Bu güzel tarifi sevgili arkadaşım sıcakpaylaşımlar ve muko71 de görüp görüntüsü ve uzun süre saklama imkanı olduğu için denemiş ve deneyenlerinde beğenisi almış bir tarif....
Portakallar henüz bol yapmaya ve saklamaya değer bir kez daha yapıp yazın dondurma servisin yanına veya keklerin içine ( ufalayarak ) koymak için bir kez daha yapacağım...
Ben ilk deneme olduğu için yarı ölçülerde yapmıştım ....
YAPILIŞI:
5-6 adet portakalın kabukları soyulur. 24 saat suda bekletilir.(fırsat buldukça suyunu değiştiriniz)
Tencereye soğuk su koyarak içine kabuklar atılır ve 5 dakika kaynatılır. Bu işlem bir kere daha tekrarlanır. Suyu süzülür.
Kabuklar isteğe göre dilimlenir. Kabuklar tencereye konulur ve aynı hizada su ilave edilir. 3 su bardağı şeker katılarak suyunu çekene kadar kaynatılır.
Kaynamaya başladığı sırada 2-3 damla limon suyu ilave edilir. Ilıdıktan sonra toz şeker yada eritilmiş çikolata ile süslenir. Bir gün dışarıda bekletilip kurutulur.
Cam kavanoza koyarak buzdolabında veya derin dondurucuda keklerinizde kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun..........
kih kih ben de mine şekeriyim ama bunların rengi çok güzel ve hemencecik bir tane alıvermek istiyor : )
YanıtlaSilgüzel bir hafta sonu dileklerimle...
Aaa pişşti, ben de şimdi yayınladım. Ellerine sağlık bu yöntemlede yaptım arşivde yayınlamayı bekliyor.
YanıtlaSilBir gün de karşılıklı tadarken pişti oluruz inşallah, öptüm canım:)
YanıtlaSilGerçekten güzel bir şeker olmuş.En kısa zamanda deniyeceğim,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilİlk defa duydum bende denemek istiyorum değişik bir tat olabilir.Ellerine kollarına sağlık çok güzel görünüyorlar arkadaşım.
YanıtlaSileline sağlık Yıldızcım pek güzel görünüyorlar
YanıtlaSilablacımm ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende yapacağım ama bir fırsat bulamadım:(
inşallah yaparım dimi:)
Cok güzel bir tarif, ben de denemek isterim, sevgiler...
YanıtlaSilharika bir tarif geçengün bir arkadaşımızda görüp defterime not almıştım. yapanında yayınlanında ellerine sağlık:)
YanıtlaSilCanım şekerlemelerin çok güzel olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilhımmm...mis gibi,
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim.
sevgilerimle...
Bunlar çerez yerinede yenir ya hu:)
YanıtlaSilbir ben kaldım bu şekilde denemeyen galiba?
Ellerine sağlık canım.sevgiler.
üşenmesemde yapsam yesem sunlardan... cok hoslar valllahı..elınıze saglık
YanıtlaSilYa çok güzeller bende yapmak istiyorum.Harika!
YanıtlaSileline sağlık...ben de geçen sene yapmıştım...sevgiler..
YanıtlaSilYILDIZ'IM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BUNLAR KEKLERE NE KADAR DA GÜZEL OLUR BENDE DENERİM İNŞALLAH HEP DIŞARIDAN ALIYORUM ASLINDA EN SAĞLIKLISI.ÖPÜYORUM KARDEŞ BLOGUM:))
YanıtlaSilablacığım bu ne güzel bir fikir böyle.
YanıtlaSilbak sen benim hamarat muko'ma:)onun fikrine senin ellerine sağlık.ben de denesem mi acaba??bakalım,nasip.
çok öptüm ben yıldız ablamı.sevgiler.
harihka görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilcanımm ellerine sağlık ve Allah afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah bu arada çok kadir şinasssın adımı zikredip yayınlamışsın çok teşekkür ederim sevgilerimle esenkal
YanıtlaSilçok güzel fikir.ellerine sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık bu tarifi bayağı görmeye başladım artık yapsam diye düşünüyorum sevgiler...
YanıtlaSilBende şimdi elifin terazisinde gördüm.Güzel bir fikir bu.
YanıtlaSilSevgiler:)
Çok hoş görünüyor, eline sağlık Yıldızcım.
YanıtlaSilSevgili Yıldız,
YanıtlaSilPortakal kabuğu şekerlemeleri nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Eminim mis gibi kokusu ve bu capcanlı rengi ile her kek ve tatlıya lezzet katacaktır.
Farklı bir yöntemle ben de yapıyorum. Bütün bir sene de bolca kullanıyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
uzun süredir yapmak istediklerim arasında ama bir türlü fırsat almadı.ellerine saglık.
YanıtlaSilElinize sağlık. daha dün eşim portakal soyarken bu tariften bahsediyordum ona:)
YanıtlaSilay bayılırım ben bunaaaa.bide çikolataya batırılanlar var oda nefisss
YanıtlaSilHer kış mutlaka yaptığım şekerlemeler Yıldızcım çok güzel bir lezzeti oluyor herşeyede çok yakışıyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Sevgili Yıldız, yapılan her tatlıya, keke, kurabiyeye çok yakışan şekerlemeler bunlar... Sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilyıldızcım ellerine sağlık bende çok seviyorum bunları:)
YanıtlaSilşurubunu fazla tutsak reçel niyetine yeriz herhalde dimi :)
YanıtlaSileline sağlık
şurubunu fazla tutsak reçel niyetine yeriz herhalde dimi :)
YanıtlaSileline sağlık