Sayfalar

19 Şubat 2011

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

Portakal kabuğu şekerlemelerini yapalı bir aydan fazla oldu bir türlü ekleme fırsatı olmadı derken unutmuşum , akşam dolaptan bir şeyler alırken kavanozun içinde kalanlar gözüme ilişti...
Bu güzel tarifi sevgili arkadaşım sıcakpaylaşımlar ve muko71 de görüp görüntüsü ve uzun süre saklama imkanı olduğu için denemiş ve deneyenlerinde beğenisi almış bir tarif....
Portakallar henüz bol yapmaya ve saklamaya değer bir kez daha yapıp yazın dondurma servisin yanına veya keklerin içine ( ufalayarak ) koymak için bir kez daha yapacağım...



Tarif muko71 arkadaşım sayfasından aynen yayınlıyorum...
Ben ilk deneme olduğu için yarı ölçülerde yapmıştım ....

YAPILIŞI:
5-6 adet portakalın kabukları soyulur. 24 saat suda bekletilir.(fırsat buldukça suyunu değiştiriniz)
Tencereye soğuk su koyarak içine kabuklar atılır ve 5 dakika kaynatılır. Bu işlem bir kere daha tekrarlanır. Suyu süzülür.
Kabuklar isteğe göre dilimlenir. Kabuklar tencereye konulur ve aynı hizada su ilave edilir. 3 su bardağı şeker katılarak suyunu çekene kadar kaynatılır.
Kaynamaya başladığı sırada 2-3 damla limon suyu ilave edilir. Ilıdıktan sonra toz şeker yada eritilmiş çikolata ile süslenir. Bir gün dışarıda bekletilip kurutulur.
Cam kavanoza koyarak buzdolabında veya derin dondurucuda keklerinizde kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun..........

33 yorum:

  1. kih kih ben de mine şekeriyim ama bunların rengi çok güzel ve hemencecik bir tane alıvermek istiyor : )
    güzel bir hafta sonu dileklerimle...

    YanıtlaSil
  2. Aaa pişşti, ben de şimdi yayınladım. Ellerine sağlık bu yöntemlede yaptım arşivde yayınlamayı bekliyor.

    YanıtlaSil
  3. Bir gün de karşılıklı tadarken pişti oluruz inşallah, öptüm canım:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten güzel bir şeker olmuş.En kısa zamanda deniyeceğim,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. İlk defa duydum bende denemek istiyorum değişik bir tat olabilir.Ellerine kollarına sağlık çok güzel görünüyorlar arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık Yıldızcım pek güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  7. ablacımm ellerine sağlık..
    bende yapacağım ama bir fırsat bulamadım:(
    inşallah yaparım dimi:)

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel bir tarif, ben de denemek isterim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. harika bir tarif geçengün bir arkadaşımızda görüp defterime not almıştım. yapanında yayınlanında ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Canım şekerlemelerin çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. hımmm...mis gibi,
    ellerine sağlık canım benim.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Bunlar çerez yerinede yenir ya hu:)
    bir ben kaldım bu şekilde denemeyen galiba?
    Ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. üşenmesemde yapsam yesem sunlardan... cok hoslar valllahı..elınıze saglık

    YanıtlaSil
  14. Ya çok güzeller bende yapmak istiyorum.Harika!

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık...ben de geçen sene yapmıştım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. YILDIZ'IM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BUNLAR KEKLERE NE KADAR DA GÜZEL OLUR BENDE DENERİM İNŞALLAH HEP DIŞARIDAN ALIYORUM ASLINDA EN SAĞLIKLISI.ÖPÜYORUM KARDEŞ BLOGUM:))

    YanıtlaSil
  17. ablacığım bu ne güzel bir fikir böyle.
    bak sen benim hamarat muko'ma:)onun fikrine senin ellerine sağlık.ben de denesem mi acaba??bakalım,nasip.
    çok öptüm ben yıldız ablamı.sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. harihka görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. canımm ellerine sağlık ve Allah afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah bu arada çok kadir şinasssın adımı zikredip yayınlamışsın çok teşekkür ederim sevgilerimle esenkal

    YanıtlaSil
  20. çok güzel fikir.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Eline sağlık bu tarifi bayağı görmeye başladım artık yapsam diye düşünüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Bende şimdi elifin terazisinde gördüm.Güzel bir fikir bu.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. Çok hoş görünüyor, eline sağlık Yıldızcım.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Yıldız,
    Portakal kabuğu şekerlemeleri nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Eminim mis gibi kokusu ve bu capcanlı rengi ile her kek ve tatlıya lezzet katacaktır.

    YanıtlaSil
  25. Farklı bir yöntemle ben de yapıyorum. Bütün bir sene de bolca kullanıyorum.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. uzun süredir yapmak istediklerim arasında ama bir türlü fırsat almadı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  27. Elinize sağlık. daha dün eşim portakal soyarken bu tariften bahsediyordum ona:)

    YanıtlaSil
  28. ay bayılırım ben bunaaaa.bide çikolataya batırılanlar var oda nefisss

    YanıtlaSil
  29. Her kış mutlaka yaptığım şekerlemeler Yıldızcım çok güzel bir lezzeti oluyor herşeyede çok yakışıyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Ellerine sağlık Sevgili Yıldız, yapılan her tatlıya, keke, kurabiyeye çok yakışan şekerlemeler bunlar... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. yıldızcım ellerine sağlık bende çok seviyorum bunları:)

    YanıtlaSil
  32. şurubunu fazla tutsak reçel niyetine yeriz herhalde dimi :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  33. şurubunu fazla tutsak reçel niyetine yeriz herhalde dimi :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil