kişi sayısına göre değişebilir ben iki kişilik yaptım...
1 bardak pirinç
½ yağ bardağı sıvıyağ
1 bardak su
kararınca tuz
pancar dalları (5-6 dal taze olanlar )
Pirinçi sıcak tuzlu suda ½ saat kadar bekletiryoruz...
Bu arada pancarın ortadaki küçük taze dallarını ince ince kesip sıvıyağda 5 dakika kadar soteliyoruz.....
Yıkadığımız pirinçleride kavurduğumuz pancar dallarının içine ekleyip biraz daha soteleyip suyunu ve kararınca tuzunuda ilave edip kaynayınca ocağı kısıp suyunu çekinceye kadar pişirip demlenmeye bırakıyoruz.....
Demlenen pilavımız servise hazır...
Afiyet olsun..........
Ellerinize sağlık. Rengi çok güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilyılduızcığım kendini toplamana sevindim emeğine sağlık pembe pilavın adın gibi olmuş
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım
Merhaba Yıldız hanım....değişik bir pilav bende pilavı sade sevmeyenlerdenim am burda pancarda dediğiniz küçük dallar yok kökünden yapsam olurmu....sevgiyle kalın.
YanıtlaSilyerim ben bu pembiş pilavı, ellerine sağlık
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım
Pancarı da severim zaten. Pilava da yakışmış. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım benim sen yaparsın hiç güzel olmazmı şahane olmuş şahane eminim tadıda öyledir
YanıtlaSilkuşum ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Yıldızcım kendinizi toparlayıp tekrar burada olmanıza sevindim kolay değil zor günlerdi canım hayırlı cumalar diliyor um
YanıtlaSilellerinize sağlık pilav rengiyle sunumuyla göz dolduruyor sevgiler canım
Merhaba ellerine sağlık ben de pancara bayılıyorum rengi insanı acayip cezbediyor çok da güzel oluyor sevgiler...
YanıtlaSilBen de dün sarı pilav yaptım:) -Safranlı- Büyük kızım kardeşine yarın pembe, öbür gün mor, sonra da annem siyah pilav yapacak diyordu:) Bak pembeyi bulduk! Şaka gerçek oldu desene:))) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNede güzel görünüyor. Denemeye değer gerçekten.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilablacım ellerin dert görmesin..
YanıtlaSilne kadar da güzel olmuş pilavın..
harika bir buluş olmuş:)
sevgilerimle..
pembe pembe harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Görüntü müthiş. Bir gün bende gireceğim mutfağa söz. Eğer girersem ilk senin tariflerini deneyeceğim :D Sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık patentini al bunun hiç duymamıştım:)) ellerine sağlık
YanıtlaSilYıldızcım ellerine sağlık, çok güzel bir fikir.
YanıtlaSilPembiş pembiş çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBenim canavarlar bayılır bu pilava..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
NASIL AKILLI GENÇLERSİNİZ SİZ YA SÜPER SÜPER
YanıtlaSilbabaannem yapardı bu pilavı ve severek yerdim ,şimdi canım çekti olsada yesem eline sağlık...
YanıtlaSilbabaannem yapardı severek yerdim eline sağlık olsada yesem..
YanıtlaSilDeğişik olmuş, ellerinize sağlık. Portakal ve mandalinli tarifler etkinliğinizden etkilendim hep portakallı şeyler yapıyorum bu aralar. Ne iyi ettiniz, içinize sinmiştir inşallah. zor bir dönemde olduğunuzu sanıyorum. allah size sabır versin, dayanma gücü versin. Sevgiler.
YanıtlaSilYıldızcım canım benim yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim... Blogların yıldızı pilav nefis olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgilerimle...
CANIM GÖZÜM HEP ARADI SENİ İNAN Kİ TEKRAR HOŞ GELDİN BAŞIN SAĞOLSUN.
YanıtlaSilPİLAV HARİKA ELLERİNE SAĞLIK.
BU ARAD İGLO İZMİR YOLUNDA DAVETİYEM GELDİ TANIŞMAK İSTERİM İNŞALLAH.
SEVGİLERİMLE...
Hayırlı cumalar,pilav nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilyildizcim afiyetler olsun nefiss görünüyor pilavin! cici br haftasonu diliyoum..
YanıtlaSilHarika olmuş görüntü müthiş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilBayıldım bu pilava, rengine. Pancar yaprağı bulur bulmaz hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.