3nü üstü için ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde açıp yağlayarak üst üste koyalım...
Yani 3 adet altı için 3 adet üstü için olmak üzere elimizde 2 adet yemek tabağı büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamur olacak...
Bu şekilde 10 dakika dinlendirip hamuru merdane yardımıyla kullanacağımız tepsinin genişliğinden 2 cm kadar büyük açıp tepsiye yerleştirelim ve hazırladığımız harçı döküp tepsiye yayalım...
Sıra geldi üstü için hamuru açmaya onuda tepsinin büyüklüğünde açıp malzemerin üzerine yerleştirip etrafının şekilde görüldüğü gibi işaret ve baş parmağımızda altan dışa doğru kıvıralım..
Üzerine biraz çiçekyağı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve fırından çıkarıp hemen üzerine nemli temiz bir bez örtüp biraz dinlendirelim....
Sıcak veya soğuk nasıl arzu ederseniz servis edebilirsiniz bizim göçmenler bu böreğin yanında karpuz yiyorlar ama bu benim damak zevkime pek uymuyor .....
Sıcak ,soğuk yada karpuzlu tercih sizin ...
Afiyet olsun...........
Elinize sağlık, yaz gelsin yaparız inşallah:)
YanıtlaSilYıldızcım ellerine sağlık, haklısın göçmenlerin börekleri hem meşhur hemde çok güzel olur.
YanıtlaSilSevgiler...
Harika bir lezzeti olmali. Ellerine saglik.
YanıtlaSilbiz de bulgaristan göçmeniyiz ama böyle tarifler yok bizde
YanıtlaSilYıldızım bu börek çok farklı bir börek olmuş eline sağlık iç harcı hiç denemediğimiz bir harç ama güzel oluyordur emininm menemen benzeri bir tat olunca hamur da kıtır mı oluyor?
YanıtlaSilafiyetler olsun canım
sevgiler
Hayırlı hafta sonları, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Benim kayınlarımın eşleride göçmen onlarda yemiştim ve çok beğenmiştim. Sanki onlar taze soğan kullanmışlardı. Çok lezzetliydi.
YanıtlaSilSaygılar.
domatesli börek hic yemedim ama tahmin edebiliyorum tadini,eline saglik
YanıtlaSilçok lezzeti görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor tarifi alıyorum deneyeceğim ellerinize sağlık.Her zaman görüşmek üzere sevgiler
YanıtlaSilAliye
www.aliyevideo.blogspot.com
Çok değişik ve lezzetli görünüyor.Keşke dilimlenmiş halinide görebilseydim ..ama yok yok görmim daha hayırlı iyice canım isterdi:)
YanıtlaSilGöçmen böreğini görünce bile içim sıcacık oluyor.Bu lezzet beni alıp çocukluğuma,hatıralarıma götürüyor.Biz iki taraftan da göçmeniz Yıldız ablacığım.Anneannem de babaannem de ufak tefek değişikliklerle,sık sık pişirirdi.Mis gibi kokardı mis! Heyecanla beklerdik,yiyelim diye.Kalabalıkta daha bir tatlı oluyor:) Sen de hakkını vermişsin,ellerine,gönlüne sağlık.Kenarları da çok muntazam duruyor.Benim de aklıma düşürdün şimdi canımcığım.En son ramazanda yapmıştım.Yakın zamanda pişireyim,hatta yarın misafirlerimiz gelecek,tevafuk olur.Kalbi sevgilerimi gönderiyorum..
YanıtlaSilselamlar ablam.enfes görünüyor gerçekten.sevgiler gönderiyorum ve mutlu bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sğlık.Kesseydin bir dilim de ben alırdım:)Sevgiler
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sğlık.Kesseydin bir dilim de ben alırdım:)Sevgiler
YanıtlaSilharika bir börek olmuş eline sağlık canım iyi hafta sonları.
YanıtlaSilellerine sağlık Yıldızcığım,pek nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilellerine saglik canim, kapali pizza gibi cok degisikmis. Denemeye deger.
YanıtlaSilellerine sağlık akşam akşam canım çekti yavv...:))
YanıtlaSilDomatesli borek , guzeldir mutlaka.
YanıtlaSilEllerine saglik sekercim.
Sevgiler
Sefa
Canım siz göçmenler bu börek işini gerçekten iyi biliyorsunuz.Kesinlikle çok lezzetli oluyor.Birkaç kez prasalısını yemiştim ve mükemmeldi...
YanıtlaSilEllerine sağlık
biz de göçmeniz ve bu börek en sevdiğim böreklerdendir, karpuzla bayılırım. :)
YanıtlaSilEline sağlık Yıldızcım koktular taa buradan : ))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. denemek isterim.ellerine sağlık
YanıtlaSilçok farklı bır trıf.. elınıze saglık...armut domatesı anlayamadım ama ne sekıl bısey...
YanıtlaSilcanım nefis bir börek...kenarınıda gayet güzel kıvırmışsın.....:))
YanıtlaSilellerine sağlık....
Ay ne güzel görünüyor.Karnımı gucurdattın be bacım::))
YanıtlaSilSevgiler:)
Çok çekici bir tarif, acaba yazı beklemeden başka bir içle yapsam mı?
YanıtlaSilSiz de kimbilir böyle ne güzel tarifler vardır daha... Bu tarifi de ilk defa duydum. Çok değişik geldi denemek isterim. Ben de bir tarif var buna benzer ama aralarında bayağı bir değişiklik var. Domatesli tarifleri çok severim. Domatesler bollaşınca bu tarifi bir daha yayınlasanız da yapsak arkadaşım. Tarifi yazdırıp sakladım ama, şimdi zamanı olmadığı için aralarda kalıp unutulmasın.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sevgiler...
Yıldızcım, ben de göçmenim biliyorsun, ne güzel ne değişik yemekleri olur onların değil mi..Ellerine sağlık canım, görünüşünden belli ne güzel olduğu..Sevgiler..
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık farklı bir börek olmuş daha önce yemedim ama tadını da merak ettim.Sevgilerimle....
YanıtlaSilbizim yugoslav göçmeni aile dostlarımız buna çok yakın bir tarif yapıyorlardı... böreğin içine pırasa koyuyorlar, ve pırasa pidesi diyorlardı...bu tadı çok severdim. eminim bu şekli de çok lezzetlidir.. ellerinize sağlık.. sunum da çok şık...
YanıtlaSilBenim de anne tarafim yunanistan baba tarafim yugoslavya gocmeni ama annemler yaparlar bu boregi. Hatta domatli ekmek derler ismine de. Baba tarafim bilmiyor bu tarifi. Cokca yapariz cok da severiz. Sizin boreginiz de harika gorunuyor. Ellerinize salgik. Sevgiler
YanıtlaSilGörüntü olarak çok güzel,güzel bir börek olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık açma olunca harika olmuştur içide çok farklı merak ettim ama görüntüsü süper çıtır çıtır duruyor
YanıtlaSilyaz gelsin o zaman
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgilerr
yazı beklemeye ne gerek var yap onu geniş kenarlı ve ıspanaklı al yanına yoğurdu hııı canım cekti valla yarın yapsam iyi olacak hemserim
YanıtlaSildenemek lazım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Çok beğendim, ellerine sağlık. Denesem aynı görüntüyü ve lezzeti yakalayabilir miyim, bilmiyorum ama bu tarifi not alıyorum. Umarım senin kadar olmasa da başarılı olurum:))
YanıtlaSilSevgilerimle...
/feedjit.com/freeLive Traffic Feed
YanıtlaSilsiteye girdim ama olmadı.Uyarı veriyor,açmıyor yeni pencere geldiğinde :(