Sayfalar

16 Haziran 2011

ALİ NAZİK

Osmanlı mutfağına ait olan Ali Nazik asıl ismi " Eli Nazik " olup yanılmıyorsam bir Gaziantep yemeğidir ve orjinalı kebapla yapılır...
Benim yaptığım sadece evde pratik aslına yakın bir tariftir...
Malzemeler :
patlıcan
süzme yoğurt
sarmısak
kıyma
soğan
sıvıyağ
domates
salça
tuz
karabiber
maydanoz
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta közlenerek temizlenir ve suları iyice süzüldükten sonra doğranır..
Soğan sıvıyağda kavurularak kıyma ve sırasıyla diğer malzemeler eklenir..
Közlenen patlıcanlar servis tabağına alınır üzerine sarmısaklı yoğurt ve kavurduğumuz kıymalı harç dökülerek servis edilir....
Afiyet olsun....
Not : Satır kıyma kullanılırsa daha lezzetli olur...

12 yorum:

  1. çok çok güzel olmuş,ellerine sağlık canımcım...

    YanıtlaSil
  2. Yıldızcığım ellerine sağlık çok severek yediğim ve yaptığım bir yemektir.Çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik harika gorunuyor.bayilirim alinazige .yapan elleriniz dert görmesin.bu arada ben beklerim bloğuma sevgilerle aymuca:)

    YanıtlaSil
  5. selam,ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,patlıcanlı yemekleri çok seviyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok severim ama hiç denemedim tarifin ile ilk fırsatta deneyeceğim. Nefis olmuş ellerine sağlık Yıldızcığım.

    YanıtlaSil
  7. yıldızcım ellerine sağlık uzun zamandır yapmıyordum bu aralar yapayım bari. sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. of of bayılırız. biz de bıçak kıymasıyla yaparız. ama soğan koymayız. antep mutfağını sevmeyen var mıdır ki? sadece yemekleri için bile orada yaşayabilirim :P

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık. Patlıcanın özellikle közlenmiş halini ben de çok severim. Hünkar beğendi, Ali nazik,...kızartması, oturtması...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık çok güzel görnüyor..

    YanıtlaSil
  11. Ah Yıldız ya çok tatlısın, harikasın çok mutlu oldum çok teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil